super13dpt
Beta rośnie
Dziś 470 uff
reklama
Mam podobną sytuację. Z 5 komórek wszystkie niedojrzałe. W moim przypadku lekarz od razu zdecydował o protokole progesteronowym. Dziś zaczęłam zastrzyki. Narazie czuje się dobrzeCześć Dziewczyny, mam pytanie - jestem po pierwszej nieudanej stymulacji do in vitro (brak jakichkolwiek jakościowych komórek mimo pobrania 12 pęcherzyków). Byłam na wizycie u lekarza, który powiedział, że najprawdopodobniej doszło u mnie do złej reakcji na antagonistę (brałam Cetrotide), który spowodował znaczny spadek estradiolu, co w efekcie spowodowało, że komórki jajowe przestały rosnąć (w skrócie, lekarz nazwał to jakimiś profesjonalnymi określeniami, których nie powtórzę ). Został mi zaproponowany protokół długi albo protokół progesteronowy (tj. stymulacja w drugiej połowie cyklu). Ze względu na to, że lekarz obawia się u mnie OHSS, którego ryzyko jest wyższe przy protokole długim, rekomenduje protokół progesteronowy. Czy któraś z Was go miała? Macie jakieś wrażenia?
P.S. Cześć wszystkim, czytam regularnie i trzymam za wszystkich kciuki.
Devin
Fanka BB :)
@Motylkowa! co się ruszyło?
LadyCaro
witamy i trzymamy kciukiMam podobną sytuację. Z 5 komórek wszystkie niedojrzałe. W moim przypadku lekarz od razu zdecydował o protokole progesteronowym. Dziś zaczęłam zastrzyki. Narazie czuje się dobrze
P.S. Cześć wszystkim, czytam regularnie i trzymam za wszystkich kciuki.
ojej dużo zdrowia, jedz czosnekU mnie dziś tak:
Deess.
dziwne , przy mrozakach rekomendują nacięcie otoczki . W sumie zawsze to proponowaliJa chciałam ah ale dostałam informację że to jest płatne a dopłacać nie mogę więc mam samo embryoglue.
Devin
Wiem bo w lipcu miałam a teraz mówią że nie mogę dopłacaćdziwne , przy mrozakach rekomendują nacięcie otoczki . W sumie zawsze to proponowali
Deess.
ja za nimi nie nadążamWiem bo w lipcu miałam a teraz mówią że nie mogę dopłacać
amusedxxx
Boże człowiek czasami tak bardzo nielogicznie myśli ja żeby nabrać do insulinowki to wyciągałam tłok z accofilu, na insulinowke długą igłę nakładałam i pobierałam płyn. A przecież sobie mogłam wcisnąćJa kupiłam strzykawki insulinówki z podziałką na 1 ml taką jak na zdjęciu. W moim accofilu było 0.5 ml to musiałam podzielić na 3, bo miałam brać po 1/3 ampułki. Najpierw cały ten accofil przelałam do strzykawki, normalnie wyciskając go igłą do drugiej strzykawki. Potem brałam insulinówki i pobierałam po te ok. 0.16 ml Nie wiem czy jasno wytłumaczyłam Można też ten accofil przelać np do jałowego pojemnika na mocz i stamtąd pobierać po 0.16. Tylko pamiętaj żeby używać innych igieł niż te co będziesz wkuwać w brzuch
reklama
kaapo
Czyli nie jestem sama... ja kiepsko ogólnie znoszę tę ciążę, więc jak doszło przeziębienie to jest już totalna tragedia. A na pokładzie 2,5 latka wiec lekko nie jest.Ja właśnie w tym momencie przechodzę niestety podobno w żaden sposób to ciazy nie zagraża, tylko z leczeniem ciężko, bo prawie nic nie można. Ja płuczę gardło woda z solą