reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię, którego nie chciałabym nadac swojemu dziecku

Ja bym nigdy nie nadał imienia typu Władysław, Stanisław. Szkoda, by żeby dziecko miało później kompleksy z powodu swego imienia.

reklama
Akurat imiona, które wymieniłaś raczej nie będą źrodłem kompleksów...

ja też uważam że imie Stasiu jest śliczne i nie mam w nim śmiesznego a już tym bardziej nie wywołuje żadnych kompleksów..miałam pradziadka Stasia,bardzo mądry człowiek i wszyscy go bardzo pozytywnie wspoominają;-)teraz mam kolege Stasia i też nigdy nie narzekał na to imię a mało tego wszyscy mu tego imienia w moim środowisku zazdroszczą :D

Moj synek ma na imie Staś...wszyscy ktorzy slysza jak go wolam twierdza ze piekne polskie imie...moja corka Zosia ma kolege w szkole o tym imieniu i nikt sie z niego nie smieje.

Stas to piękne imię,i teraz dosć popularne watpie by ktoś sie nasmiewal ze Stasia.Moj Jaś ma na drugie imię Stasiu:)

Smieszne dla mnie sa te wszystkie Dżesiki,Dżordże i Dylany ale każdy nadaje imię swojemu dziecku takie jak mu sie podoba.Nie mnie to oceniać.

Przecież nikt nie pisze, ze mama dająca synkowi na imię np. Kleofas jest beznadziejna i głupia. Każdy ma prawo napisać, co mu sie podoba, a co nie. Jak sie komuś nie podoba wątek, nie musi w nim pisać:-)
A moje "anty" imiona to:
Dla córeczki
- Dzesika
- Nikola
- Oliwia (przez zdrobnienie Oliwka)
- Agnieszka
- Bożena
- Grazyna
- Marzena

Dla synka
- Błażej
- Robert
- Alan
- Hubert
- Brajan
- Borys
- Miłosz...
To by było na tyle :)

:zawstydzona/y:
Ja bym nigdy nie nadał imienia typu Władysław, Stanisław. Szkoda, by żeby dziecko miało później kompleksy z powodu swego imienia.
Znam wiele wartościowych osób o imionach wymienionych przez Ciebie,ba, nawet noblistów.Dziecko może mieć kompleksy z powodu wpajania takich poglądów jakie prezentujesz.

Przecież nikt nie pisze, ze mama dająca synkowi na imię np. Kleofas jest beznadziejna i głupia. Każdy ma prawo napisać, co mu sie podoba, a co nie. Jak sie komuś nie podoba wątek, nie musi w nim pisać:-)

No tak Kinita, i z tego powodu powinno się podziękować wszystkim mamom za to,że nie wypowiadają się jak przedszkolaki,ewentualnie dzieciaki z podstawówki.
Ja tylko pytam o zasadność wątku- po co on tu jest?Czemu mają służyć wypowiedzi? Prześciganiu się w złośliwych odpowiedziach,jak to parę razy można było wyczytać?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Watek miał byc "typowo" poglądowy, ktore imiona nie cieszą sie popularnością, bez komentarzy, docinków, uszczypliwości.. to tak jak tworzy sie rankingi imion z pierwszej dziesiatki najpopularniejszych..
widzę ze wiele mam, nie potrafi sie pogodzić z tym ze imię jego dziecka widnieje u kogoś na liście.. przecież komuś moze kojarzyć sie z kims kogo nielubi, nie pasuje mu brzmienie, znaczenie i wiele innych cech..
Dla mnie to tez wyznacznik tego, jakie imiona nie beda "spopularyzowane" w najbliższych latach (czysto pogladowo).
Szukam imienia z tradycjami ale nie "porywającego tłumy"

reklama
Kindziu imię,które nadałam córce nie widniej ani na "czarnej" ani na "białej" liscie- więc w kwestii osobistej temat mnie nie dotyka.
To czy dane imiona bedą popularne czy nie w najbliższych latach nie zależy od tego co piszą tu użytkowniczki- chyba masz tego świadomość.

Poza tym tu wyraźnie kilkakrotnie było napisane,że jest to lista imion nielubianych bądź "brzydkich"