reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona naszych przyszłych bobasków :)

@Vercia współczuje poczucia niepewności. U mnie na usg w 13 tyg lekarz nie był pewien, a potem wyszło z NIFT i zostało potwierdzone przez 3 specjalistów. Gdyby były wątpliwości to też nie wiem czy bym uwierzyła.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
No myslalam jeszcze nad Wojtkiem, ale siostra juz zabukowala [emoji14] Tymon sie tesciowej nie podoba.. juz meza przez telefon ochrzanila, ze ma cos innego wymyslec.. jakby to jej dziecko bylo..

Twoja ci przynajmniej listy nie przysłała tak jak moja [emoji23] moja teściowa wysłała mi emailem listę imion jakie ONA BIERZE POD UWAGĘ [emoji23][emoji23][emoji23]

Hahaha, chociaż któreś Ci się podoba?[emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nawet jakby mi się podobało nie dałabym. To ten typ człowieka, co jak dasz szansę to wejdzie ci z butami w życie. Wystarczyło mi jak niedawno teście zaproponowali kupić wózek. I pojechali sobie testować wózki do sklepu [emoji23] wybrali nawet jeden pod siebie. Był tragiczny. Mają szczęście, że wstrzymali się z zakupem, bo odesłałabym tak skąd przyszło [emoji23] teraz teście mają parcie na wszystko co się wiąże z błękitna krwią. No i moja mama się im wygadała, że mam pochodzenie szlacheckie. Koniec [emoji43] teściowa czuje się teraz jak arystokratka [emoji23] i na imię chce by młodej dać Charlotte (chyba inspiruje się księżną Cambridge...) [emoji23][emoji23][emoji23]

Życie pisze takie scenariusze, a nie inne [emoji12] kwestia jak się do tego podchodzi. Bo mogłabym fochem strzelić i się wściekać. Ale po co, kiedy mój mąż jeszcze bardziej jak ja okoniem staje wobec swoich rodziców. A oni to co tydzień mają pomysły [emoji43] denerwuje mnie jedynie jak wprowadzają coś w życie bez pytania. Ale nie powiem, mam w sobie coś co sprawia, że z ironicznym uśmiechem traktuję każde ich próby narzucenia nam ich zdania. Bo wiesz... tyle lat i oni jeszcze nie odpuścili. Z drugiej strony ja też nie potrafię [emoji12] genetycznie jestem zaprogramowana tak chyba [emoji23]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Ciężko odpuścić kiedy ktoś, tak jak piszesz, wprowadza zmiany bez uzgodnienia
Czasem te tesciowe są niereformowalne ale trzeba sobie z nimi jakos radzic ;)

Przekonalam meza, zeby zrezygnowal z imienia Mateusz :D i teraz zaproponowal Tymon/Tymoteusz :D mi sie podoba Tymuś [emoji7] a co wy sadzicie?

Ja mam Tymona w domu i nie zamieniłabym tego imienia na żadne inne. Też był bunt w rodzinie i oburzenie, że co to za imię, itd. Ale to w końcu decyzja Was - rodziców.

[quote uid=171388 name="dona1710" post=14918011]A ja sobie wymyśliłam, że skoro w domu Natalia i Nadia to trzecia dziewczyna też na N musi być ale niestety pomysłów brak. Macie jakieś propozycje imion dla dziewczynki zaczynających się na literę N ?[/QUOTE]<br />U nas Nina i zakochana w tym imieniu byłam od czasów podstawówki [emoji4] także z czystym sercem polecam [emoji106]<br /><br />

Napisane na SM-N910F w aplikacji Forum BabyBoom

A i u nas była wojna na temat imion dla chłopca. Dla dziewczynki byłoby od razu. Wybór między Mia, a Hannah. Mieszkamy w Niemczech to można trochę poszaleć [emoji6] a dla chłopca był duży problem. Po Tymonie nic sensownego nie mogliśmy znaleźć. Były typy Lukas, Igor, Leo, Alex i Lian/Liam. I moje chłopaki wybrały sobie Liana/Liama. Mi się to imię również bardzo podoba, ale jakoś nie mogłam znaleźć normalnego zdrobnienia i się Panom postawiłam. Ja chciałam bardzo Igora, mój Sz.wogóle. Także stanęło obecnie na Leo, ale wojna dalej trwa czy Leo czy Leon [emoji23] także spokojnie nie ma [emoji6]

Ostatnia edycja:
reklama
My też w końcu podjęliśmy decyzję. Ja chciałam Zosię, ale mój mąż nie był do końca przekonany. Ostatecznie będzie Zoja

Do góry