reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Zulkę też odstawiłam do mamci, bo jakiś kaszel ma koszmarny. W ruch idą inhalacje i krople.
Netka uczona będziesz, że hoho...
Ja mam dzisiaj mega zakręcony dzień, meżol pojechał na delegacje, więc muszę się zorganizować sama. Byle do piątku...

reklama
Agapa- rybki kazali Wam wynieść ? możliwe uczulenie na ich pokarm czy co ? ....fajnie że jesteś w trójcy klasowej, bo masz duży wpływ na to kogo do szkoły wpuścić na edukacje a kogo nie. My rodzice musimy być czujni ;)
.
Lekarz kazał nam się pozbyć wszystkich zwierząt z domu. Żeby wykluczyć alergię. Widzę że facet podchodzi profesjonalnie. Zaczyna od wykluczenia alergenów (potencjalnych) potem fachowa ! diagnostyka i odpowiednie leczenie. Mam nadzieję że się na nim nie zawiodę, bo mam już dość.

Sanacja nie doszła do skutku, ale o tym w odpowiednim wątku.

Od wczoraj walczę z bólem głowy. Nawet wymiotowałam. Dziś też już boli.

Agapa dobrą podjęliście decyzje. Lepiej nie ryzykować. Tobie ta głowa Boli Kochana, bo się tak bardzo denerwujesz, a to w niczym nie pomoże. Czasami nie mamy na coś wpływu. Trudno, sanacja odbędzie się w innym terminie. Bezpiecznie. Głowa do góry!
Ja na jutro wolne wzięłam- dziś zumba ;))

Agapa - w takim przypadku ostrożności nigdy nie za wiele i dobrze, że sanacja przesunięta. Wszystko będzie dobrze.
Ja mam jutro wolne odgórnie, więc dzisiaj muszę wytrwać do końca dniówki, wszystko pozamykać i odpoczywanko.

Halo!!! Co to za cisza?:-p

Ewka - na razie na Robbiego się nie wybieram, ale bilety już w sprzedaży.

W kwestii koncertów, to zapewne wiecie, że Lenny odwołał i przełożony na 15-tego grudnia... całe szczęście , że kumpel do nas zadzwonił i ujechaliśmy tylko 40km ....masakra, teraz znowu czekać.

Izu - mam nadzieję, że nie dojechałaś bez sensu do łodzi?

Bart niestety ciągle chory. Był teraz tylko 2 dni w przedszkolu, ale załapał się na zdjęcia i wycieczkę do dentysty. Ma jakąś dziurkę, więc musimy się wybrać ponownie. Ja ten tydzień też walczyłam z przeziębieniem, ale w końcu lepiej.

Sosnowiczanka- jak się czujesz?

Hej...

mamuśki chyba całkiem przeniosły sie na FB, mało kto tu już zagląda. A szkoda ;(

Milva dzięki ze pytasz. Czuje sie róznie. Zazwyczaj z rana nie najlepiej. Ale niekiedy, jak np dziś obyło się bez zadnych mdlosci. W sumie porównując tą ciążę przechodzę łagodniej niz z Alanem. Nie bola mnie piersi, jakichś okropnych bóli podbrzusza nie mam. Nawet apetyt sie mnie nie trzyma, i slodkiego mi sie nie chce :) Wg dwóch usg w tygodniowym odstępie to jestem w 9 i pol lub 10 i pol tyg ciąży. Termin mi wychodzi miedzy 5 a 13 czerwca. 28listopada mam prenatalne.. Psychicznie przygotowuję się na dziewczynkę, jakos tak intuicja mi mówi, ciekawe czy sie sprawdzi:)

No właśnie się zastanawiam czy bilet kupić na Robbiego tzn mężol chciał mi kupić, ale boi się żebym sama nie jechała.
Właśnie wróciliśmy od znajomych. Dziewczyny juz śpią a mężol padł w dużym. Przykrylam go kocem i niech śpi, bo jak go teraz obudze to będzie rozmawiał z ubikacja przez pół nocy. Ja nawet ok. Chociaż z kumpela poszalalam.
Zrezygnowałam z koncertu na rzecz wakacji. Dwa dni temu zarezerwowalismy wakacje 2015 :) Teraz Turcja ale z przelotem. Jest cel wiec można pracować.
Sosnowiczanka oby dalej tak lekko, bez większych mdłości :) oczywiście jak juz będzie brzuszek to czekam na foto.

Sosnowiczanka- ciesze się, że tą ciąże przychodzisz lepiej niż poprzednią. Będę trzymała mocno kciuki, aby usg pokazało dziewczynkę :) Trzymaj się
ewka- jak ja Ci zazdroszczę tych wszystkich wakacji ;-)

U nas odbył się wczoraj obchód po sklepach za prezentami mikołajkowymi itp.
Kupiłam młodej w deichmannie buty zimowe. Dla bratanków już mam prezent mikołajkowy, a dla Koko zamówię przez internet.
Widzę, że w sklepach już zawirowanie bożonarodzeniowe, ozdoby, choinki itp. bardzo lubie taki klimat.

Jestem już chwilę, po odstawieniu tabletek anty. i jakoś nie widzę u siebie różnicy, tylko tyle, że okres miałam dłuższy. Zobaczymy jak będzie przy następnej miesiączce, mam nadzieje, że nie przyjdą te okropne bóle:-(

reklama
2701 odstawilas tabletki? Dobrze rozumiem ze planujecie rodzenstwo dla Koko???

W temacie prezentów, co kupujecie dzieciom na mikolaja/urodziny/gwiazdke??? Ja nie mam jeszcze zadnego pomysłu...

Do góry