reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

teraz dobrze, nawet bardzo dobrze. Ale wiesz, dla mnie trittico to trochę cukierki w porównaniu z tym co brałam 😅 więc się cieszę, że dobrze mi się po tym śpi. Jaką bierzesz dawkę?
Ja wcześniej doraźnie brałam afobam, to było ciekawe doświadczenie 😂 właśnie zaczęłam od 1/3 i potem zwiększałam, teraz biorę całą tabletkę i jak widać średnio działa 🙈 a Ty?

reklama
Ja wcześniej doraźnie brałam afobam, to było ciekawe doświadczenie 😂 właśnie zaczęłam od 1/3 i potem zwiększałam, teraz biorę całą tabletkę i jak widać średnio działa 🙈 a Ty?
ja biorę całą 75. A ile czasu bierzesz? Bo organizm musi się przyzywczaić do tego leku, zeby dobrze działał. Mi też się zdarza nie móc spać po nim, ale to sporadycznie. Ja wcześniej brałam zolpidem, miałam też inne na próbe, ale nie będę pisać bo nie chce wyjść na narkomana 😅 no ale ja mam od lat już srogie problemy. Teraz i tak jest dobrze.

ja biorę całą 75. A ile czasu bierzesz? Bo organizm musi się przyzywczaić do tego leku, zeby dobrze działał. Mi też się zdarza nie móc spać po nim, ale to sporadycznie. Ja wcześniej brałam zolpidem, miałam też inne na próbe, ale nie będę pisać bo nie chce wyjść na narkomana 😅 no ale ja mam od lat już srogie problemy. Teraz i tak jest dobrze.
Gdzieś tak od maja biorę :)

Dziewczyny, a myślicie, ze jakbym poleciała do Włoch w dniu transferu, żeby się odstresować to bardzo zły pomysł?
Ja bym zapytała co myśli na to Twój lekarz. Niektórzy nie pozwalają na latanie w trakcie pierwszych kilku dni po transferze (z uwagi na ciśnienie, długotrwałe siedzenie w jednym miejscu itp). No i też logistycznie przewożenie leków czy zastrzyków jest problematyczne….. nie wiadomo jak będziesz się czuła w obstawie leków. Ja bym nie ryzykowała…

Ja bym zapytała co myśli na to Twój lekarz. Niektórzy nie pozwalają na latanie w trakcie pierwszych kilku dni po transferze (z uwagi na ciśnienie, długotrwałe siedzenie w jednym miejscu itp). No i też logistycznie przewożenie leków czy zastrzyków jest problematyczne….. nie wiadomo jak będziesz się czuła w obstawie leków. Ja bym nie ryzykowała…
masz rację. Biorę wolne do końca tygodnia od transferu, ale aktywności w Polsce. Może pojadę sobie na Mazury do rodziców wyczillować nad jeziorem :)

Całą noc nie mogłam spać 🙈 jeszcze mi się przypomniało, że będziemy mieli też embryoglue i assisted hatching i zaczęłam czytać w internetach o tym, nim się obejrzałam to już była 6 rano 🙈 już się boję co będzie bliżej transferu, chyba zwiększę dawkę leków na sen 😅
macie refundację i embryoglu? podobno wycofali z programu dofinansowanie embryoglu i jakby to było dla mnie akceptowalne, bo to ich decyzja, ale najgorsze, że nie można sobie zapłacić żeby wziąć to za swoje pieniądze jak się jest w programie, przynajmniej u mnie tak było, u Was też?

reklama
Do góry