reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Halo halo styczen 2019

@MojrAnka gratuluję córeczki :) sama szczerze mówiąc też chciałabym corcie, ale przeczucie mam, że bedzie chłopak :) i mam nadzieję, że na prenatalnym usg będzie widać cos juz :)
@perell zazdroszczę wyjazdu :) kocham góry, nasze Tatry są piękne. Mąż mnie zarazil pasją do wędrówek i jak mieliśmy urlop, to tylko w góry. Nad morzem np nigdy nie byłam :D ale tam pewnie nie prędko się wybierzemy. Liczę, że może we wrześniu uda nam się jeszcze pojechać choć na kilka dni do Zakopanego. Trzeba mi tego bardzo :)

reklama
A ja was pozdrawiam z Zakopanego. Całe życie mieszkałam nad morzem, dosłownie miałam 10-15min spacerkiem, a tu nagle widok z tarasu na Giewont :-)

Zobacz załącznik 871268

Ja rownież pochodzę z nad morza. Tu mieszkałam przez większość życia. Potem 9 lat w Poznaniu i kilka lat pojawiła się szansa powrotu w rodzinne strony. Jechaliśmy jak na skrzydłach. Tu jesteśmy u siebie.

Jaka pozycja na żabkę, na drugim foto [emoji7]
To jeszcze ja dorzucam swoja fotkę dzidziuni [emoji4] trochę poźno ale jeszcze obowiazkowo ikea galeria itp i czas zleciał A więc jestem po prenatalnych z usg 12t3dz termin na 5.01 długość 6,14cm wszystko dobrze niskie ryzyko wad również te z krwi. Podczas badania maleństwo najpierw sobie grzecznie spało potem przy końcówce się rozbrykało widziałam jak rusza rączkami. Niestety płci nie można było stwierdzić. Ogólnie badanie przyjemne oprócz tego, że musiałam na pełnym pęcherzu bo przez powłoki brzuszne. Jutro na godz 20 z wynikami idę do swojego gin. A odebrałam dzisiaj tsh 2,47 i ft4 18,16 do endo dopiero w lipcu ale chyba jutro wyślę jej wyniki może zmieni mi dawkę chociaż niby mowiła że jsk przekroczy 2,5 to będziemy zmieniać - chociaż dużo to mi już nie brakuje hmm Dobranoc - ja jeszcze trochę przy komputerze muszę popracować więc tak szybko nie pójdę spać.
IMG_20180626_221322.jpg

Załączniki

• IMG_20180626_221322.jpg
    IMG_20180626_221322.jpg
    51,9 KB · Wyświetleń: 291
To jeszcze ja dorzucam swoja fotkę dzidziuni [emoji4] trochę poźno ale jeszcze obowiazkowo ikea galeria itp i czas zleciał A więc jestem po prenatalnych z usg 12t3dz termin na 5.01 długość 6,14cm wszystko dobrze niskie ryzyko wad również te z krwi. Podczas badania maleństwo najpierw sobie grzecznie spało potem przy końcówce się rozbrykało widziałam jak rusza rączkami. Niestety płci nie można było stwierdzić. Ogólnie badanie przyjemne oprócz tego, że musiałam na pełnym pęcherzu bo przez powłoki brzuszne. Jutro na godz 20 z wynikami idę do swojego gin. A odebrałam dzisiaj tsh 2,47 i ft4 18,16 do endo dopiero w lipcu ale chyba jutro wyślę jej wyniki może zmieni mi dawkę chociaż niby mowiła że jsk przekroczy 2,5 to będziemy zmieniać - chociaż dużo to mi już nie brakuje hmm Dobranoc - ja jeszcze trochę przy komputerze muszę popracować więc tak szybko nie pójdę spać.Zobacz załącznik 871289
Następny piękny maluszek [emoji7]

To jeszcze ja dorzucam swoja fotkę dzidziuni [emoji4] trochę poźno ale jeszcze obowiazkowo ikea galeria itp i czas zleciał A więc jestem po prenatalnych z usg 12t3dz termin na 5.01 długość 6,14cm wszystko dobrze niskie ryzyko wad również te z krwi. Podczas badania maleństwo najpierw sobie grzecznie spało potem przy końcówce się rozbrykało widziałam jak rusza rączkami. Niestety płci nie można było stwierdzić. Ogólnie badanie przyjemne oprócz tego, że musiałam na pełnym pęcherzu bo przez powłoki brzuszne. Jutro na godz 20 z wynikami idę do swojego gin. A odebrałam dzisiaj tsh 2,47 i ft4 18,16 do endo dopiero w lipcu ale chyba jutro wyślę jej wyniki może zmieni mi dawkę chociaż niby mowiła że jsk przekroczy 2,5 to będziemy zmieniać - chociaż dużo to mi już nie brakuje hmm Dobranoc - ja jeszcze trochę przy komputerze muszę popracować więc tak szybko nie pójdę spać.Zobacz załącznik 871289

Gratuluję udanej wizyty i że wszystko dobrze[emoji173]

A ja was pozdrawiam z Zakopanego. Całe życie mieszkałam nad morzem, dosłownie miałam 10-15min spacerkiem, a tu nagle widok z tarasu na Giewont :-)

Zobacz załącznik 871268

Ale pięknie [emoji7]

Miałam to samo jak ciąże straciła moja przyjaciółka. Od razu pomyślałam, że może moje dziecko też umarło i ja nawet o tym nie wiem... Na szczęście moja Lalunia ma się dobrze. Piszę Lalunia, bo dziś miałam drugie prenatalne, tym razem zlecone od lekarza prywatnego i na 90% dziewczynka [emoji173]️Zdrowiutka rozwija się dobrze, wyniki z krwi też już były i ryzyka wad chromosomowych nie stwierdzono. Czekam jeszcze na te wyniki krwi z Kliniki Prenatalnej w Szczecinie.
Kolejne badania, powtórkę prenatalnych, mam odpowiednio 20 sierpnia i 4 września.
Lekarz wyjaśnił, że na tym badaniu sprawdzamy wady genetyczne, a na kolejnych, wady rozwojowe. I dopiero po ostatnim usg, w 32 tyg, można stwierdzić, że moje dziecko jest zdrowe. Także ten, dużo jeszcze nerwów.
Aha, No i mam porównanie, z dwóch rożnych badań, z dwóch rożnych miejsc. Przepaść. Bez porównania to w Klinice, a zlecona przez lekarza z NFZ. Więc jednak ważne jest, gdzie decydujemy się robić i u jakiego specjalisty.

Gratuluję [emoji173] gratuluję córeczki [emoji173]
Na 1 zdjęciu u mnie widać pupę, nóżki i prawdopodobnie jajeczka [emoji1] lekarz mówi, że to na pewno nie pempowina [emoji6]
A gdzie i u kogo robiłaś prenatalne? Te 2

Ja chodzę spać 22-23 :)

Gratuluję udanej wizyty i że wszystko dobrze[emoji173]

Ale pięknie [emoji7]

Gratuluję [emoji173] gratuluję córeczki [emoji173]
Na 1 zdjęciu u mnie widać pupę, nóżki i prawdopodobnie jajeczka [emoji1] lekarz mówi, że to na pewno nie pempowina [emoji6]
A gdzie i u kogo robiłaś prenatalne? Te 2

Ja chodzę spać 22-23 :)

Lekarz prywatny skierował mnie do prywatnej przychodni, którą założył ordynator oddziału ginekologii w szpitalu w moim mieście. Ale jak widać umowę z NFZ mają, bo ja mam badanie refundowane. I tam zatrudniają specjalistów. Z tego co wyczytałam, czterech lekarzy wykonuje prenatalne.

Dużo tych dziewczynek na forum widzę ;)

Jakiś czas temu pisałyśmy ze żadna nie wie o płci kiedy się dowiemy a tu już taka duza ilość dziewczyn po prenatalnych i znają płeć ;) super mam nadzieje ze ja tez 13 lipca się dowiem co mam za niespodziankę ;)
Ja to pewnie przełamie i będę miała 3 chłopaka hihi [emoji23] już być może pojutrze sie dowiemy .

reklama
Nie wiem w jakim wieku masz dziecko ale kolejnym etapem strachu jest szkoła i fakt że musisz zaufać komuś innemu w kwestii opieki (i niestety zwykle nie masz wyboru komu tą opiekę powierzasz). No a dalej to już nastolatkowie, samodzielne wyjścia i brak telefonu mimo że obiecał/obiecała, że zadzwoni jak tylko dotrze na miejsce (oj mamo zapomniałam/nie miałam czasu itp itd)
Tak ..ja to teraz drze jak moi chłopcy ,gdzieś wychodzą ,nie odbierają telefonu itd od razu człowiek ma w głowie tysiące czarnych myśli . Ale tak jak pisałam jest to wpisane w nasze życie i z czasem uczymy się z tym strachem funkcjonowac

Do góry