reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ile twały wasze starania o ciążę?

Witam. Mam 21, chcemy zacząć z partnerem starania o dzisiusia. Jestem ciekawa ile trwały u was starania ?

Zaczęliśmy się starać o dzidziusia jak miałam 24 lata. Udało się w pierwszym cyklu starań, po odstawieniu tabletek. Twoje starania mogą trwać krótko i długo, więc innymi się nie sugeruj 😉

reklama
Pierwsze dwie kreski zobaczyłam po 6 miesiącach intensywnych starań (ciąża biochemiczna). Teraz jestem w ciąży, w którą zaszłam po 9 miesiącach od cb 🍀.

Dwie ciąże, obie w 1 cyklu bez antykoncepcji, tylko i wyłącznie z orientacyjnym wyliczeniem owulacji kalendarzykiem 😂

Ale to musiałoby Ci setki kobiet w Twoim wieku o podobnym stanie zdrowia predyspozycjach itd odpowiedzieć (uwzględniając też Twojego partnera..) żebys to w ogóle mogła w jakikolwiek sposób odnieść do siebie🤭😉

W 1 miesiącu starań, dobra obserwacja ciała, przygotowywałam sie do tej ciąży schudłam, prowadziłam tak zwana czysta michę w jedzeniu zero alkoholu dłuższy czas, suplementacja kwasu foliowego witaminy d, b12, b6 i ku mojemu zaskoczeniu dwie próby w czasie jednej owulacji poskutkowały 😊

Wszystkie 3 ciaze w przeciagu 4 lat. We wszystkie zaszlam w 2 cyklu staran. Obserwuje swoje cialo i dobrze znam swoja fizjologie.
Również obserwuje swoje ciało i dobrze znam swoją fizjologie a ciąży od ponad dwóch lat nie ma. Autorko, nie sugeruj się żadnymi odpowiedziami, bo nic to nie wniesie do Twojego życia.

W 1 miesiącu starań, dobra obserwacja ciała, przygotowywałam sie do tej ciąży schudłam, prowadziłam tak zwana czysta michę w jedzeniu zero alkoholu dłuższy czas, suplementacja kwasu foliowego witaminy d, b12, b6 i ku mojemu zaskoczeniu dwie próby w czasie jednej owulacji poskutkowały 😊

No tak bo na niepłodność choruję się z braku znajomości swojego ciała i bycia alkoholikiem 🤦🏼‍♀️

reklama
Ja swojego ciała nie obserwowałam wcale. Nie miałam pojęcia, kiedy mam owulację. Miałam wtedy mocno stresujący okres w życiu, szczerze wątpiłam, że zajdę w tym czasie.
Nie wszystko zależy od nas.

Do góry