reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla dziecka 2024

reklama
U nas jak będzie dziewczynka to właśnie Wanda. ☺️ Nad imieniem dla chłopca się jeszcze zastanawiamy. Każde imię jest piękne. Najważniejsze to to, żeby Wam odpowiadało. Mój tata na każde próby komentarzy i pomysłów jak mam mieć na imię reagował warczeniem ;) i rodzice postawili na swoim i nikomu nic do tego. 😃 Dzieci nie mają w nawyku naśmiewania się z imion czy czegokolwiek innego, to dorośli w nich zaszczepiają takie rzeczy i to nie dotyczy tylko imienia. A teraz pełno jest różnych imion, również tych niespotykanych i starodawnych. Każdy ma swoje preferencje i nikt nie powinien nikomu nic wytykać ani się naśmiewać, a jeżeli to robi to nie warto z nim wchodzić w jakąkolwiek dyskusję na ten temat, albo dobitnie pokazać swoje stanowisko i kropka.
Wanda i Cezary to super imiona! Buziaki 😘

Ostatnia edycja:
Podobają mi się oba. Swoją drogą, pierwsze słyszę, że Cezary to popularne imię dla psa. To jest ten argument Waszych starszych krewnych? Mi się kojarzy z aktorem, którego bardzo lubię. Nie mam na myśli Pazury :D

Podobają mi się oba. Swoją drogą, pierwsze słyszę, że Cezary to popularne imię dla psa. To jest ten argument Waszych starszych krewnych? Mi się kojarzy z aktorem, którego bardzo lubię. Nie mam na myśli Pazury :D
Jeśli chodzi o Cezarego to tak chodzi o to że często tak nazywają swoje psy 🤣🤣 jeśli chodzi o Wande to że brzmi ciężko jak dla Dziewczynki a imię powinno być delikatne a nie kojarzyć się z poważną starszą panią 🤣

Chyba najważniejsze, żeby imię nie było obraźliwe i rodzice byli zgodni w wyborze. Co komu do tego jak dasz dziecku na imię 😀 U mnie nikt nie skomentował wyboru imienia dla córki. Mój tato kilkukrotnie sie dopytywał czy na pewno tak będzie miala na imię. No i to tyle 😀 Mam córkę Natalię, do której najczęściej mówimy Natka, Nacia, Natunia, Natusia no i oczywiście Natalia. Imię pasuje do niej idealnie, choć na początku nie byłam do niego przekonana. Położna w szpitalu pytając o imię powiedziała, że dawno nie było Natalki na oddziale. Gdybyśmy mieli drugą córkę dalibyśmy jej na imię Julia 😊

Wanda, super imię.
Cezary podoba się mojemu mezowi, a mnie już niekoniecznie.

Poza tym. Jeśli Wy obydwoje czujecie się super z waszym wyborem to tak dajcie na imię, inni niech się przymkną.

Nadaj takie imię, jakie ci się podoba. Po co się przejmować zdaniem innych?

My postawiliśmy na Teodora. Nikomu w rodzinie mojej i partnera się nie podoba i słyszeliśmy „co to za pomysł i kto na niego wpadł” + miliony przedziwnych min, gdy usłyszeli imię pierwszy raz, ale na szczęście nas to nie interesuje, nie reagujemy na to.

Swoje dzieci już nazwali, a jak ktoś się będzie śmiał z imienia, to świadczy tylko o nim.
ejj ale Teodor wcale nie jest jakieś niezwykłe, dziwne itp o co im chodzi? 🤣
a Teo jest super uniwersalne!

Jeśli chodzi o Cezarego to tak chodzi o to że często tak nazywają swoje psy 🤣🤣 jeśli chodzi o Wande to że brzmi ciężko jak dla Dziewczynki a imię powinno być delikatne a nie kojarzyć się z poważną starszą panią 🤣
co za argument... delikatne imie ma byc...

bo pewnie najlepiej, by całe życie byla słodką, grzeczna i infantylną dziewczynką... niż poważną panią z poważnym imieniema 🤷‍♀️🤦‍♀️

reklama
Do góry