reklama
Akurat imiona, które wymieniłaś raczej nie będą źrodłem kompleksów...Ja bym nigdy nie nadał imienia typu Władysław, Stanisław. Szkoda, by żeby dziecko miało później kompleksy z powodu swego imienia.
Akurat imiona, które wymieniłaś raczej nie będą źrodłem kompleksów...
ja też uważam że imie Stasiu jest śliczne i nie mam w nim śmiesznego a już tym bardziej nie wywołuje żadnych kompleksów..miałam pradziadka Stasia,bardzo mądry człowiek i wszyscy go bardzo pozytywnie wspoominają;-)teraz mam kolege Stasia i też nigdy nie narzekał na to imię a mało tego wszyscy mu tego imienia w moim środowisku zazdroszczą
Z
zupkaogorkowa
Gość
uwazam ze zagraniczne spolszczone nie sa za ladne...
Stas to piękne imię,i teraz dosć popularne watpie by ktoś sie nasmiewal ze Stasia.Moj Jaś ma na drugie imię Stasiu
Smieszne dla mnie sa te wszystkie Dżesiki,Dżordże i Dylany ale każdy nadaje imię swojemu dziecku takie jak mu sie podoba.Nie mnie to oceniać.
Smieszne dla mnie sa te wszystkie Dżesiki,Dżordże i Dylany ale każdy nadaje imię swojemu dziecku takie jak mu sie podoba.Nie mnie to oceniać.
Przecież nikt nie pisze, ze mama dająca synkowi na imię np. Kleofas jest beznadziejna i głupia. Każdy ma prawo napisać, co mu sie podoba, a co nie. Jak sie komuś nie podoba wątek, nie musi w nim pisać:-)
A moje "anty" imiona to:
Dla córeczki
- Dzesika
- Nikola
- Oliwia (przez zdrobnienie Oliwka)
- Agnieszka
- Bożena
- Grazyna
- Marzena
Dla synka
- Błażej
- Robert
- Alan
- Hubert
- Brajan
- Borys
- Miłosz...
To by było na tyle
A moje "anty" imiona to:
Dla córeczki
- Dzesika
- Nikola
- Oliwia (przez zdrobnienie Oliwka)
- Agnieszka
- Bożena
- Grazyna
- Marzena
Dla synka
- Błażej
- Robert
- Alan
- Hubert
- Brajan
- Borys
- Miłosz...
To by było na tyle
Jadran
Fanka BB :)
Znam wiele wartościowych osób o imionach wymienionych przez Ciebie,ba, nawet noblistów.Dziecko może mieć kompleksy z powodu wpajania takich poglądów jakie prezentujesz.Ja bym nigdy nie nadał imienia typu Władysław, Stanisław. Szkoda, by żeby dziecko miało później kompleksy z powodu swego imienia.
Przecież nikt nie pisze, ze mama dająca synkowi na imię np. Kleofas jest beznadziejna i głupia. Każdy ma prawo napisać, co mu sie podoba, a co nie. Jak sie komuś nie podoba wątek, nie musi w nim pisać:-)
No tak Kinita, i z tego powodu powinno się podziękować wszystkim mamom za to,że nie wypowiadają się jak przedszkolaki,ewentualnie dzieciaki z podstawówki.
Ja tylko pytam o zasadność wątku- po co on tu jest?Czemu mają służyć wypowiedzi? Prześciganiu się w złośliwych odpowiedziach,jak to parę razy można było wyczytać?
Ostatnio edytowane przez moderatora:
cytrusowa85
Watek miał byc "typowo" poglądowy, ktore imiona nie cieszą sie popularnością, bez komentarzy, docinków, uszczypliwości.. to tak jak tworzy sie rankingi imion z pierwszej dziesiatki najpopularniejszych..
widzę ze wiele mam, nie potrafi sie pogodzić z tym ze imię jego dziecka widnieje u kogoś na liście.. przecież komuś moze kojarzyć sie z kims kogo nielubi, nie pasuje mu brzmienie, znaczenie i wiele innych cech..
Dla mnie to tez wyznacznik tego, jakie imiona nie beda "spopularyzowane" w najbliższych latach (czysto pogladowo).
Szukam imienia z tradycjami ale nie "porywającego tłumy"
widzę ze wiele mam, nie potrafi sie pogodzić z tym ze imię jego dziecka widnieje u kogoś na liście.. przecież komuś moze kojarzyć sie z kims kogo nielubi, nie pasuje mu brzmienie, znaczenie i wiele innych cech..
Dla mnie to tez wyznacznik tego, jakie imiona nie beda "spopularyzowane" w najbliższych latach (czysto pogladowo).
Szukam imienia z tradycjami ale nie "porywającego tłumy"
reklama
Jadran
Kindziu imię,które nadałam córce nie widniej ani na "czarnej" ani na "białej" liscie- więc w kwestii osobistej temat mnie nie dotyka.
To czy dane imiona bedą popularne czy nie w najbliższych latach nie zależy od tego co piszą tu użytkowniczki- chyba masz tego świadomość.
Poza tym tu wyraźnie kilkakrotnie było napisane,że jest to lista imion nielubianych bądź "brzydkich"
To czy dane imiona bedą popularne czy nie w najbliższych latach nie zależy od tego co piszą tu użytkowniczki- chyba masz tego świadomość.
Poza tym tu wyraźnie kilkakrotnie było napisane,że jest to lista imion nielubianych bądź "brzydkich"