reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

Ja w dwóch pierwszych ciążach też nie miałam objawów ,w ogóle czułam się świetnie i tak jak zawsze , a teraz codziennie myślę " niech mnie ktoś dobije ", mam tak dosyć na prawdę ...są takie dni że czuję się jak wrak człowieka, ciągle jak na gigant kacu ,nie mam siły wstać .. Także ciesz się i korzystaj ;-)
Wszyscy mi to powtarzają, a ja zamiast się tym cieszyć, to się zamawiam [emoji20]

reklama
Dziewczyny kiedy wam gin zakładał kartę ciąży? Mój chce dopiero 2 sierpnia a na ostatniej wizycie we wtorek zaczął się już 11tydz. I to będzie już po prenatalnych dziwnie jakoś. Dlatego że niepewna i leżę? Jak było u was?
ja miałam założona między 7/8 tygodniem bo już wtedy serduszko było. W poprzedniej ciąży także miałam na pierwszej wizycie. Dziwne że przez ten czas jeszcze nie chce założyc, bo co to za problem dla niego.. a dla Ciebie ważna rzecz aby tak jak piszą dziewczyny mieć przy sobie w Torebce.

Ja robiłam dwukrotnie i w jednym gabinecie miałam przez brzuch, a w drugim i tak i tak [emoji6]

Po wizycie wiem tyle ile wiedziałam przed, więc ten, nie ma o czym pisać [emoji1]

A mnie zadziwia ta Wasza nerwówka przed wizytą [emoji848] Ja tak nie mam, normalnie idę, spokojna. Jedynie na prenatalnych byłam bardziej poruszona, bo ze względu na mój wiek, jednak jakieś ryzyko istnieje. Ale to nie były nerwy czy jakiś wielki stres. Raczej ciekawość. Po prosty tak mam, że nie lubię się niepotrzebnie nakręcać negatywnie. I może dlatego ze spokojem podchodzę do tych wizyt.
Ja tak samo ze spokojem i nawet taka radością że zobaczę fasolkę :-)

Ja dziś zaczęłam 11 tydzień, w poniedziałek mam drugą wizytę i też nie mam jeszcze karty ciąży. Gine powiedział, że na drugiej zakłada.

Co do wizyty z usg prenatalnym, to ja mam 18 lipca, godzina 17:20. W końcu znalazłam karteczkę :D @reqiem możesz mnie dopisać do kalendarza ;)
Byłam wczoraj u lekarza pierwszego kontaktu, bo do wizyty u gina jeszcze kupe czasu, a mi jedna rzecz spokoju nie daje. Mianowicie, mimo ze duzo piję, to nie odczuwam parcia na pęcherz, a jak już sobie przypomne, że dawno nie bylam, to tez tyle tego co kot naplakal. Pani poleciła mi sikac do pojemnika i zapisywać ilości przez jeden dzień... trochę się obawiam, bo faktycznie tego niewiele. A dziś np nie wymiotowalam o dziwo. No jjak mi wczoraj ostukala nerki, to czułam ból lekki po prawej stronie. I o.

Mi założono kartę ciąży w 5 tyg czyli na pierwszej wizycie. Jeśli chodzi o prześwietlenie zęba to ilość promieniowania jaką przyjmuje się w czasie przestawienia zęba jest mniejsza niż w trakcie niektórych dłuższych lotów samolotem więc nie wiem czemu dentyści tak się boją a linie lotnicze nie mają problemu - to to samo promieniowanie. Ja się opalam w kostiumie dwuczęściowym. Promieniowanie UV przeciez do dziecka nie dotrze, chyba istotniejsze żeby po prostu nie przegrzewać brzucha, chociaż też wątpię żeby ktoś się tak smażył .

reklama
Do góry