reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla Naszych dzieci. Propozycje i ostateczny wybór.

emilka87 - lepiej daj córce na imię Emilka czy Emiliana niż Liwia. Coś o tym wiem :-) Sama mam tak na imię i uwierz mi że same problemy z tym imieniem . Nie że Cię próbuje zniechęcić. Ale jak dziecko Twe pójdzie do szkoły to się zacznie tzn.będzie przekręcane w różnych formach od Lidii, Sylwii,Oliwii po Lilianę. Już o poprawności wypisania świadectw a potem świadectw pracy nie wspomnę mimo to że np.pracodawca będzie miał kartę personalną.

My podjęliśmy ostatczną decyzje i dziecko będzie:
  • dziewczynka : Ewa Danuta ( drugie imię po prababci )
  • chłopiec : Julian Henryk ( drugie imię po pradziadku)

reklama
liwus o jak fajnie cie poznac!! ale to Twoje imie- Liwia jest takie piekne:rolleyes: i chyba teraz juz co raz bardziej znane, to moze az tak czesto by nie przekrecali.. nie lubisz swojego imienia? poza tym przekręcaniem spotkałas sie z jakimis nie miłym podejsciem do twojego imienia?
vivienne magdalena ja mam na trzecie.. nazwisko mam dosc długie dlatego jedno z imion musi byc krótkie.. takze albo Emilia Marianna, albo Liwia Marianna chyba ze Emiliana Maria lub Liwia Maria hehe olaboga, zwariuje zaczym sie zdecyduje heh
:-D

My dla naszej córki chcielibyśmy albo bradziej ja bym chciała jak będzie córka to Julita a na drugie nie wiem nasza mała ma na imie Anastazja na drugie Wiktoria a dla chłopca podoba mi sie Igor,Hubert tylko na I imie znalazłam nad drugim będziemy myśleć jak poznamy płeć:-) bardziej sie boje jak będzie chłopiec bo mąż stwierdził że on sam imie znajdzie a to może nie być zdrowe ani dla synusia ani dla mnie:-D

liwus o jak fajnie cie poznac!! ale to Twoje imie- Liwia jest takie piekne:rolleyes: i chyba teraz juz co raz bardziej znane, to moze az tak czesto by nie przekrecali.. nie lubisz swojego imienia? poza tym przekręcaniem spotkałas sie z jakimis nie miłym podejsciem do twojego imienia?
vivienne magdalena ja mam na trzecie.. nazwisko mam dosc długie dlatego jedno z imion musi byc krótkie.. takze albo Emilia Marianna, albo Liwia Marianna chyba ze Emiliana Maria lub Liwia Maria hehe olaboga, zwariuje zaczym sie zdecyduje heh
:-D
Emilka - raczej lubię swoje imię , a tak naprawdę nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Nie przyjemności jedyne urzędnicze bo tzreba ciągle poprawiać.
A ja jestem Liwia Maria :-)

My mieliśmy różne pomysły, ale w końcu wybraliśmy dla synka Antoni, a dla dziewczynki Maja lub Oliwia. Drugie imiona są już pewne od zawsze bo uzgodniliśmy, że drugie imiona dzieci będą nosić po nas.

Hej dziewczynki ja calkiem nowa na forum i tak sobie Was podczytuje:-) U nas na dzien dzisiejszy dla chlopca bedzie Mikolaj hmm i pewnie juz tak zostanie do konca, nigdy nie bralam jakos tego imienia pod uwage ale moj maz je wybral na poczatku ciazy i tak mi sie spodobalo ze nie wyobrazam sobie teraz innego dla mojego synusia a jak bedzie dziewczynka to bedzie problem hihihi Podobaja mi sie rozne ale zadne na 100% - Zuzanna, Hanna, Emilia, Amelia. Wszyscy mowia, ze bedzie chlopiec to chyba bedzie bez rosterek:-D

My z meniem się już prawie dogadaliśmy co do imion. Chłopczyk to będzie Piotruś, a jak dziewczynka to Emilka :-) Mnie podoba się jeszcze Dorotka, Kaja i Kinga :happy:

Ostatecznie postanowione:
Maria Katarzyna, Adam Paweł (drugie imiona miały być po babciach/dziadkach, ale nie mogliśmy dojść do porozumienia od kogo zacząć, więc są po nas :-D)

reklama
Do góry