reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ile ważyły wasze noworodki 25 +6 tydz

Hej ile ważyły wasze dzieciaczki w 25+6 ?? Mój chłopczyk waży 916g , ginekolog mówiła że się mieści ale do małych nie bd należał , dodam że mam cukrzycę ciążową ale bardzo słabą bo mogę jeść dużo i anemie ;/ zastanawiam się czy za dużo nie jem skoro chłopczyk jest z tych większych , dzięki za odpowiedzi ;)

reklama
Hej ile ważyły wasze dzieciaczki w 25+6 ?? Mój chłopczyk waży 916g , ginekolog mówiła że się mieści ale do małych nie bd należał , dodam że mam cukrzycę ciążową ale bardzo słabą bo mogę jeść dużo i anemie ;/ zastanawiam się czy za dużo nie jem skoro chłopczyk jest z tych większych , dzięki za odpowiedzi ;)
To naprawdę nie ma znaczenia ile Ty jesz. Cukrzyca owszem, ale jeżeli kontrolujesz i cukry masz w normie to jest ok.
Skoro się mieści w normie to się mieści w normie i nie ma co się tu doszukiwać problemów.

Przy cukrzycy ciążowej można jeść normalnie tylko trzeba mieć dietę z niskim IG i pilnować cukru. Więc to czy jesz na niej dużo czy mało to nie ma znaczenia. Ważne czy prowadzisz ją zdrowo.
Niemniej cukrzyca ma w powikłaniach zarówno niska jak i wysoką masę urodzeniową

Mój syn w 25+1 ważył 920g a nie był jakimś grubasem po porodzie, wręcz chudziutki i malutki. 😉

Ja bym się w tytule zdecydowała czy noworodek czy jednak jeszcze przed porodem ;-)

Ja miałam cukrzycę w obu ciążach, ale dzieci były nieduże, potem zerknę jaką wagę mieli wyliczoną.

Znalazłam tylko jedno USG z 27t1d - córka ważyła wg wyliczeń 999g +/-146g. Urodziła się w 37t2d z wagą 2660g

Do góry