reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona naszych Fasolinek :)

reklama
Witam, u nas podobno będzie córunia (mam już dwóch synalków, więc radocha straszna). Umówiliśmy się,że jeśli będzie dziewczynka imię wybiera tatuś,a jeśli chłopczyk -mamusia:-). No i ma być Wiktoria. Ponieważ nie umiemy się dogadać po której babci miałaby mieć drugie, chyba będzie miała moje:-p(choć nigdy nie byłam fanką dawania dzieciom imion po rodzicach). Tak więc najprawdopodobniej będzie Wiktoria Angelika,a dla chłopca w alternatywie mam Benjamin albo Fabian.

U nas cały czas było jest i będzie dla chłopca Nikodem Dionizy tylko dla dziewczynki kolejność nie możemy ustalić. Czy lepiej będzie Aniela Maria czy może Maria Aniela?

Mari Aniela ładnie ;-)

dorotka...Nina bardzo ładnie , Aleksandra także,tylko szkoda ze u nas Aleksandra to po prostu Ola:(

U mnie po dzisiejszym USG wielka niespodzianka. Byliśmy nastawieni na Amelkę a okazało się że ma siuraka między nóżkami:-D
Wstępnie wybraliśmy Igor i chyba tak zostanie.​

Hhehe a nasz brzuszek nosi "robocze" imię Krzysiek,choć cały czas mamy nadzieję na Anielkę. Mój syn chce braciszka i nazywa brzuszek Krzyśkiem choć wie,ze nawet gdyby był syn to nie będzie Krzyś.....narazie nie mamy typów imion dla chłopca choć mnie się podoba Jakub:tak:

co do imion dla dzieci to mieliśmy dużo typów dla chłopca jak i dla dziewczynki ;) ale oficjalnie naszą fasolkę nazywamy Bąbelkiem :) A imiona wybraliśmy dla dziewczynki Zosia a dla chłopczyka Kamil :D

reklama
co do imion dla dzieci to mieliśmy dużo typów dla chłopca jak i dla dziewczynki ;) ale oficjalnie naszą fasolkę nazywamy Bąbelkiem :) A imiona wybraliśmy dla dziewczynki Zosia a dla chłopczyka Kamil :D

Kamil? Jak mój dorosły juz synuś :-) To żywotne dusze, małe wiercipiętki i rozrabiaki. Ale urocze imię, nadal niezmiennie mi się podoba.

Nasz brzuszek roboczo dla mojego TŻ to nadal Karolek, chociaż o takim imieniu dla mnie mowy nie ma. Nie podoba mi się.
Beniamin tez nie będzie, chociaż to naprawdę przepiękne imię...ale mój TŻ oprócz własnej ksywki Beniamin ma kotka Beniamina, który jest teraz na wczasach u przyjaciela rodziny. I stwierdził, że to byłoby niestosowne. Buuu.
Lubie imię Jakub tak jak i Julia, tyle że tak dużo tych imionek teraz, ale chyba im się jednak nie oprę. Bo Mój TŻ przystaje na nie. Niestety nie chce pięknego imienia Igor, Oskar, Amelia....ech. No musi być jakis kompromis. ;-)

Do góry