reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

A masz jakieś wskazania do accofilu, a lekarz z jakiegoś powodu nie chce go wprowadzić?
Jeśli lepiej byś się czuła biorąc accofil to ja na Twoim miejscu jeszcze bym leciała do innego immunologa. Albo znając mnie to skorzystałabym z jakiegoś receptomatu 🙈
mam wskazania takie jak dziewczyny, czyli kir aa i hla c2 u męża. Mój immunolog powiedział, ze pierwszy transfer próbujemy bez accofilu, bo są podobno ciąże i bez tego, i ze dopiero jak pierwszy transfer nie pyknie to pogłębiamy diagnostykę.

A kiedy Wy mieliście zalecone wdrożenie accofilu? Dwa dni przed transferem?

reklama
Tak 🥹 z rana wysikałam pierwszy raz prawilne kreski ❤️ zdążyłam już zrobić betę, która potwierdziła że bąbelek się zagnieździł 🥹 nie wierzę że to się dzieje!!
Gratulacje!!!😍
De Acuerdo Yes GIF by Hannah Bronfman

Bardzo, bardzo się cieszę 🥹

mam wskazania takie jak dziewczyny, czyli kir aa i hla c2 u męża. Mój immunolog powiedział, ze pierwszy transfer próbujemy bez accofilu, bo są podobno ciąże i bez tego, i ze dopiero jak pierwszy transfer nie pyknie to pogłębiamy diagnostykę.

A kiedy Wy mieliście zalecone wdrożenie accofilu? Dwa dni przed transferem?
To Malina Ci tak powiedział? Mi też nie chciał wdrożyć od razu, tylko zlecił nam obojgu badania za ponad 4tys. I szczerze, zastanawiam się nad jeszcze jedną konsultacją u kogoś innego, bo ja też się boję że przy tych wynikach (mam bardzo podobne, tylko u mnie mąż C1C2) bez wsparcia nic się nie uda 😓

Jeśli lepiej byś się czuła biorąc accofil to ja na Twoim miejscu jeszcze bym leciała do innego immunologa. Albo znając mnie to skorzystałabym z jakiegoś receptomatu 🙈
Receptomaty mogą ci accofilu nie wypisać miesiąc temu chciałam najpierw nie było problemu pani doktor mi wystawiła receptę chciałam 2 opakowania po 5 ampułek wystawila mi 2 ampułki po reklamacji że nie tak miało być a w zasadzie po dwóch reklamacjach bo wystawiła mi kolejna receptę na 3 ampułki zadzwoniła i mi powiedziała że jednak nie może mi accofilu wystawić i anulowała recepty
Jakie masz dawki accofilu przepisane ?

reklama
To Malina Ci tak powiedział? Mi też nie chciał wdrożyć od razu, tylko zlecił nam obojgu badania za ponad 4tys. I szczerze, zastanawiam się nad jeszcze jedną konsultacją u kogoś innego, bo ja też się boję że przy tych wynikach (mam bardzo podobne, tylko u mnie mąż C1C2) bez wsparcia nic się nie uda 😓
tak, Malinowski. Zastanawiam się po prostu, czy to po prostu dla niego czysty interes, czy rzeczywiście mówi prawdę z tym, że są z takim układem ciąże bez accofilu.

Do góry