reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Imię dla Maluszka :)

Alleluja dziewczyny!! U nas wreszcie na 90% będzie Oliwier. Chociaż mąż cały czas o tym swoim Maksymilianie bąka, ale jakoś mi nie leży. O ile samo imię ładne to zdrobnienie Maks już mi się kojarzy z psem sąsiadki -,-.

reklama
A u nas nie ma drugiego imienia dla małej... Wczoraj dwie godziny studiowaliśmy leksykony imion i lipa, nic, null :/ Jedyne jakie nam się spodobało to Klara ale zaraz uświadomiliśmy robie to to tak naprawdę Lara z 'K' na początku ... ;/ masakra jakaś, juz powiedziałąm że w takim razie nie dawajmy drugiego imienia ale mężowaty się uparł że mają być dwa ...

u nas dwa imiona,córka ma Oliwia Urszula -drugie imię po mojej siostrze,miała być chrzestną,teraz Kacper Krystian - bo jedno imię R. chciał a ja chciałam inne dlatego akurat te dwa

Sembo to może drugie imię po mamusi;-):-)? Larisa Linda brzmi ładnie:-) My planowaliśmy 2 imię po mnie dać ale pierwsze jest już dosyć długie a mamy bardzo długie nazwisko więc stwierdziliśmy, że damy po mojej babci i będzie najprawdopodobniej Adrianna Maria

Rysia Oliwier ładnie ale Maksymilian bardziej do mnie przemawia:-) ale ostateczną decyzję musicie sami podjąć:tak:

M orzekł że nie mogą być dwa na 'L' bo ja chciałam Liwia ... potem powiedziałam że Oktawia, ale on że za długie i do Larisy musi być krótkie... Masz Ci babo placek :D Podoba nam się Elżbieta ale jakoś kijowo pasuje.

Sembo u nas problem rozwiązaliśmy już na początku ciązy co do 2-go imienia, zdecydowaliśmy wtedy, że jak bedzie chłopczyk to 2 imię będzie miał po moim A. a jak będzie dziewczynka to po mnie:-) Tak jest ze mna i moim bratem- mamy drugie imiona po rodzicach:) Może to jest jakiś sposób dla Was??

eklerka Nikola bardzo ładne imię:tak::-D

Ostatnia edycja:
ja imieniem dla syna miałam mega dylemat...Brajan-Rajan,Dorian,Alan,Szymon,Artur...stanęło na Kacper Krystian,choć chciałam w odwrotnej kolejności...aaa na akcie urodzenia ma na razie tylko nazwisko,bo imię po porodzie mogłabym chcieć jeszcze zmienić:-)

reklama
Do góry