reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Cześć Dziewczyny, mam pytanie - jestem po pierwszej nieudanej stymulacji do in vitro (brak jakichkolwiek jakościowych komórek mimo pobrania 12 pęcherzyków). Byłam na wizycie u lekarza, który powiedział, że najprawdopodobniej doszło u mnie do złej reakcji na antagonistę (brałam Cetrotide), który spowodował znaczny spadek estradiolu, co w efekcie spowodowało, że komórki jajowe przestały rosnąć (w skrócie, lekarz nazwał to jakimiś profesjonalnymi określeniami, których nie powtórzę 😃). Został mi zaproponowany protokół długi albo protokół progesteronowy (tj. stymulacja w drugiej połowie cyklu). Ze względu na to, że lekarz obawia się u mnie OHSS, którego ryzyko jest wyższe przy protokole długim, rekomenduje protokół progesteronowy. Czy któraś z Was go miała? Macie jakieś wrażenia?

Która ma jakąś instrukcję jak ten accofil podać?😂gin mówiła że cały nabrać w insulinowke i dawkować po trochę, wiadomo zmieniać igły ale ten accofil to jedna wielka strzykawka jak widzę po opakowaniu 😃

Która ma jakąś instrukcję jak ten accofil podać?😂gin mówiła że cały nabrać w insulinowke i dawkować po trochę, wiadomo zmieniać igły ale ten accofil to jedna wielka strzykawka jak widzę po opakowaniu 😃
Ja kupiłam strzykawki insulinówki z podziałką na 1 ml taką jak na zdjęciu. W moim accofilu było 0.5 ml to musiałam podzielić na 3, bo miałam brać po 1/3 ampułki. Najpierw cały ten accofil przelałam do strzykawki, normalnie wyciskając go igłą do drugiej strzykawki. Potem brałam insulinówki i pobierałam po te ok. 0.16 ml 😅 Nie wiem czy jasno wytłumaczyłam 😅 Można też ten accofil przelać np do jałowego pojemnika na mocz i stamtąd pobierać po 0.16. Tylko pamiętaj żeby używać innych igieł niż te co będziesz wkuwać w brzuch 😉

Załączniki

• b3daabd8-34e0-4939-9abe-6c7801fe3e05.jpeg
    b3daabd8-34e0-4939-9abe-6c7801fe3e05.jpeg
    11,5 KB · Wyświetleń: 51
Ja kupiłam strzykawki insulinówki z podziałką na 1 ml taką jak na zdjęciu. W moim accofilu było 0.5 ml to musiałam podzielić na 3, bo miałam brać po 1/3 ampułki. Najpierw cały ten accofil przelałam do strzykawki, normalnie wyciskając go igłą do drugiej strzykawki. Potem brałam insulinówki i pobierałam po te ok. 0.16 ml 😅 Nie wiem czy jasno wytłumaczyłam 😅 Można też ten accofil przelać np do jałowego pojemnika na mocz i stamtąd pobierać po 0.16. Tylko pamiętaj żeby używać innych igieł niż te co będziesz wkuwać w brzuch 😉
Zrobiłam sobie w taki sposób 3 gotowe strzykawki po 0.16 ml

Ja dzisiaj 5 dpt i nie testowałam jeszcze. Mąż na mnie krzyczy żebym nie robiła tego za wcześnie, bo się będę stresować jak nic nie będzie 😓 Chociaż nie wiem czy mnie bardziej nie stresuje to że tak intensywnie czekam i nie testuje. Aktualnie targuje się z nim żeby pierwszy test zrobić w środę a nie w czwartek xd

reklama
Do góry