reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

U mnie obecnie jest 4,3-6,1 i jak to określiła doktor-pracujace. Koszt takiego jednego wlewu to 1400 zł. Wspomniała,że jeśli po tym nie ruszy to zleci drugi. Resweratrol i czerwone wino tez niewiele daje😔
Mi pomogła aspiryna i witamina C. Już miałam mieć po raz kolejny odwoływany transfer. Pierwsza próba była na cyklu sztucznym i nic. Druga próba na cyklu naturalnym stymulowanym gonal-f i nadal było na poziomie 6mm. Zaczęłam brać aspirynę 2 razy dziennie po dwie tabletki i endometrium podrosło 3mm w dwa dni i miało ładną strukturę. Sama doktor była w szoku bo spisywała cykl na straty. Oczywiście trzeba uważać z aspiryną, ja jak tylko endometrium podrosło i zaczęliśmy przygotowanie do transferu to najpierw zmniejszyłam dawkę potem odstawiłam bo może potem mieć wpływ na krwawienia. Oczywiście u mnie to było uzgodnione z doktor.

reklama
macie dwie szanse ❤️ jak się z tym czujesz?
Myślę, że dobrze, też patrzę na to w kategorii szans. Bałam się, że wszystkie przestaną się rozwijać. Pani embriolog powiedziała, że są bardzo ładne.

W zasadzie to 3 szanse, bo jeden już siedzi w brzuchu. Ale to jest jednak zawsze niewiadoma czy taki zarodek 3-dniowy dotrwałby w ogóle do 5 doby w laboratorium. Ale powiedziala mi, że on miał największy potencjał i najwięcej czegoś tam, więc ma nadzieję, że on też dotrwał, skoro tamtym "gorszym" się udało.

Ale ogólnie trochę ten transfer spisuje w swojej głowie na starty przez to. No i ostatnie dwa dni miałam słabe, bo miałam objawy hiperstymulacji, to też chyba nie pomoże.

W sumie zapłodniono 10.
W tym 7 wykazało oznaki zapłodnienia po 1 dobie, a 3 brak oznak zapłodnienia, jednak mieli je dalej wszystkie obserwować.
To u nas z 8 dojrzałych komórek, zapłodniło się poprawnie 6.
W trzeciej dobie jeszcze 6 walczyło, bo dowiedziałam się przy okazji transferu.
Na pewno zadzwonią do Ciebie jutro 🙂

reklama
kurcze, ja już dawno miałam z Medi ale chyba szybko było widoczne.
Właśnie jestem w medi na usg piersi, podejdę do recepcji czy mogą zapytać lekarza bo byłam u niego z racji że miał wizytę dostępną i się nie wybieram do niego a do innego.
Bo wątpię że panie w recepcji widzą w systemie jakie zwolnienia lekarz wystawia

Do góry