reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imiona dla Naszych dzieci. Propozycje i ostateczny wybór.

ja przy pierwszej coreczce nie moglam zdecydowac sie pomiedzy Bianka i Lena, tak wiec zostala Bianka Lena :) natomiast teraz mamy zonga bo obydwoje z M nie mamy zadnego pomyslu. Mnie ostatnio spodobala sie Nadia i Hania ale M nie chce. A jak chlopiec to moze Kuba.....tylko zeby nie zostal Kupa w przedszkolu....

reklama
Ja córcię nazwę zapewne Maja... miała być Oliwka, ale strasznie dużo dziewczynek tutaj w Birmingham przynajmniej ma ta na imię... więc zostało Maja (wiem, że też popularne, ale strasznie mi się podoba) :)
Co do chłopca to zupełnie nie wiem jakie nadać imię... żadne mi się nie podoba prawie... nie wiem dlaczego. A w dodatku mam przeczucie, że to będzie chłopak... więc tak awaryjnie się rozglądam wszędzie, może coś wpadnie mi do głowy ;)

Mnie się podobają bardzo i Maria i Marianna (Mariannę lubię nawet bardziej, po prababci), ale mój mąż toleruje tylko Marię, a tak właśnie będzie u kuzynki.

Bulkaasia mi się Wiktor bardzo podoba ale moja siostra od zawsze "kochała się" w tym imieniu więc nie mam zamiaru jej pomysłu podkradać :-) U nas zupełnie brak pomysłu i dla chłopca i dla dziewczynki :sorry2:
Kiedyś myśleliśmy nad Natalką ale teraz jest ich u nas pełno to samo z Zuzią... Nie chcę dawać dziecku imienia, które nosi co trzecie dziecko w podobnym wieku ale nie chcę też przesadzać z oryginalnością :blink:

My myślimy nad imieniem dla chłopca bo dziewczynka już na pewno będzie
albo Milenka albo Florentynka (też trudny wybór)
Podoba mi się Kuba i Wiktor mojemu :)

Vivienne z tą formą "Emiliana" jeszcze sie nie spotkałam, tez ladnie ale chyba wole krótszą forme:) jak juz mysle ze sie zdecydowalam na jedno z tych dwoch to zawsze sie pojawi ktos to doradzi akurat to drugie:-D oj ciezko...

reklama
Emiliana – Wikipedia, wolna encyklopedia
Emilianę sobie wybrałam na bierzmowanie, bo chciałam najpierw Magdalenę - siostra podkradła (młodsza, ale uparta, a już drugie imiona mamy takie same), więc chwyciłam za Emilię, to ta znowu że może ona też, więc wybrałam Emilianę, bo oryginalniejsze i raczej by go nie wzięła. Oczywiście została przy Emilii :dry:

A czy krótsza czy dłuższa forma, to już dopasuj do nazwiska :) Dłuższe na pewno oryginalniejsze tak jak Marianna do Marii. Uwielbiam wszystkie 4!

A na Milenę to miałam taki szał lat mając 3, jak miałam dostać nowe rodzeństwo i nie wiadomo było chłopiec czy dziewczynka, dla mnie było oczywiste że jak dziewczynka to Milenka, a jak chłopiec to Milen. Na jej szczęście jest dziewczynką :D

Do góry