reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla Maluszka :)

reklama
Z listy 7 imion zostały:
Pola
Matylda
Blanka

a reszta na razie się jakoś ulotniła.
I najlepsze jest to, że ja myślę o tych 2 pierwszych, a mężowy o 3
I się jakoś nie możemy zgrać :sorry2:

zapo wszystkie trzy ładne.
choć ja bym wybrałam pierwsze.

chyba coraz więcej jest Tymonów na świecie. i Maćków też. na szczęście mój mąż już mniej wspomina Macieja.

kurde jak czytam te wasze dylematy dziewczynki to się ciesze że my długo przed ślubem długo przed ciążą rozmawialiśmy już o dziecku i imieniu i tak juz się przekonaliśmy do nich że nie mamy dylematów :p
Najwyżej jakby druga dziewczynka była kiedyś to może sie skuszę na Gabrielę? Ale to imie mi się bardziej ze mną kojarzy niż z moim dzieckiem ;)

Co do Tymona i Tymoteusza oba mi się podobają ;)
Dziewczynki drogie a patrzyłyscie np na internetowe katalogi imion? Może wasze dzieciatko wam się kojarzy szczegolnie z czymś i imię dobierzecie po znaczeniu??

polecam tą storne duża baza imion z całego świata plus znaczenie:
20000-NAMES.COM: 20,000+ Names from Around the World--baby names, pet, pets, sim, story character, meaning, origin, etymology, etymologies, meanings, origins

;))

Ostatnia edycja:
Ratunku! Nie mogę nic wybrać! Toż to jakaś masakra jest.
Wczoraj nad moją głową zapaliła się lampka i migające słowo "Wiktor".
Mój P nie skrytykował, co więcej, powiedział że ładne, aczkolwiek nie wiem jak to zdrobnić. Strasznie ciężkie mi się wydaje :baffled:
Tak czy inaczej, mam jeszcze "aż" +/- 90 dni na myślenie...:szok:

Ratunku! Nie mogę nic wybrać! Toż to jakaś masakra jest.
Wczoraj nad moją głową zapaliła się lampka i migające słowo "Wiktor".
Mój P nie skrytykował, co więcej, powiedział że ładne, aczkolwiek nie wiem jak to zdrobnić. Strasznie ciężkie mi się wydaje :baffled:
Tak czy inaczej, mam jeszcze "aż" +/- 90 dni na myślenie...:szok:
chyba wiki, wikus zdrobnienie :) gdybym miala chlopca tez dla mnie wchodziloby to imie do scislej czolowki :)

Wiktor bardzo ładne, faktycznie trudno ze zdrobnieniem, bo Wiki kojarzy mi sie raczej z Wiktorią, a Wikuś jakoś mi nie brzmi - ale zawsze mozna domową ksywę wymyślić...

u nas nadal problem - wogóle nie ma dyskusji poza dyskusjami z Zosia, która ostatnio stwierdziła, ze "i tak będę braciszka nazywac Tymon":szok:

reklama
Do góry