reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

reklama
Ankubator moj to sie czesto wogole dostawic nie chce wiec nawet bez cycka w buzi placze, taka sama histeria jest z butelka, jak tylko wloze do buzi i mu kapnie mleko to krzyk. Dzis udalo mi sie go nakarmic piersia jak czekalam u lekarza, trwalo to dluzej niz zazwyczaj wiec wytrzymal godzine, w domu znow przystawilam i popil chwilke i zaczal plakac i sie wyginac. Polulalam i spi ponad godzine. Nie wiem juz co robic, bo zdazy mu sie wypic z cycka normalnie ale to jest zadkosc, moze dwa/trzy karmienia na caly dzien sa ok, reszta to walka, wyginanie sie, polykanie powietrza albo mleka lapczywie, potem placz itd. Wyeliminuje laktoze z diety i zobaczymy czy pomoze, jezeli nie to jest jeszcze teoria z tym refluksem i mam w razie co recepte na gaviscon dla dzieci.

lysa jesli mały ma nietolerancje laktozy to można zastosować mleko bez laktozy, albo kropelki Delicol, które zawierają enzym laktazy ułatwiający trawienie laktozy. Ja je stosowałam i była poprawa a potem przeszłam na mleko bez laktozy i brzuszek już nie boli, a mała już się nie wyrywa przy jedzeniu.
Na początku jak próbowałam karmić piersią to też miałam takie akcje jak Ty, dziecko sie przyssało a po chwili wyrywało i był krzyk, potem z mm z butlą było to samo.

Nie da się wyeliminować z Twojej diety laktozy bo nietolerancja laktozy i skaza białkowa to co innego.
Nietolerancja laktozy to niedojrzałość układu trawiennego maluszków wynikająca z braku enzymu laktazy, która jest przyczyną kolek.

Aha dodam że Delicol jest bez recepty i podaje się go przed każdym karmieniem.

Mamcia to ja juz sie chyba pogubilm :-( lekarka kazala odstawic nabial i zobaczyc czy bedzie poprawa w jego zachowaniu. Skazy bialkowej nie ma jako tako bo niby ma krostki na twarzy ale powiedziala ze to tradzik. Pewnie kierowala sie tym ze maly tyle kupek zrobil w ciagu 24 godzin. Spytam familii czy mi wysla te kropelki bo ten gaviscon musze podawac po jedzeniu w odciagnietym mleku wiec jest troche zachodu. A powiedz mi czy przy tych kropelkach nadlam mam nie jest nabialu czy moge jesc a one pomagaja w trawieniu? Ogolnie to myslalam ze laktoza jest zawarta w najwiekszej mierze w mleku dlatego trzeba wyeliminowac :baffled:

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny :-)

Wczoraj próbowaliśmy położyć małego na noc spać w jego łóżeczku bo sypiał koło naszego łóżka w koszu mojżeszowym, albo w naszym łóżku ale spanie Maciejka w łożeczku trwało 20 min i po tym był płacz i koniec spania więc mały spał z nami całą noc bo wtedy śpi jak susełek i nie ma problemów z usypianiem ani nic zjadł po 1 potem po 6 a później o 10 także dał rodzicom pospać :-) Dziś spróbuję znowu położyć go spać do łóżeczka bo przecież nie będzie ciągle spał z nami bo się nauczy i potem będzie ciężko.
Znowu mam wysokie ciśnienie tak jak w ciąży łeb mi pęka już sama nie wiem co robić =/
Od kilku dni z dnia na dzień ściągam coraz mniej pokarmu chyba mi się będzie kończył już bo dzisiaj ledwo z obu piersi ściągnęłam 60 ml =/
Mam pytanie do dziewczyn które są w Anglii jakie mleko MM podajecie swoim szkrabom ??

Pozdrawiam :-)

Zabcia ja daje Cow&gate, przedtem dawalam cow&gate comfort na kolki i zaparcia a teraz chyba zmienie na sojowe ale tez cow&gate. Na samym poczatku maly pil SMA ale mial zaparcia. Jak jeszcze karmilam Zuzie to patrzylam na sklady mleka i praktycznie niczym sie nie roznia te zwykle od siebie tylko Aptamil najdrozszy a sklad ten sam co cow&gate.

Witam drogie Mamusie i Maluszki :)
U nas noc nieco lepsza- oby nie zapeszyc!!
Ale niestety na 20.40 jadę do gina po jakiś antybiotyk na zapalenie piersi! Od pon karmie Aleksego tylko z prawej piersi bo w lewej zapalenie i peknieta brodawka :( Na szczęście jakos odciagam pokarm i jesteśmy teraz na cycu i butli!
Nie wyglada to dobrze i boje się ze skończy się czyszczeniem...
Dzis się w końcu werandowalismy a jutro może mały spacerek bo pogoda nawet znosna!

Milego dnia!!
Dużo zdrowia dla naszych Maluszkow

Mamcia to ja juz sie chyba pogubilm :-( lekarka kazala odstawic nabial i zobaczyc czy bedzie poprawa w jego zachowaniu. Skazy bialkowej nie ma jako tako bo niby ma krostki na twarzy ale powiedziala ze to tradzik. Pewnie kierowala sie tym ze maly tyle kupek zrobil w ciagu 24 godzin. Spytam familii czy mi wysla te kropelki bo ten gaviscon musze podawac po jedzeniu w odciagnietym mleku wiec jest troche zachodu. A powiedz mi czy przy tych kropelkach nadlam mam nie jest nabialu czy moge jesc a one pomagaja w trawieniu? Ogolnie to myslalam ze laktoza jest zawarta w najwiekszej mierze w mleku dlatego trzeba wyeliminowac :baffled:

Jeśli podaje się te krople Delicol to można jeść tak jak dotychczas jeśli to rzeczywiście nietolerancja laktozy. One pomagają w trawieniu laktozy.
Możesz też spróbować zmienić mleko na mleko bez zawartości laktozy np u nas to jest Enfamil O-lac lub Bebilon Pepti 1 z obniżoną zawartością laktozy.

Może sprawdz u siebie w polskiej aptece czy nie można tego nabyć bo tutaj jest dostępne w uk polskiej aptece Polska apteka w UK. Delicol Krople na kolkę 15 ml. od pierwszych dni życia.

Cześć babeczki!

alma dzieki za info o promocji na ksiazki w Wetbildzie...

Kochane moje dziecko dziś kończy MIESIĄC:-D... kiedy ten czas uciekł???
Serdeczne życzenia zdrowia dla równieśników z tego samego dnia czyli dla :Alanka (Phelani), Damianka (Scholastyki), Fabianka (Violett), Kubinka (Koty) i Alanka ( TatySmoka) :-)
Ja znów dziś nie mialam czasu z Wami posiedzieć, bo bylismy cały dzień u moich rodziców...jutro jedziemy do laryngologa z Kacperkiem, więc w końcu sie dowiem co bedziemy robic z tym uszkiem...czekam na tą wizyte jak na sądny dzień...mam nadzieję, że bedzie OK.

Spokojnego wieczoru i dużo snu dzisiejszej nocy!

reklama
Dziewczynki widzę, że teraz tak jak byłyśmy zaangażowane w forum to jesteśmy zaangażowane w mamusiowanie :)

Wpadam wszystkie wirtualnie wyściskać i muszę sobie dychnąć chwilę, bo dzień dziś mi Aniela zorganizowała cały :)

Do góry