reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imiona dla naszych styczniowych maluszków :)

Cleopatra piękne imię:-) , nam tak też tak mówią kiedy słyszą, że mała będzie Natalia :-) fajne dla małej, średniej i dużej :-) no i nie będą skracać "na brzydko" np ja nie nawidzę jak ktoś do mnie mówi Anka wrrrr :-)
hehe dokłądnie tak samo mówiłam wczoraj mojemu ,ja też nie cierpie imienia z "przezwiskiem"ja jestem Ewa i jak ktoś mówił Ewka to jakos tak przykro mi się robiło...tak samo jest z Aniami,Kasiami,Zosiami,Haniami itd,

Ale ja jakoś na tą Emilkę się przestawiłam...i to bardzo...będzie Milusia:-D Emilunia Emilka,Milcia
Ale mój ma jeszcze tą Zośkę chyba jakoś w głowie...Zosia też ładnie,ja mu swoje zdanie powiedziałam-Emilka,a on niech decyduje:-D

reklama
Milusia moja kolezanka ma Emilke i jak mi sie kiedys nie podobalo to teraz juz inaczej podchodze do tego imienia:))) Wolam Emisia na nią:)) Ale w Twoim przypadku juz sie jakos przyzwyczailam ze bedzie ZOsia i tak mi pasuje:pP

Tak swoja droga Martynki sa superanckie dziewczynki, wiem bo sama jestem jedna z nich:D:D:D

u nas juz postanowione będzie Filipek :) Ostatnio powiedziałam teściowej jakie imie wybraliśmy to tak sie krzywiła i zaczęła stękać że Filip nie ze brzydko myślałam że jej coś zrobie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: miała 2 dzieci to sobie wybierała jakie chciała od mojego wara!!! wrrr a potem jeszcze takie imiona brzydkie mi proponowała że głowa mała. Denerwuje mnie takie wtrącanie się, rodzice są od tego żeby dziecku wybrać imię i starsze rodzeństwo jesli takowe dzidziuś ma a nie wścibska teściowa

Musiałam to z siebie wyrzucić :D

Ostatnia edycja:
u nas teściowa się nie wtrąca, ale za to moja mama truje do upadłego. jak z Natanielem chodziłam w ciąży też truła, myślałam, że teraz jak będzie Gabriel, bardziej znane imię to da sobie spokój, ale nieeee, a gdzie tam, trzeba dalej truć!! w pewnym momencie zapytałam ją czy rodzić też zamierza za mnie, skoro imię chce wybrać wrrr!

mojej mamie sie Kubuś i Bartuś podoba czesto mi to powtarzała ale ostatecznie zapytała czy Filip zostaje i powiedziała że to nasz wybór więc niech tak zostanie. Okropne denerwujące jest to jak ktoś tak na siłe chce wymusić swoje.

Gabryś bardzo ładnie:) kiedyś mi sie to imię bardzo podobało ale męża kuzynka ma juz Gabrysia więc u nas odpada

dlatego my mowimy ze po porodzie powiemy a jak juz ktos bardzo pyta czy moze sa jakies typy to mowimy: domyśl sie zazwyczaj zgaduja ale z kamienna twarza zero komenta od nas ...

Iwusia jak będzie dalej marudzić to wymyśl dziwne imię typu Wacek to wtedy jej się Filip spodoba.... A swoja droga kurcze imię dla chłopca Wacek to chyba wymiera... Z oczywistego skojarzenia :-D
Dziwnie by było ...idę z Wackiem do lekarza bo ma katar....:-D

reklama
Do góry