reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

izi- mniam mniam, ale mi sie zachciało leniwych, do bólu ! Może ja w ciąży jestem :-D
maxwell- gratuluje i szerokiej drogi życzę ! My mamy też Skodzianke tylko że Octavie i z salonu wyjechaliśmy już będzie cztery lata temu i do dziś sprawuje się niezawodnie. Nasza nie combi a bagażnik też bardzo pakowny. Myślę że będziecie zadowoleni. Szkoda tylko że paliwo tak makabrycznie drogie, ale na to niestety wpływu nie mamy :no:
asco- ja taki dzikus że pierścionków nie lubię bo mi przeszkadzają i nawet zaręczynowy mam...zegarek :-D

Byłam z Olą teraz na sankach i przez tą godzinę tata musiał zabawiać Kasie. Zdążył tylko odkurzyć jak nas nie było i umyć podłogę. Teraz Kasia zasnęła mi przy cycu to skroję warzywka na sałatkę i przy okazji obejrzę Julię. Nawet moja trzylatka to polubiła :-) Zawsze sobie tańczymy ten fajny kawałek co jest na wstępie

reklama
Witajcie
Od dwóch dni Was tylko czytam a nie mam kiedy napisać! Więc wybaczcie bo nie jestem w stanie odp na wszystko,tym bardziej ze pisze z tel bo lapka juz pare dni nie odpalam!
Maxwell gratuluje zakupu,opijcie porządnie by się nie psuło!Tobie proponuje karmi na ta okazje :)
Asko ja bym przekula uszka z miła chęcią tylko u synka nie wypada :) 3-6mc to chyba najlepszy okres!
Violett nie odpuszczaj becikowego!!! Spróbuj pogadać z gin czy Ci nie wypisze takiego zaświadczenia,lekarze to tez ludzie a ze ze swojej kasy tego nie płaca więc może się udać!! Zawsze to 1000zl- a przy remoncie jak znalazł!!
Ja dzis tez złożyłam dokumenty i jak zapytałam o rodzinne i usłyszałam ile załatwiania jest to nie wiedziałam czy mam płakać czy się śmiać! Bo kwota tak zabójczo wysoka ze nie wiem na co to wydam..
Moj Mały ostatnie 2 noce nie chciał zbytnio spać i modlę się by dzis chociaż chciał,bo M w pracy a ja zostaje sama :(
I jutro czeka mnie wizyta u gina w sprawie mojego zapalenia,nadal nie przeszło a nawet jest jeszcze gorzej!! 2 rożne antybiotyki nie pomogły,masaże położonej ani oklady :( więc jutro zrobimy usg i będę musiała iść z tym do chirurga i prawdopodobnie jutro tez dostanę tabletkę na zatrzymanie laktacji :(:( :( i to dla mnie jest najwieksza TRAGEDIA bo tyle walczylam o pokarm,tyle bólu znioslam a mimo wszystko się nie udało!!ryczec mi się chce jak tylko o tym pomyśle!!
Z drugiej strony jestem gotowa jeszcze pochodzić z tym zapaleniem nawet i 2 mce ale boje się ze mogłoby skończyć się tragicznie,bo juz teraz mam powiększone węzły chlonne!
Wybaczcie ze smece ale chyba tylko Wy mnie rozumiecie!! Bo z M tez ostatnio jest kiepsko, on ucieka z domu pod byle pretekstem i przesiaduje z sąsiadem w garażu albo pije piwo i pózniej taki smierdzacy przychodzi do domu!a wczoraj zaprosił sobie kolegę o 22 na ryż z jablkami (zrobiłam na kolacje) a dobrze widział ze Mały nie chciał spać a ja musiałam się uczyć bo mam 2 egz i 1rozdzial pracy muszę oddać!!czasem mam ochotę go zabić a moje gadanie nic nie skutkuje...

A Wam drogie mamy życzę dużo zdrowia i spokojnych nocy i przede wszystkim dużo cierpliwości

NIKUSS na odparzenia najlepszy TERMIENTIOL, już po pierwszy smarowaniu jest poprawa.

FREYIA tak, przynajmniej u mnie dziecko mierzą na wizytach szczepieniowych..

EWKA po co budzisz małą co 3godz, jak będzie głodna to sama Ci da o tym znać.

Zumbę koleżanka odwołała, że nie idziemy, bo już grupa zaawansowana jest, i drogo wychodzi, musimy znaleźć tańszy aerobik. Ale dziś kupiłam pas ściskający poporodowy. Zakupy udane ale męczące, byłam z dziećmi, mamą i siostrą. Małego udało się obkupić na chrzest, córci buty kupiłam, w niedzielę jadę na poszukiwania sukienki dla niej. Siostra też buty sobie kupiła, mama upolowała kozaki w przecenie. A ja kozaki na szpilce kupowałam sobie w niedzielę ale dziś oglądałam pantofle i świetne szpilki kupiłam tylko za 39.99. Więc się skusiłam.
Malutki dobrze, właśnie wytrzymał bardzo grzecznie 5 godz zakupów. Raz go nakarmiłam w sklepie gdzie mu kostium kupowaliśmy, drugi raz w cukierni gdzie siostra z moją Amelką ciacho jadły, aż w szoku byłam, że tak pięknie wytrzymał.

Cześc babeczki!

Piszecie, że apetyt Wam dopisuje...mnie równiez od kilku dni i to masakrycznie...to jest jakies nieporozumienie ile jem !!?? Musze sie opamiętać:szok:

Maxwell, Izi, Violett ja byłam narazie na jednym spacerze z moimi chlopcami jednocześnie, ale troche sobie za dużo na głowe wzięlam jednorazowo i troche stresu mnie to kosztowało, więc narazie chodzę z nimi na zmiane. Myślę, ze jak sie zima skonczy, to już będzie to wszystko sprawniej szło, bo tyle tych kurtek i tych wszystkich kocyków nie trzeba ze sobą zabierać ;-)

Dorotar czy Ty masz na myśli Tormentiol na odparzenia? Nie obraź sie, ale ja sie dziwię, że polecasz, przeciez to jest najwieksze dziadostwo...swego czasu było o tym głosno, że Tormentiol zawiera zwiazki boru, które odkładaja sie w organiźmie i sa toksyczne... sporo o tym w necie mozna znaleźć.

Maxwell gratuluje autka! Niech sie Wam dobrze sprawuje!

My na szczepienie idziemy w czwartek. Oby Kacper znosił je równie bezproblemowo jak Błażej .

Życze Wam spokojnej nocy i dużo snu!

No ii po spacerku...
Ogolnie myslalam ze bedzie masakra ale Patrykowi wyciagnelam kosiarke z garazu i sobie ja pchał a ja jechalam wozkiem co prawda spacerek bardzo krotki bo 2o minut ale wyszlismy dopiero o 17;/ wiec troszke zimno bylo..
Jutro znowu damy na spacer:)

Maxwell dasz rade z dwojka!!! no i gratuluje zakupu,swietna decyzja:)
Klariss ja tez sie nie moge doczekac jak bedzie ciut cie[lej,bo z tym ubieraniem dzieci to masakra!!!
ja bralam jeszcze Mloda i mi sie porzygala i musialam ja przbierac z kombinezonu,a Mlody stal juz ubrany:( masakra.
Dziewczynyy swietne chaty macie:):)podpatrzylam na innym watku:)
ide sie polozyc bo mala cos niespokojna:(

Dobranoc...

Dziewczyny ja tak na szybciutko z tymi chustami
a wiec ja jakimś specjalista niestety nie jestem, w ciazy chodziłam na taniec z brzuszkiem i maluszkiem i tam dziewczyny miały takie chusty
CHUSTA TKANA SKOŚNO-KRZYŻOWO 5,2m/skosy CERT.700kg (2063250479) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
kupiłam sobie tu na allegro
wiem tyle, że elastyczna dla mnie wydawała sie jakby mi dziecko miało wypaśc , ale niektórym dobrze słuzy , ja się zdecydowalam na tkana bo taka była na zajeciach i mi sie spodobała

rozmiar tez kupilam takie ze wzgledu na meża zeby mógl nosic małego

napisze reszte jutro bo M przyszedl :p aaaaa i Kuba dostał dzisiaj fotelik od tatusia z fishera

Ech dziewczyny, co za noc... Emilka płakała cały czas. Padam na pysk. O 7 przyszła moja mama i zabrała ją na trochę do siebie (mieszka po drugiej stronie ulicy) i mogę chwilę odpocząć. Ale jestem tak zmęczona, że nie mogę zasnąć. :wściekła/y: A o 10:30 przed nami szczepienie...

Muszę pogadać z lekarzem bo wydaje mi się, że te okropne kolki zaczęły się u niej od kiedy bierze Debridat i jeśli miałabym zaufać swojej matczynej intuicji to odstawiłabym ten syrop. (dziś rano już jej nie daję)

Wczoraj byłam na kontroli u gina, wszystko w porządku, wróciło do stanu sprzed ciąży i porodu. Chciałam zastrzyk "na jedynaka" ale okazało się, że przy moich policystycznych jajnikach mogłoby to zaowocować krwawieniami z dróg rodnych i 30kg do przodu więc się nie decyduję. Będę brała Azalię tylko najpierw muszę zrobić kilka badań z krwi i poczekać na wynik cytologii. Idę na wizytę 14.02 i wtedy dostanę tabletki.

Teraz tak sobie myslę o tym..sab na pewno nie, bo dostaje go już od dawna i było ok...a może to herbatki z rumiankiem? Odstawię i zobaczę....tylko, że po niej lepiej mu kupke robic , a tak ma twardą....co poradzic?
mamcia ty miałaś ten lactulosum- działa? czy szkodliwe za bardzo...

Herbatka z rumkiankiem może uczulacbo rumianek sam z siebie jest bardzo uczulajacy.
Lactulosum nie jest szkodliwe tak jak Sab Simplex. Nie wchlania sie. A u nas na poczatku dzialal a potem juz zaczal szkodzic ze wzgledu na nietolerancje laktozy kupy zrobily sie kleiste ze sluzem.

reklama
wróciliśmy ze szczepień, Kubuś był naprawdę dzielny, ja się bardziej stresowałam i nawet się pomalowałam oczu, bo byłam na 100% pewna, że się popłaczę. Teraz maluszek śpi, troszkę się wierci, a jak czuwam nad nim, bo się schizuję, że jakiegoś bezdechu dostanie w ramach skutków ubocznych. zawsze byłam taka opanowana i trzeźwo myślałam, a teraz zaczynam wręcz panikować ze strachu o moje dzieciątko.

co ważne, Kuba wazy 5080g :) w ciągu 6 tygodni przytył 2 kg, co mnie niesamowicie cieszy, bo mały sporo i często ulewa, ale jak widać nie ma powodów do obaw, widocznie się przejada.

poza tym zaczęłam jeść truskawki, miód, orzechy, czekoladę, piję już rano kawę z ekspresu z mlekiem i Kubie nic się nie dzieje, co cieszy :) jak mały skończy 3 miesić życia, mam w planie już zacząć jeść wszystko, na razie jeszcze wstrzymuję się z czosnkiem, surową cebulą (choć szczypiorek i por przeszły i nic się nie działo) no i wszelkie wzdymacze typu kapusta, groch itd. jeszce są w odstawce.

Ostatnia edycja:
Do góry