reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Agapa, dzięki :* będę się trzymała Twoich rad :tak:
MamoOskarka, dlatego ja Kuby do siebie już nie biorę, bo też mnie ze śmiechem okłada nogami i rękami, a teraz jak go karmię go mi girki zarzuca na ramię albo wciska pod pachę :))
a jesli chodzi o laktację, to ja obstawiam, że by wróciła.

reklama
Kota, jeszcze dokładnie nie wiem, gdzie są te Bogucice, ale wczoraj jechaliśmy do Łukowa inną trasą i przejeżdżaliśmy przez Zwonowice;-) A brat za ten dom i 1000 metrów ma dac "straszne" pieniądze - coś ponad 500 tys..masakra:szok: Z tym, że w domu są wszystkie meble i w ogóle jest już do zamieszkania..
MamoOskarka, ja myślę, że jak będziesz małego dostawiała, to pokarm powinien wrócić..

Nikuss my tez jeszcze bez chrztu, czekam na bierzmowianie chrzestnego, a to ma nastąpic dopiero 2 czerwca, wiec chrzest zrobimy pewnie zaraz po.

Kota
wczoraj Alan obudzil sie z glową w tym miejscu, w ktorym wieczorem znajdowaly sie nogi... A dzis rano obudzi sie, przekrecil na plecki, podniósł reke i włączyl sobie karuzele. Moj malutki zdolniacha:)
Kota to zaczynasz od kaszki? Ja mysllam o marchewce, kurcze sama juz nie wiem...:no:

Przyszla dzis do mnie paczuszka z Bebilonu. Alanek dostal sliniaczek, próbkę mleka 2 i materialy edukacyjne:)

nikuss- ja na Dzien Dziecka kupie chyba żyrafkę i to bedzie dopiero 1 zabawka od mamy
Agapa- ja jeszcze nie mialam @
Kota- Kasia teraz ze mna w sypialni śpi w 1 łóżku to raz do połowy miała nóżki w powietrzu, poza łóżkiem ! tak sie zsunęła na róg łóżka i spała w poprzek. Wyglądało to przekomicznie ale i całkiem niebezpiecznie
Maxwell- gratuluję ! córunia tatunia :)

U nas popadało i sie cudownie schłodziło.

Mła-walka z marchewka byla nieprzecietna:-Daz musialam fote strzelic
Sosnowiczanka- te nasze Alanki to zdolniachy ,dzis moje dziecko złapało zabawke która wisiała na macie edukacyjnej i siadł przez sekunde...nie udało mi sie zrobic fotki:szok::tak:ale widok nie zapomniany.
Kota- u nas na porzadku dziennym zawsze rano jak wstaje nogi sam tam gdzie nie powinny i szczczery usmiech synka:-)cwaniaczki te nasze grudniaczki.

Dziewczyny jesli chodzi o @ w czasie karmienia to jeszcze troszke poczekacie.Jak bylam na wizycie u ginka to sie mnie pytał czy karmie ,niestety nie.To powiedział ze szkoda bo karmienie działa jak antykoncepcja ,kiedys nasze prababaki tak robiły karmiły dziecko do 3 r.ż przestały i nastepne juz bylo w drodze:)A wlasnie co do @ to wiekszosc kobiet dostaje @ jak ma duze przestoje w karmieniu lub przestaje karmic piersia.

Ide kapac malego nakarmie i klade go spac bo mi juz usypia na macie:baffled:Buziaki

Sosnowiczanka, no chyba zacznę od kaszki, za tydzień jadę na kontrolne ważenie z małym, będzie miał skończone 5 miesięcy, zacznie lecieć 6 miesiąc. Najpierw więc dostnie kaszkę, a zależnie od tego jak będzie wyglądała jego waga rozpocznę wprowadzanie warzyw, jeśli będzie ładnie przybierał, to od 1 czerwca dostanie marchewkę, taki bonusik na dzień dziecka :) A jeżeli słabo przybrał od ostatniego ważenia to zacznę wczesniej.
Poza tym rozmawiałam z wieloma dziewczynami i z tego co widzę, nie ma znaczenia co pierwsze się poda, część dodawała kaszkę właśnie do pierwszej marchewki, więc tak też chyba można.

Phelania, moja sąsiadka też tak myślała, że karmienie działa jak antykoncepcja i rok po roku już 4 dzieci urodziła :) to zabobon.

reklama
Do góry