Ja 3 dni po miałam już betę 0,14. Oczywiście bez podawania pregnylu. Później ładnie przyrastała. Wielkość znikoma ale przeważnie po 3 dniach jest równa 0. Ja do bety nie przykładam uwagi miałam raz sytuacje że beta była 100 a później spadła tzw ciąża biochemiczna. Jeśli chodzi o te weryfikacje to bardziej chodziło mi o zwiększanie lub zmniejszanie dawek leków. Jeśli chodzi o pregnyl to fakt fałszuje betę ale lekarz inf o tym żeby betą się nie sugerować.Faktycznie w invicta jest badanie bety w 3dpt ale to nie jest realna weryfikacja ciąży. Chociaż mi w tej ciąży to 4dpt po czasie wyszedł test- pomyślałam pregnyl, albo tani kupiłam to mam. Generalnie zawsze beta 6dpt przy synu już było 46, ale mi jakoś testy ciążowe nie wychodziły zdziwiłam się jak wyszedł 4dpt. 5dpt zrobiłam innej filmy i coś tam wyszło, ale taki bladzioch. No i 6dpt zrobiłam znowu ten tani no pokazał już po minucie krechę pojechałam na betę 6dpt 86. Ja miałam dużo transferów i serio nie ma czegos takiego jak objawy ciąży. Mamy ogromne dawki leków ja nawet kiedyś mdłości miałam:-) od progesteronu. Już dzisiaj beta powinnabyc pozytywna z krwi oczywiście bo każdy ma inne wartości bety i przyrosty.
reklama
No masz racje :-) generalnie jak jakaś beta jest to jest bardzo dobrze - i wtedy dobierają leki. Jeszcze jest ta zasada co do wysokości bety najlepiej rokuje jak beta jest 6dpt dwucyfrowa a 10dpt trzycyfrowa. Ale masz racje różnie może być :-) raz beta piekna i nic z tego. Zobaczymy jak u mnie będzie bo tez się boje bardzo.Ja 3 dni po miałam już betę 0,14. Oczywiście bez podawania pregnylu. Później ładnie przyrastała. Wielkość znikoma ale przeważnie po 3 dniach jest równa 0. Ja do bety nie przykładam uwagi miałam raz sytuacje że beta była 100 a później spadła tzw ciąża biochemiczna. Jeśli chodzi o te weryfikacje to bardziej chodziło mi o zwiększanie lub zmniejszanie dawek leków. Jeśli chodzi o pregnyl to fakt fałszuje betę ale lekarz inf o tym żeby betą się nie sugerować.
To chodziło tez o koszta ... mogliśmy zamrozić resztę zarodków (4)
U mnie w klinice nie mrożą wszystkich tylko te najlepsze morfologicznie. Bo 4AA w 5 dobie mrożone jest lepiej rokujące niż 1BB w świeżym transferze. Ja miałam bardzo duzo zarodków z czego 5 najwyższej klasy, wiec nie wyobrażam sobie żeby nie mrozić. Jak wszystko pójdzie dobrze tfu tfu tfu to za 2-3 lata wrócę może będzie rodzenstwo z młodszych o 3 lata komórek Ja żałowałam, ze w drugiej procedurze nie mieliśmy żadnych zarodków do mrożenia. Nie to, ze nie chcieliśmy poprostu rozdanie było takie, ze mieliśmy tylko jedną blastocystę. Trzymam kciuki za jutro:-)Ale uznaliśmy ze przy dopłacie 800zl mamy świeże zarodki .
Kasia19881988
Fanka BB :)
dziewczyny mam do was jeszcze jedno pytanie bo nie wiem czy dzwonić do gin. Czy jeszcze odczekać , jak wstaje rano mam tyle wodnej wydzieliny na piżamach jakbym zrobiła siku . Zaznaczam ze wydzielina jest bez koloru i zapachu nic mnie nie swędzi ani piecze ... taka normalna woda ...
Co może być przyczyna .
Co może być przyczyna .
Nie mam zielonego pojęcia, robiłaś ten test ciążowy? Może w ciąży jesteś i śluzu masz tyle?dziewczyny mam do was jeszcze jedno pytanie bo nie wiem czy dzwonić do gin. Czy jeszcze odczekać , jak wstaje rano mam tyle wodnej wydzieliny na piżamach jakbym zrobiła siku . Zaznaczam ze wydzielina jest bez koloru i zapachu nic mnie nie swędzi ani piecze ... taka normalna woda ...
Co może być przyczyna .
Kasia19881988
Jeszcze nie robiłam , moja doktor na wypisie kazała zrobić mi test w tą środę wiec grzecznie czekam chodz szczerze mówiąc kordzi mnie zrobić wcześniej ...
Kasia19881988
Jeszcze pomyślałam ze może to być przez ten progresteron co biorę go w globulkach dopochwowo ? Może on tak się rozpuszcza , już sama nie wiem ....
Ale się wsłuchujesz w swoje ciało.... Nie jest to napewno groźne jeżeli krwi nie ma nie swędzi itp. Wydawało mi się, ze jesteś już dzisiaj 10dpt? Jeżeli tak to masz dziwne zalecenia u mnie w klinice jeżeli nie ma bety w krwi 10dpt to odstawia się leki.Jeszcze pomyślałam ze może to być przez ten progresteron co biorę go w globulkach dopochwowo ? Może on tak się rozpuszcza , już sama nie wiem ....
Edit: ale nikt na forum nie jest lekarzem i nie Man zamiaru dawać Ci rad medycznych. Jeżeli to budzi twój nie pokój to dzwon, pewnie nasz numer alarmowy pod który masz dzwonić.
Kasia19881988
Tak pomyślałam ze nie będę czekała do środy jutro rano zrobię test . Jak coś jest to sumie powinno już pokazać dwie kreski
reklama
Kasia19881988
Zrobiłam dziś test niestety jest negatywny jestem załamana