reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
To żeś mi teraz dała.... Jam dopiero na początku bo2. rok i żywienie będę mieć dopiero w przyszłym semestrze. Ale wydaje mi się że to nic złego, może na spacerze coś wszamał jak nie widziałaś. Może już czas go znowu odrobaczyć? Ja swojemu psiakowi daję tabsa jak tylko iwdzę że mu się sierść przestaje błyszczeć- tak co 2-3 miesiące. Dla pewności poszukam info a jak nic nie znajdę to jeszcze zapytam kogos kto już miał żywienie. Wieczorem postaram się odpowiedzieć.
Co do butów to masz problem... Moje były od samego początku mega wygodne- też miałam obcas 8cm. Moze woda Ci się zebrała w organiźmie, nie czujesz po opuszkach palców? Spróbuj sobie zrobiuć dzień bez soli i pij dużo wody, jak nie pomoże to nie to. Nie da się ich zamienić na większy rozmiar?
Ja bym chyba kupiła awaryjnie drugie bo buty są baaardzo ważne. Jaki masz rozmiar? Mogę Ci podesłać swoje- chyba 38/39. Jak nie użyjesz to mi odeślesz a jak się okażą pomocne to odkupisz. Jeśli Ci się będą podobać

może masz racje, że warto odrobaczyc. w sobote pójde do weta po tablety.
a z tymi butami, mam sukienke ecri, więc i takie buty muszą być:) nie wiem co sie stało, że tak nagle cisną, no masakra jakaś..kupie stopki zobacze, może w tym jest problem.
dzięki za odpowiedź:) i za chęć pomocy:)

poza tym to wykoncze sie przez te nocki .. :(
znowu od 24 cyrk na kółkach.. ;/ ja juz nie wiem co zrobic z tym dzieckiem..
cyrku nie ma jak spi ze mną.. nawet jak B ja wzial to 30 min pospala i wrzask nie z tej ziemii..;/
jak ja ją wzielam to sie przytulila , trzymala mnie za pizame i tak spalysmy..
ale co miedzy 24 a 3:30 sie nawalczylam zeby spala w lozeczku to moje..
moze powinnam z nią spac? tzn ona z nami?
ale nie chce jej uczyc takich nawykow .. o_O
nie mam już siły.. i to nie wina mleka.. bo po moim nie spi.. mialam Humane tez tak nie spała.. bebilon tez byl .. Bebiko tez - i nadal jest i (_)_) taka blada, O!
a poza tym po bebilonie i humanie miala dodatkowo problem z brzuszkiem..po bebiko jest ok.. ale to spanie.. ;/

może masz racje, że warto odrobaczyc. w sobote pójde do weta po tablety.
a z tymi butami, mam sukienke ecri, więc i takie buty muszą być:) nie wiem co sie stało, że tak nagle cisną, no masakra jakaś..kupie stopki zobacze, może w tym jest problem.
dzięki za odpowiedź:) i za chęć pomocy:)
A nie, to moje się nie nadają. Ale może masz jakąś koleżankę która mogłaby tak zrobić. Bo szkoda kupować drugie nowe buty bo to spory wydatek. Aha, jeśli to skóra to ja ze swoimi robiłam tak: w środku są skórzane a na wierzchu atłasowe, ważne żeby w środku była naturajna skóra- na noc przecierałam środek alkoholem i napychałam gazetami tak bardzo ścisło. Robię tak ze wszystkimi skórzanymi butami jak mnie grześ obcierają. Mi pomaga

poza tym to wykoncze sie przez te nocki .. :(
znowu od 24 cyrk na kółkach.. ;/ ja juz nie wiem co zrobic z tym dzieckiem..
cyrku nie ma jak spi ze mną.. nawet jak B ja wzial to 30 min pospala i wrzask nie z tej ziemii..;/
jak ja ją wzielam to sie przytulila , trzymala mnie za pizame i tak spalysmy..
ale co miedzy 24 a 3:30 sie nawalczylam zeby spala w lozeczku to moje..
moze powinnam z nią spac? tzn ona z nami?

ale nie chce jej uczyc takich nawykow .. o_O
nie mam już siły.. i to nie wina mleka.. bo po moim nie spi.. mialam Humane tez tak nie spała.. bebilon tez byl .. Bebiko tez - i nadal jest i (_)_) taka blada, O!
a poza tym po bebilonie i humanie miala dodatkowo problem z brzuszkiem..po bebiko jest ok.. ale to spanie.. ;/
Któraś z dziewczyn- chyba Nessi wkładała małemu swoją koszulkę do łóżeczka- bobaski lubią czuć zapach mamusi. Możesz np misiowi załozyć swoją piżamkę albo po prostu położyc ją gdzieś w łóżeczka. JA nie próbowałam ale może akurat się uda

Któraś z dziewczyn- chyba Nessi wkładała małemu swoją koszulkę do łóżeczka- bobaski lubią czuć zapach mamusi. Możesz np misiowi załozyć swoją piżamkę albo po prostu położyc ją gdzieś w łóżeczka. JA nie próbowałam ale może akurat się uda
no ale tosie jej tak nagle moglo pozmieniac??
skoro od urodzenie spała sama w łózeczku.

Ojoj widzę grupa stworzona przez Daffi wywołała kontrowersje u nas niemałe.
U nas powolutku. Wczoraj byliśmy u baby na kawce i czas zleciał :))
Dziś jedziemy do neurologa i trzymajcie kciuki - oby powiedział, że dalej wszystko ok z rozwojem Alusia :) Może mu filmik pokażę? :-D

a i niedawno napisałam posta z pytaniem o materac i nikt nie odp :-( Ale powtórzę: kupiłam materac gryka-pianka-kokos z pobrudzoną poszewką od łóżeczka. No ale nie mogę jej wyprać, bo w poszewce zaszyta jest gryka a od strony kokosa wata wsadzona....nie jest cały brudny ten materac, tylko z boku...

Ja mam materac ze zdejmowanym pokrowcem i gryke mam chyba osobno,czyli moge prac:tak:ale jesli bylabym na twoim miejscu to chyba bym nie prala,no chyba ze jest jakis smrod.

kurcze wstydz ale nie wiem czy to skóra..zapłaciłam 160 zeta, ale to chyba słaby wyznacznik czy sa skórzane. podeszwa(wkładka) jest taka mieciutka, więc to chyba skóra środek buta też wydaje mi się skórzany, kurcze boje sie zniszczyć:/ a tym alkoholem moze byc spirytus pępkowy Damiana? i co na wacik i w środku smarować a potem gazete?

reklama
Witam się,
Mea, życzę zdrówka.
Aśka, głowa do góry, ja mam podobny problem bo nie mogę znaleźć cateringu na chrzciny i też będę musiała sama robić. A niestety talentu do wymyślnych potraw nie mam, gotuję prosto, smacznie, wg przepisów, nie stosuję udziwnień. Radek, na całe szczęście lubi w kuchni poeksperymentować, już mu wspominałam o roladach Mei, które chwaliła Tunia :-)
Uleńka, bluzeczka boska, ale taką tylko przed mężem odważyłabym się założyć, i jedynie na kolację przy świecach.
U Nas niestety również czyli w centralnej Polsce też sypie z deszczem :)
Nessi, no co ty, ja po drugiej stronie stolicy i póki co śniegu nie ma. Ale zaczynam się bać, bo nawet Desmont z Łodzi napisała, że u niej pada. Jakbym teraz śnieg zobaczyła to bym się chyba popłakała :-) Mi za to chce okna wywiać, a mirabelka, która dopiero zakwitła chyba wszystkie białe płatki dziś straci.
O ty :-p Ja od ponad roku abstynencja :-( a tak marzy mi sie sheridan

Ja też myślę nad BHP-em :-)

Zdrówka mea, a może Przyjaciele o 19.05 na tv4? Jakaś stara seria leci, ale oni zawsze mnie rozbawiają :laugh2:
Ja też abstynentka, bo karmię piersią, ale już myślę czego to się nie napiję jak już będę mogła :-) Widziałam taką reklamę alkoholu dla bab, chyba Martini różowe (kurcze, musiałam w internecie szukać, bo nawet nazwę Martini zapomniałam)
Nad BHP też kiedyś myślałam, ale mi się odwidziało, o podyplomówce z Jakości też myślę od dawna, ale mi się nie chce.
A "Przyjaciół" kocham. Mam wszystkie odcinki 10 serii na płytkach i jak mam czas to oglądam :-)

Do góry