reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla naszych maluszków

Haha z synem imię mieliśmy jeszcze przed pierwszym usg prenatalnym nie znając płci, a teraz nie czułam tej Antosi. Myślę że już decyzja się nie zmieni, ale jak to mówią nigdy nie mów nigdy ;) Moja sąsiadka nie dawno urodziła, cała ciążę mówili jedno imię a po porodzie zmieniła zdanie więc zdarza się i tak :)
A’ propos Tosi to właśnie ogladalam ,,Nigdy w życiu” i tam Stenka zwraca się do córki Tosiu, a ona na to, że nie cierpi tego imienia, wiec może to dobra decyzja:p

reklama
chyba nie mozna..
mi się podobało dla dziewczynki też Tosia ale jako Antonina mąż odrzucał.
miałam prababcie Tosię, a nazywała się Teofila, też można zdrobnic :)

ogólnie są luźniejszy zasady dawania imion niż kiedyś tzn Jakub-Kuba, Wojciech-Wojtek

ale tak jak my chcieliśmy Franka - wątpię aby można było dać zamiast Franciszka.
to samo z Tosią.
...przepraszam, ze sie wcinam ale musze jeszcze zaproponowac inna forme tego pieknego imienia, o ktorej nikt nie pisze. Antonina osoba dorosła ,malutka to Tosia ale jest również inna forma juz dla nastolatki albo dorosłej Tośki to poprostu Tola[emoji7]

U nas cud wigilijny bo udało się dojść do porozumienia i będzie Michał Jan.
Michał zawsze mi się podobał, córce tez tylko mój mąż kręcił nosem.. aż do teraz [emoji6]
Jan na drugie będzie po ukochanym dziadku P.
Tak wiec od świąt mówimy do brzucha Michu [emoji16]

Do góry