reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

lysa dzięki bo ja dawałam Maciusiowi Aptamila na początku potem wyczytałam że problemy z kupką mogą być przez to mleko więc zmieniłam na Cow&Gate i w sumie jest to samo ale mały ma plamki tzn krostki podobne do potówek odkąd pije Cow i nie wiem czy nie ma uczulenia na to mleko czy to tylko zbieg okoliczności i zastanawiam się czy eksperymentować znowu zmieniać mleko czy kupić Cow czy wracać do Aptamila sama nie wiem =/

reklama
Zabcia a ma Maciuś oprocz chrostek np. szorstką zaczerwienioną skórę??? Bo moj młody jak mial skazę.. to mial takie chrostki na policzkach i czerwone policzki do tego szortskie, ale skaza moze tez sie objawiac na klatce piersiowej i w zagieciach lokci itp. Musisz poobserwowac.

No dzis sporo grudniowych dzieciaczków konczy miesiac!! wszystkim życzę naj naj!!! i zero kolek;p;p

A ja dziś byłam z Karolinką na pierwszym spacerku, mama wzięła Kamila do wozka ja młodą i pojechalismy do parku nakarmic kaczki:0 fajnei było tylko ten wiatr.. dobrze że mała cała oslonięta. Slodko spała, choc przy ubieraniu byl raban!
Poza tym już nie wyrabiam z cyckami, ciągle chodzę w staniku bo jak srobowalam sciaganc na noc.. to wszystko mnie bolało,a tak przynajmniej bol jest minimalny, choc przy karmieniu pierwsze zaciagniecie.. to masakra. Mała dalej bardzij wisi na cycku niz lezy gdziekolwiek indziej, ale caly czas tlumacze ze to dopiero poczatek, w koncu zdarzaja sie momenty kiedy śpi i po 4 h!

Idę po fona napiszę do Izi bo nie wiem co tam u nich slychac... hm.. czy ona juz wyszla ze szpitala z Nadią!?

Ostatnia edycja:
KASIA nie przerywaj karmienia nawet jak choroba Cię rozbiera.

Ja dziś na zebraniu w przedszkolu byłam, odpicowałam się, kurczę po raz pierwszy od czasów początków ciąży założyłam stringi(w ciąży nie mogłam w nich chodzić) i uwaga uwaga poczułam się meeega sexy mamuśką.
Okazało się, że ukochana przedszkolanka mojej córki jest na zwolnieniu i nie wróci do końca roku bo jest w ciąży./ Amelka będzie załamana i dzieci ogólnie. Ja rozumie, że dziewczyna sobie życie układa ale tak mi szkoda dzieci. Będą mieć nową panią, mam nadzieję że jakaś normalna będzie z podejściem do maluchów. A jak na razie są rozłożeni na dwie pozostałe grupy.

Dziewczyny zazdroszcze wam tych spacerków z maluszkami:-(ja bylam tylko raz na 15min jak mały mial 2 tyg ,a teraz sie boje z nim wychodzic z powodu tej infekcji która przebył...ehhh
W poniedzialek mam wizyte u pediatry i zobaczymy co powie, dzis dostał 2 zastrzyki tego swinstwa (znalazłam w aptece przyszpitalnej o 3/4 taniej:szok:czyli za 4 ampułki zastrzyku zaplacilam 108zł a nie 700zł:tak:wiec dla chcacego nic trudnego:tak:Najwazniejsze ze jestesmy w domku, :-)Co do krostek u mojego maluszka to jakas masakra:-:)-(w szpitalu powiedzieli ze to potówki ,krostki sa tylko na policzkach i na koncu maja biale koncówki (tak jak typowy pryszcz:szok: kazali mi stosowac raz dziennie masc cynkowa i Alantan ale za duzo nie pomaga...

Żabciu to w takim razie może to być trądzik niemowlęcy lub potowki. I jedno i drugie szybko znika, ale w przypadku potowek mały poprostu moze miec ciut za cieplo i dlatego tak reagowac.
Dorotar mówisz strigniii.. hm.. to u mnie jeszcze chyba ciut za krotki okres po porodzie na takie szaleństwa hihi:) ja narazie staram sie dojsc do ładu i składu i znalesc czas na odrobinę makijażu:)
A co do przedszkolanki to życzę żeby faktycznie trafila się jakas ludzka kobitka:)
ide się umyć, przebiorę małą i w kimono.. o ile ona mi da bo teraz spi od 19 bo wczesniej chyba cos brzuszek ciut dokuczal.
milej nocki dziewczyny!

Żabcia: zgadzam się z dziewczynami, jeżeli tylko są na twarzy to raczej potoweczki lub trądzik :)

Łysa: mma nadzieję, że ten środek, który masz pomoże i Ben będzie jadł spokojnie! trzyma kciuki mocno mocno!!

Rzeczywiście, jak ten czas leci :D dzisiaj oglądałam zdjęcia ze szpitala i aż dziw bierze, jak ten łobuz wysósł! U nas już 6 tygodni, czas leci jak szalony.:-D

tylko na momencik!
donoszę że Izi z Nadią są od wczoraj w domku, ale nie ma neta więc przekazuje info:)
Póki co jest ok, Patryk fajnie zareagował na siostrę, tylko Izi pisze że nie ma za wiele czasu dla niego narazie. Ale to zrozumiałe... ja też jeszcze nie umiem do końca pogodzić wszystkiego.. a tym bardziej 2 moich maluchów:)

reklama
Mamcia masz racje - Sab simplex ma dużo większe stężenie niż espumisan i dodaje się go więcej, podobno substancje pomocnicze nie mają aż takiego znaczenia. Skoro jest tak dobry to czemu nie ma go w Polsce? Nasze normy są inne od niemieckich i u nas nie można podawać dzieciom aż tak dużych dawek. Moje pytanie brzmi: czy niemieckie dzieci są inne niż nasze? Znów ministerstwo zdrowia się popisało, a teraz my musimy kombinować i sprowadzać z Niemiec :-)

My werandujemy od tygodnia (wcześniej nie bo ciągle bywaliśmy w szpitalu) i w sobotę wybierzemy sie na spacerek. Na początku 20 minut - zobaczymy jak mały zareaguje.

Martwi mnie to że dużo mniej przybiera na wadze - 20g w 3 dni - to była jego norma na 1 dzień do tej pory. Zastanawiam sie nad alergią pokarmową bo ma całą buzie wysypaną, uszy, dekolt, pręży sie jak je, płacze zawsze od razu po jedzeniu. We wtorek mamy pediatrę to zapytam Myślałam że to kolki ale kolki nie trwają 24h/dobę, a te plamki to napewno nie potówki.

Do góry