reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

ale jaja:))) opiekuje sie moim chrzesniakiem (tzn.dopiero chrzest bedzie) u mnie w domku i przed chwila przyszedl do mnie z czyms na palcu i krzyczy mam kupe!!!!!!! o rany mial ja na paluchu!!! :))) hihihihi niby smieszne ale musialam go kapac i przebierac calego!!!!

reklama
Mój zjadł zupkę i drzemie...
Aniu nie stresuj się sytuacją z Mają, mój Michał był dzieckiem kolkowym 3 m-ce na rękach i w kołysce potem miał 2 tyg w których sam zasypiał w łożeczku na kanapie gdzie popadło a teraz znowu śpi w kołysce i go muszę pobujać żeby zasnął, dzieci chyba mają przeróżne etapy ale dziewczyny mają rację stały plan dnia a jak nie pomoże to nic na siłe...przeczekać...

witam na watku glownym :)
Dzisiaj sie dzieje na sondzie tyle ,ze nie mialam czasu tutaj wskoczyc :)

Mam z Maxem od 3 dni problem. Budzi sie w nocy i nie moze zasnac. Jeczy i jeczy. W dzien jest amrudny i ulewa okropnie.
Wydaje mi sie ze to sie zabki zaczynaj bo zachowuje si ejak nie moj syek ale te ulewania.?
Czy mozliwe zeby zwiekszone ulewanie bylo objawem nadchodzacego zabkowania?
Emwu wiesz co mój kiedyś nie ulewał wcale a potem mi nagle zaczął. I kurde pediatra stwierdziła że to może być refluks. Igorek jedzie więc na Bebilonie/Nutrilonie AR i problemu już nie ma.

Dziewczyny mam pytanko - jak u Was jest z siadaniem? Mojemu leniowi ani w glowie podnoszenie sie do siadu... Jak go biore za dwie lapki nawet nie probuje sie podciagac. Poza tym nie idzie mu tez przekrecanie sie z brzucha na plecy ani odwrotnie. I od kiedy dzieci bawia sie swoimi stopkami? Moj tego tez nie robi :dry:
Mój to do stania sie rwie a nie do siadania. :) A z przekręcaniem to możesz mu pomóc. Mi rehabilitantka pokazała jak sie dziecko przekręca i sie tak bawimy. Takie zabawy wspomagają rozwój a Igorek szybko zaczaił o co kaman i sie sam już kręci. Jak dziecko leży na plecach to kładziesz mu np. prawą rękę między nogami a kciuk wkładasz pod lewą nogę i ciągniesz w prawo. Drugą ręką nic nie robisz, Młody sie sam przekręci. W lewo to samo tylko drugą ręka.

ale jaja:))) opiekuje sie moim chrzesniakiem (tzn.dopiero chrzest bedzie) u mnie w domku i przed chwila przyszedl do mnie z czyms na palcu i krzyczy mam kupe!!!!!!! o rany mial ja na paluchu!!! :))) hihihihi niby smieszne ale musialam go kapac i przebierac calego!!!!

Śmieszne ale śmierdzące :)

Mój Franek też się nie przekręca, nie bawi stopami czy kolanami, nie trzyma sam butelki. Ale wszystkie te czynności są w fazie prób, niektóre się udały, raczej przez przypadek. Przed chwilą np. włożył sobie sam smoczka do buzi i nie sądzę by to było celowe. Sam się zresztą zdziwił. Emira don't panic :-)

Mam nadzieje ze kochana jakos podolasz... smutne to co cie spotkalo... jakbym mogla to bym ci pomogla!!!!!!!
zaproszenia sliczne...
a co do Filipka to chyba telepatycznie z Julka sie porozumial! ona szogun taki jest od 3 dni...jesc nie chce... wola juz co 4 godziny.. dzis zjadla o 6:00 o 10:00 i o 15:00.... je juz 5 posilkow czyli jakos sie normuje... czeka z niecierpliwoscia na kolacje az wtrabi 180-210mlkaszki i idzie spac hahahaha
dzis 1sza nocka kiedy to w ogole sie nie obudzila po smoczka:):):):)

to jest lista osob ktore mam wsrod swoich przyjaciol ... to sa osoby ktore badz sie udzialaly badz udzielaja na forum !!
wszystkie osoby ktorych nie mam na swojej liscie prosze o PW to je dopisze do listy albumowej !!
jesli kogos np przeoczylam przez przypadek /co darujcie molo sie stac/ tez prosze o pilne PW

-monia
23marta
aga6671
akozka
allitka
AnOoLa88
arabella
Chérie
daffodill
dagmar
desmont
eliza80
emira
emwu76
Georgina
Gogana
helcia81
joanna82
Julka32
jutka:)
kama1986
karnitynka1982
karolak12
kasiekkrk
kopciuszek2107
kora30
lajtway
Lilijka
Lorelei
luuuzna
maarta100
madziara-kr
madziarena
magdas
malgorzata_n
mama mika i olinka
Mama Stacha
margerytka79
Martuska
Marzka283
mataka24
mazia 24
Mexi
moka83
Monika12b
monika26i
Natalka_m
NeSSi
nowamagdak
Pauluś89
Purchawka
Reve
ulenka7883
wika_20
wojtysiowa

ogromniasta ta lista... polowy nie znam......

reklama
no ale tosie jej tak nagle moglo pozmieniac??
skoro od urodzenie spała sama w łózeczku.

kochana moze to skok? na wykresie 4 miesiac jest caly w skoku wiec moze to to... julka tez byla wczesniej do zniesienia i co? i tak nagle zaczela sie budzic w nocy zasypia u mnie a ja ją przenosze no czasem sie zdrazy ze zasnie w lozeczku a wczesniej bezproblemowo... rano o 6 juz idzie do mnie do lozka....

Do góry