Moja uwielbia kąpiele. Już jak leży na przewijaku w łazience a ja jej mówię ''mamusia naleje teraz wody do wanienki'' to ma taki extra uśmiech
Jakby rozumiała
Bo pewnie czuje co zaraz będzie
A w wanience super wierzga nóżkami, jeszcze trochę i będzie wszystko wokół mokre
I odpycha się nóżkami od końca wanienki co chwilę
moj robi tak samo
a w tym tyg moze wybiore sie na basen
chociaz pogoda zabardzo mnie oniesmiela..boje sie ze go przyziebie...
i czekam az zaswiecie slonca na dobre...
hej dziewczynki!!!
Wiecie co poszlam jednak z malym dzis do lekarza bo to uczulenie na prawde zaczelo robic sioe brzydkie i juz na szyjce zaczelo wychodzic,co jeszcze bardziej mnie zaniepokoilo. Lek pow ze wyglada to na skaze bialkowa,ale na razie przez 3tyg mam go smarowac mascia robiona i nie dawac nic innego do picia procz mleka i wody,poobserwowac go moze zniknie (bo moze to byc tez po antybiotyku) a jak nie zniknie to za 3tyg zmiana mleczka
kurcze zeby jednak nam sie udalo i to nie bylo AZS!!! trzymajcie kciukaski za nas!
A tak poza tym to Antoś dzis skonczyl 3miesiace
))
trzymam kciuki zeby wszystko zelo i zeb nie bylo AZS i Skazy!!!!
MONIA co do mleka to chyba racja ze dziecim nie uczulonym nie podaje sie H.A....
a co do mleka na poczatk moze nie smakowac kazde..dziecko sie musi przyzwyczaic...
kasiek krk no wlasnie gladkie policzki troche sie blyszczase i czerwone i juz pediatra ze to raczej skaza
: a cialko ma cale piekne nigdzie chropowate ani nic.,..... wrecz mile w dotyku jenu no ;(;(;(;
a nie pamietasz moze na spacerze go slonko opalilo...moj ma taki policzek od slonca jeden bo na jeden mu swicilo a byl nie posmarowany...
tylko wiem ze to od slonca bo walilo prosto na jego twarz i w zaden sposob idac nie udawalo mi sie go zaslonic....
i ma taki stale...po prostu jakby se opalal na czerwono..
a ja dzis cale dopoludnia bylam na dzialce znajomych ... agatka spala a my cielismy drzewa bo jutro wjezdza kopara i trzeba bylo las wykosic ... zmachana jestem niemozliwiecznie !!! mariusz popoludniu mnie zmienil a my z maluchem na obiadek i do domku ... a potem pojechalismy do sklepu na zakupy i zlapalismy KAPCIA W KOLE W WOZKU !!! czy ktoras z was wie czy takie kola da sie wulkanizowac ??? masakra !!! jutro nie mam czym na spacer jechac ;(
ja juz mialam dwa razy maz mi naprawia jakw rowerze
a ja wam opowiem hitorie jak jade z Ryskiem kuzy nka i jej dzieckiem i na drodku drogi staje mi auto....
zanim wyjechalam z domu dzwonie do meza i mowe ze kontrolka od akumulatora sie swieci..on na to ze to tylko komputer w aucie sie zepsul jedz spokojnie tylko zatankuj gaz...
wiec ja pojechalam auto stanelo na srodku skrzyzowania zwyzywano mnie postokroc...potem jakis mardy facet zamiast wyzywac zepchnal mnie na trwanik...
dzieci rycza w aucie...
az tesc przukechal i mi zmienil akumulator i wrocilam do domu....a bylam ok 15 km od domu....
Martynka dziś się nauczyła słowa bee i jest ciągle bee
Ale ma też swój słownik - ejo ejo to znaczy, że jest śpiąca i zawsze się to sprawdzało. Ga to znaczy, że jest głodna i też zawsze się to sprawdzało
hehe a moj mowi dzi....
albo meee....
a nauczyl sie wsadzac jezyk miedzy wargi i uszcza powietrze ze slina
najlepiej jednak lubi to robic przy jedzeniu wiec jak mu daje kaszke lub marchhewke/jablko to jestem cala tym skropiona..
hehe musze karmic chyba w wafrtuchu
Hej dziewczyny,
a ja chętnie wprowadziłabym łatwy plan dnia, ale język niemowląt czytam już kilka miesięcy :-) czas mam jedynie wieczorem w łóżku, ale po kilku stronach odpływam. Lajtway napisz mi, może być na priv, jak to u was wygląda.
I mam pytanko o kąpiel. Kąpiecie jeszcze w wanienkach? Mój Franek już się ledwo mieści, a mam tą większą. Jakie macie pomysły co dalej? Ja wanny nie mam, mam głęboki brodzik, ale nie wiem czy tam będzie się go łatwo kąpać, bo "szerokość" ruchów krępuje kabina.
ja kapie w wanienece...
mam juz druga udalo mi sie znalezc w hurtowni naprawde duza....
ale jak sie wyprowadzed os iebie to tam mam plytki brodzik i mam w planach zakupic ta rozkladana wanienke dla dzieci...
http://www.planetasmyka.pl/?gclid=CMmo18D9gqECFQs9ZgodAVlzog
a unas dzis ciezka nocka..wy wczoraj pisalyscie zxe dzieci niespokojnie spaly..
a moj wierzgal dzis cala noc..jestem ukopana do reszty...;/
teraz lezy i gada z noga
z dnia na dzien robi sie coraz bardziej kumaty
a ja coraz bardziej szczesliwa!!
u nas pogody hcyba znow dzis nie bedzie;/
wiec musze cos wymyslec zeby sie z tego domu ewakuowac...znow sie kmus wprosze