reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

7dpt. Będę bo muszę klinice wysłać. Wiem, że to „tylko” tydzień (wydaje się głupie, że rycze na tym etapie nad białym testem). Najgorsze jest to że czuje się okresowo, muszę dalej brac leki i kłuć się dwa razy dziennie. Przejrzałam wczoraj internety z dwa razy 🙄 i niby komuś ruszyła ruszyła beta 8-9 dpt, ale to chyba błąd statystyczny 🙈
Sorki za wywód
Może testy na tym etapie jeszcze nie wyłapują. Lepiej iść od razu na betę, im szybciej tym lepiej, pod względem brania leków.
Trzymam kciuki, żeby ruszyło 🤞🏼🤞🏼

reklama
Dziewczyny, na te 6 dojrzalych kom, z tych czterech prawidlowo zapłodnionych mamy 4 blastki. Jedna na pokładzie od soboty. Zero objawów na razie. Właśnie rozmawiałam z embriologiem, mamy 2x z 5doby (4BC, 3AB) i z 6doby 4BB. Teraz będę się martwić co zrobić żeby któryś dał ciążę../Już miałam 3 kriotransfery nieudane. Z racji że mamy dziecko z naturalnej (i dwie ciąże naturalne: cp i biochem) to nikt w immuno nie będzie wchodził... ale zobaczymy❤️
A ja bym ruszyła immuno.
Wszystkie transfery nieudane, ciąża biochemiczna to już bardzo dużo niepowodzeń

A ja bym ruszyła immuno.
Wszystkie transfery nieudane, ciąża biochemiczna to już bardzo dużo niepowodzeń
Rozumiem że miałaś 2 udane, dwa nieudane transfery? Jakieś zmiany w kolejnych podejściach robilas/robilliscie? Jakiej klasy miałaś zarodki przy każdym z podejść? I czy na sztucznym czy naturalnym?
Ja teraz miałam histeroskopie i na."niewielka ilość kom plazmatycznych" dostałam 10 dni antybiotyk przed stymulacja. Kiedyś brałam encorton i acard plus standardowe estrofem etc. Teraz dostałam clexane I acard plus prog i dodatki.
Co badałas jeżeli chodzi o immunologię?
Będę Ci wdzięczna za szczegóły ❤️
Teraz rozumiem walczysz o trzeciego bejbika?

reklama
Rozumiem że miałaś 2 udane, dwa nieudane transfery? Jakieś zmiany w kolejnych podejściach robilas/robilliscie? Jakiej klasy miałaś zarodki przy każdym z podejść? I czy na sztucznym czy naturalnym?
Ja teraz miałam histeroskopie i na."niewielka ilość kom plazmatycznych" dostałam 10 dni antybiotyk przed stymulacja. Kiedyś brałam encorton i acard plus standardowe estrofem etc. Teraz dostałam clexane I acard plus prog i dodatki.
Co badałas jeżeli chodzi o immunologię?
Będę Ci wdzięczna za szczegóły ❤️
Teraz rozumiem walczysz o trzeciego bejbika?
Niestety dwa udane były poronione. Walczę o pierwszego 🥹
Po 3 transferach robiłam biopsję Endo plus immuno (lekarz polecał po 2 transferze), wyszło zapalenie, miałam na 2/3 tyg antybiotyki.
Klasy zarodków nawet nie zwracam uwagi, zobaczę w domu w dokumentach i potem Ci napiszę ☺️

Do góry