reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Imię dla Chłopca

Nam jeszcze sie sprawdzilo wyobrazanie go w roznych sytuacjach i w roznym wieku - w ten sposob odpadl nam Ignacy, bo podobala nam sie tylko wersja dziecieca Ignas, a dorosly Ignacy juz nie 😅
Dla mnie Ignacy pół biedy, ale mogliby mówić Ignac 😱

No u nas się nazwisko kończy na "ski/ska", więc trudnk pomylić.
Ale miałam kolegę na studiach z nazwiskiem od imienia typu Karol Mirek, to jeden wykładowca zawsze mylił i wszystkim mówił po imieniu a jemu "no to Mirek powiedz co tu będzie". Strasznje to triggerowało.
Takie połączenie to już w ogóle. Nie wiadomo co imię, a co nazwisko.

reklama
Imie Wiktor nadano 2709 razy, a Viktor 79. Roznica jednej literki, jak Leon i Leo 😅 Rozne imiona, natomiast roznica kosmetyczna ;)

Ale wiesz, że to się inaczej wymawia totalnie? Moja koleżanka urodziła syna w USA i nawała go Leo czyt. Lijo - nikt nigdy nie powiedział na niego Leon (chłopak ma już 11 lat). Do Polski wrócili jak miał 6 miesięcy

Ostatnia edycja:
no to masz farta, bo ja Ci mówię, że takie przypadki znam, nie wiem ile masz lat, ale za czasów mojej mamy czy moich cioć to było nagminne i sama mam w rodzinie dwa takie przykłady, a poza jeszcze więcej. Więc punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 😉 Tymon i Tymoteusz nie są podobnymi imionami, jedynie zdrobnienie mają wspólne 😉 Nawet te imiona w języku angielskim mają całkowicie inny wydźwięk (Timon i Timothy), więc nie wiem skąd takie założenie, że to to nijaka różnica
Tak samo Aga na Agnieszkę i Agatę 😂

reklama
Ciezko doradzic z imieniem. Ja od zawsze wiedzialam ze jak bedzie syn to bedzie Michał i tak jest :D ale podoba mi sie tez Wojtek, Ignaś, Krzyś :) zerknij sobie na liste imion wybierz kilka i może z partnerem coś wymyslicie wspolnie :)

Do góry