reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych styczniowych maluszków :)

Cleopatra piękne imię:-) , nam tak też tak mówią kiedy słyszą, że mała będzie Natalia :-) fajne dla małej, średniej i dużej :-) no i nie będą skracać "na brzydko" np ja nie nawidzę jak ktoś do mnie mówi Anka wrrrr :-)
hehe dokłądnie tak samo mówiłam wczoraj mojemu ,ja też nie cierpie imienia z "przezwiskiem"ja jestem Ewa i jak ktoś mówił Ewka to jakos tak przykro mi się robiło...tak samo jest z Aniami,Kasiami,Zosiami,Haniami itd,

Ale ja jakoś na tą Emilkę się przestawiłam...i to bardzo...będzie Milusia:-D Emilunia Emilka,Milcia
Ale mój ma jeszcze tą Zośkę chyba jakoś w głowie...Zosia też ładnie,ja mu swoje zdanie powiedziałam-Emilka,a on niech decyduje:-D

reklama
Milusia moja kolezanka ma Emilke i jak mi sie kiedys nie podobalo to teraz juz inaczej podchodze do tego imienia:))) Wolam Emisia na nią:)) Ale w Twoim przypadku juz sie jakos przyzwyczailam ze bedzie ZOsia i tak mi pasuje:pP

Tak swoja droga Martynki sa superanckie dziewczynki, wiem bo sama jestem jedna z nich:D:D:D

u nas juz postanowione będzie Filipek :) Ostatnio powiedziałam teściowej jakie imie wybraliśmy to tak sie krzywiła i zaczęła stękać że Filip nie ze brzydko myślałam że jej coś zrobie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: miała 2 dzieci to sobie wybierała jakie chciała od mojego wara!!! wrrr a potem jeszcze takie imiona brzydkie mi proponowała że głowa mała. Denerwuje mnie takie wtrącanie się, rodzice są od tego żeby dziecku wybrać imię i starsze rodzeństwo jesli takowe dzidziuś ma a nie wścibska teściowa

Musiałam to z siebie wyrzucić :D

Ostatnia edycja:
u nas teściowa się nie wtrąca, ale za to moja mama truje do upadłego. jak z Natanielem chodziłam w ciąży też truła, myślałam, że teraz jak będzie Gabriel, bardziej znane imię to da sobie spokój, ale nieeee, a gdzie tam, trzeba dalej truć!! w pewnym momencie zapytałam ją czy rodzić też zamierza za mnie, skoro imię chce wybrać wrrr!

mojej mamie sie Kubuś i Bartuś podoba czesto mi to powtarzała ale ostatecznie zapytała czy Filip zostaje i powiedziała że to nasz wybór więc niech tak zostanie. Okropne denerwujące jest to jak ktoś tak na siłe chce wymusić swoje.

Gabryś bardzo ładnie:) kiedyś mi sie to imię bardzo podobało ale męża kuzynka ma juz Gabrysia więc u nas odpada

dlatego my mowimy ze po porodzie powiemy a jak juz ktos bardzo pyta czy moze sa jakies typy to mowimy: domyśl sie zazwyczaj zgaduja ale z kamienna twarza zero komenta od nas ...

Iwusia jak będzie dalej marudzić to wymyśl dziwne imię typu Wacek to wtedy jej się Filip spodoba.... A swoja droga kurcze imię dla chłopca Wacek to chyba wymiera... Z oczywistego skojarzenia :-D
Dziwnie by było ...idę z Wackiem do lekarza bo ma katar....:-D

reklama
Do góry