reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

tal, nazwa firmy, która ma, lub w której pracuje osoba która ubezpiecza dziecko, trzeba też mieć druk znca - jest to zgłoszenie dziecka do ubezpieczenia( u nas w szczecinie- pokazuje sie to jak idziesz do lekarza- ja nie mam książeczki rodzinnej a już nie dają) i ostatnią opłaconą składkę
No ten druk mamy:) Mamy podkreślone co nam jest potrzebne:) Dzięki Monia:)
Mea Tobie również, kochane jesteście!!

reklama
Aga, ja nie ściągam tylko ruszam by tam nic się nie skleiło. Pod napletkiem jest odpowiednia flora bakteryjna, tak jak u nas w pochwie. Jak to zaburzysz to dojdzie do zapalenia. Dopiero dorosły facet powinien myć z wiadomych względów (przy erekcji i tak się skórka ściąga, mogą się dostać brudy a potem zainfekuje partnerkę). Tak więc pobruszać bez odchylania to moja metoda.

Kurcze, Franek się obudził a ja głowy nie umyłam w tym czasie.

Pamiętam...ale to nawet tego nie ruszać żeby umyć w "srodku"?

No wiadomo, że z wierzchu umyć mozna a nawet trzeba ale bez odciagania;-)
Zresztą Mama Stacha dobrze to wyjaśniła;-)
Jutro mam wizyte kontrolną z Piotrusiem u chirurga dziecięcego w związku z jego jąderkami, popytam jeszcze tego chirurga;-)

co do neurologa...podobno w 4 m-cu kazdy powinien odbyc wizyte u neurologa i okulisrty..;/
wybierace sie na takie wizyty???
do okulisty tak, bo mojemu ropieje oczko :-( a do neurologa nie

Ja kiedys na ten temat długiego posta napisałam;-) dziecięcy urolog powiedział mi, że pediatrzy błąd robią każąc sciagac napletek, nie wolno tego ruszać do około trzeciego roku życia!!!!
no ale trzech pediatrów mi tak kazało :-( to ja już nie wiem.... co prawda nie naciągam mu codziennie tylko co kilka dni, no ale ściągam ... ale nie mocno, tylko tak delikatnie
d070.gif
ehhh
d070.gif

to chyba przestane....

Hi hi..jakbym czytała o sobie:-D:-D:-D
Ja też śpię jeszcze zanim wejdę z małym do łóżka na karmienie:-)
I tez był non stop ale przesikany (bo w nocy już kupek nie robi)...i dopiero jak kupiłam pampersy 4!!!! to skończyło się:no: A wydawało mi się że 3 są jeszcze na długo dobre:no:
kurcze to może na noc rzeczywiście 4 kupie, chociaz nasz synek waży 6,700:) ale moze ma zdolność robienia wielkich kup:)

To witam się i ja:-D
I mamy kolejny problem:-(
Pytanie do mamusiek chłopców
Już pisałyśmy o ściąganiu napletka..i jak pamiętam wyszło na to że lepiej nie ściągać, nie?
Więc ja przy kąpaniu obciągałam to tylko tak żeby mu tam dobrze wymyć:sorry:
Ale od przeszło tygodnia wydaje mi się że wcale tej skórki nie idzie ściągnąć.....kiedyś robiła się dość duża "dziurka" a teraz prawie nic!!!
Nie chcę na siłę nic mu tam szarpać...ale jak próbuję to ściągać to raczej nic go nie boli..bo zachowuje się tak jak zwykle:tak:
Tyle tylko że jest widoczna różnica w tym jak kiedyś to schodziło a jak teraz:no:
I nie wiem...czy mam z takim czymś gnać do lekarza czy dalej próbować ściągać jak mu nic innego nie dolega:confused2:
nam pediatra mówiła nie ruszać i tego sie trzymamy. może najpierw zadzwoń i się zapytaj.

A może tobie pomogą huggiesy bo mają gumki z tyłu? Ja też active babby używam i nie miałam nawet przypadku przesikania
mieliśmy huggiesy i przeszliśmy na pampersy, bo przeciekały właśnie, nam sie nie przesikują, tylko kupsko wylatuje.

moj maly juz wez wkladki dawno bo inaczej sie nie miesci i wszystko ok maly nie narzeka wiec najpawdopodobniej jest w porzadku

moj tez bez wkladki jezdzi juzzz dluuugooo....
ale nasz fotelek nie nie jest az tak twardy...
powiedzialabym ze twardy jak kokos w materacku..

a ja wlasnie zjadlam swoje dietetyczne sniadanie..hehe wiecie co probuje sie wcisnac w gacie stare..w ktorych chodzilam 5 lat temu...bo mam ich duzo...bo moja waga kiedys byla ok 52-53 kg...
mam mnostwo ubran i nie moge w nich chodzic a bardzo je lubie...

ale zeby sie nie odchudzac drastycznie postawilam na ta diete ktora wam keidys rozeslalam...
i w tydzien stracilam kg...zobaczymy co bedzie dalej...
jeszcze muze zaczac cwiczyc ale jakos nie mam czasu ani glowy do tego...
ale moze sie jakos zmobilizuje w koncu jak sie zrobi cieplo:)

jak patrze na sibie to mi siebie zal..przytylam w ciazy 25kg..i moja skora na calym ciele wyglada okropnie jakbm iala rozmiar za duza....
nawet nad kolanami mi wisi skora...;/
ochhydaaa...
smaruje 3 razy dziennie rano na cellulit i rozstepy, w poludnie modelujacy a wieczorem ujedrniajacy i nic nie dziala..;/
juz nie wspomne o piersiach ktore wygladaja jak u babci co ma 70 lat..;/
kiedys mialam male b....a jak karmilam duze d...
i teraz znow zmalaly tylk oobwisly..;/

reklama
moj tez bez wkladki jezdzi juzzz dluuugooo....
ale nasz fotelek nie nie jest az tak twardy...
powiedzialabym ze twardy jak kokos w materacku..

a ja wlasnie zjadlam swoje dietetyczne sniadanie..hehe wiecie co probuje sie wcisnac w gacie stare..w ktorych chodzilam 5 lat temu...bo mam ich duzo...bo moja waga kiedys byla ok 52-53 kg...
mam mnostwo ubran i nie moge w nich chodzic a bardzo je lubie...

ale zeby sie nie odchudzac drastycznie postawilam na ta diete ktora wam keidys rozeslalam...
i w tydzien stracilam kg...zobaczymy co bedzie dalej...
jeszcze muze zaczac cwiczyc ale jakos nie mam czasu ani glowy do tego...
ale moze sie jakos zmobilizuje w koncu jak sie zrobi cieplo:)

jak patrze na sibie to mi siebie zal..przytylam w ciazy 25kg..i moja skora na calym ciele wyglada okropnie jakbm iala rozmiar za duza....
nawet nad kolanami mi wisi skora...;/
ochhydaaa...
smaruje 3 razy dziennie rano na cellulit i rozstepy, w poludnie modelujacy a wieczorem ujedrniajacy i nic nie dziala..;/
juz nie wspomne o piersiach ktore wygladaja jak u babci co ma 70 lat..;/
kiedys mialam male b....a jak karmilam duze d...
i teraz znow zmalaly tylk oobwisly..;/
ja poprosze o diete bo jeszcze nie mam:)

Do góry