reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Heparyna w ciąży

Ja jeszcze,na całe szczęście,nie dorobilam się siniaka i stwierdziłam nawet,że chyba dobrze robię zastrzyki skoro tak jest. Dzisiaj postaram się jeszcze lepiej sprawić. Problem w tym,że boję się zastrzyków

reklama
Co do siniaków - robię zastrzyki już kilka mc i zdarzy się jakiś ale maleńki i to rzadko :) a i miejsca na to coraz mniej więc chyba jest nieźle :)

p19u3e3kjve2bvpi.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

@Margonelka dzieki za odpowiedz.

A powiedzcie dziewczyny, czy tez mialyscie bole/klucia w podbrzuszu na poczatku ciazy? Troche swiruje, chociaz niby staram sie byc spokojna ale caly czas o tym mysle... mam nadzieje, ze to rozciaganie sie macicy.
Ps. Tylko nie piszcie zebym skonsultowala z lekarzem, bo w UK cos takiego nie istnieje. Jak mialam bole i krwawienie przy poronieniu to mialam wziac paracetamol i zalozyc wkladke.
Ochh bedzie sie ta ciaza dluzyc. Byle szczesliwie do celu

I jeszcze jedno- niezbyt (lub wcale) medyczne. Jakich aplikacji ciazowych uzywacie?
Dodam, ze ja mam iphone i poki co “Happy Baby”.
Ponoc bardzo popularna apka jest “Moja Ciaza”, ale wydaje mi sie ona nie bardzo akuratna- przy ostatniej miesiaczce 2go lutego, pokazuje mi ona ze juz koncze 7 tydzien

@Magda.Scotland ja też czułam klucie na początku,ba...nawet teraz zdarza się,że coś zakłuje. Mój lekarz kazał się bardzo nie martwić póki to sporadyczne sytuacje i nie utrzymuje się ból długo. Kazał wziąć tabletkę nospy. Ty w UK nie wiem czy masz taki lek,ale może zapewne być też odpowiednik.
Staraj się również nie podnosić zbyt gwałtownie,nie zrywać z łóżka/krzesła,przy kichaniu lekko podkurczać nogi.
O opiece ciężarnej w UK krążą już legendy. Moja koleżanka opowiadała,że kontakt z lekarzem jest znikomy i to położna prowadzi ciążę.
O Paracetamolu też słyszałam,ponoć przypisują na wszystko:errr:

Aplikacji nie używam żadnej,jeszcze dla mnie za wcześnie. Wizyta w piątek,zobacze Maluszka uwierzę w mój cud i może wtedy coś zorganizuje na tel:)

@Magda.Scotland ja też czułam klucie na początku,ba...nawet teraz zdarza się,że coś zakłuje. Mój lekarz kazał się bardzo nie martwić póki to sporadyczne sytuacje i nie utrzymuje się ból długo. Kazał wziąć tabletkę nospy. Ty w UK nie wiem czy masz taki lek,ale może zapewne być też odpowiednik.
Staraj się również nie podnosić zbyt gwałtownie,nie zrywać z łóżka/krzesła,przy kichaniu lekko podkurczać nogi.
O opiece ciężarnej w UK krążą już legendy. Moja koleżanka opowiadała,że kontakt z lekarzem jest znikomy i to położna prowadzi ciążę.
O Paracetamolu też słyszałam,ponoć przypisują na wszystko:errr:

Aplikacji nie używam żadnej,jeszcze dla mnie za wcześnie. Wizyta w piątek,zobacze Maluszka uwierzę w mój cud i może wtedy coś zorganizuje na tel:)

O kurcze to koniecznie daj znac w piatek! :)

To prawda, polozna prowadzi ciaze. Ja przez dwie ciaze tutaj lekarza zobaczylam raz- musial wejsc do pracowni usg i potwierdzic, ze serduszko faktycznie nie bije. Potem wyszedl i reszte dalej zalatwiala polozna.
Paracetamol? Lek na cale zlo swiata :)
Mi kazali brac paracetamol kiedy mialam wstrzasnienie mozgu, a nie widzieli potrzeby rezonansu, po objawach stwierdzili, ze no ok, boli sie glowa po upadku, bierz paracetamol. Po awanturze okazalo sie, ze to chyba cos wiecej, niz tylko "boli mnie glowa" :)
No-spe mam z Polski, niestety slabo na mnie dziala. Mam generalnie apteczke polska- kiedykolwiek ktos przylatuje to musi miec ze soba zapas lekow :)
Teraz tylko czekam na dostawe od ginekologa i miejmy nadzieje, ze pojdzie z gorki.

Co do klucia to rzeczywiscie zazwyczaj sa to krotkie bole/klucia natomiast wczoraj wieczorem utrzymywal sie dlugo, wiec stwierdzilam, ze aby o tym nie myslec.... pojde spac. :) Dzisiaj 0 bolu, wiec super. Jedyne co to mam zawroty glowy pierwszy raz, ale biore na klate, jak trzeba. ;)

reklama
@Magda.Scotland to ciężka sprawa taka ciąża w UK. Moja znajoma specjalnie przyjechała do Polski(oczywiscie nie leciala) żeby pójść do lekarza,zrobić porządnie usg i porobić kilka badań. Może to dla Ciebie też by to było wyjście,tak przy okazji pobytu w kraju.
Prócz nospy to niestety nic nie przychodzi mi do głowy,na mnie ona działa na szczęście.
Kurcze,w poprzednim poście napisałam,jakbym niewiadomo ile już w ciąży była,a u mnie to przecież też jeszcze początek :-D a Ty w którym tyg jesteś? Piszę zazwyczaj z tel więc nawet jeśli masz suwaczek to ja go nie widzę niestety:rolleyes2:

Po wizycie na pewno dam znać,już nie mogę się doczekać:rolleyes:

Do góry