reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Ja wole taka bardziej uniwersalna;-)pozatym ja za zielonym nie przepadam:-D
A na łazienke mam troche inna koncepcje:tak:;-)

ja uwielbiam zielony !!! lazienka zielona to jest cos :D
ale podobaja mi sie lazienki w kolorach bordowo brazowych !!! na 100% jednak nie bedzie bezow !!! bleeeee

Hej dziewczyny,
a ja chętnie wprowadziłabym łatwy plan dnia, ale język niemowląt czytam już kilka miesięcy :-) czas mam jedynie wieczorem w łóżku, ale po kilku stronach odpływam. Lajtway napisz mi, może być na priv, jak to u was wygląda.
I mam pytanko o kąpiel. Kąpiecie jeszcze w wanienkach? Mój Franek już się ledwo mieści, a mam tą większą. Jakie macie pomysły co dalej? Ja wanny nie mam, mam głęboki brodzik, ale nie wiem czy tam będzie się go łatwo kąpać, bo "szerokość" ruchów krępuje kabina.

moja agatka spokojnie miesci sie jeszcze w wanience :D i tak ze 2-3 miesiace spokojnie damy rade :D

reklama
MAMO STACHA a moze bedzie z nim ktos wchodzil do tego brodzika?Bo ja widze ze dziewczyny niektore tak wlasnie robia...Ja osobiscie kapie we wanience,corke kapalam tez dluzszy czas nawet jak miala ciasno.

No ja Stasia też długo kąpałam w tej samej wanience, pamiętam jak miał 7 m-cy i na siedząco się w niej kąpał. Ale Franek jeszcze nie siedzi a na długość już jest ciężko, bo jak się nogami odepchnie to się głową uderza, jest za mało miejsca żeby zdążyć go asekurować :-) A w kabinie jak z nim wejdę to też będzie niezbyt wygodnie, bo mimo, że to spora kabina to jest siedzisko i to wysokie bo brodzik jest bardzo głęboki, taka mini wanna dla dzieci. Z tego też względu ciężko myć z zewnątrz bo wysoko jest front brodzika. I tak źle i tak nie dobrze :-)

idę spać, ciekawe jaka mnie dzisiaj czeka noc, udało mi się sciągnąć 60 ml ( zjada 150) i pozostałą część zrobiłam z bebiloni i córeczka pogardziła, zjadła z 10 ml krzywiąc się niemiłosiernie - sama spróbowałam super mleczka i stwierdzam, że doskonale córeczkę rozumiem - obrzydlistwo

mam nadzieję, że w nocy żaden samolot nie spadnie- w szczególności z ojcem moich dzieci
trzymajcie się
Nie wolno Ci myśleć negatywnie bo będzie wszystko ok:)

Nasza Martynka kąpie się jeszcze w wanience, większej takiej. Potem planujemy kąpać ją w brodziku;) Co do łazienek to my mamy w łazienkach na dole (wc osobno i łazienka osobno) beżowe płytki (hehe Mea:p) a na górze mamy taką wielką łazienkę i tam są biało niebieskie płytki;)

czesc dziewczynki!!! Widze ze jestem dzis pierwsza:)))
Zaczelam dzien w dobrym humorku,bo maly przespal calutka noc:) jak zasnal wczoraj o 19tej to obudzil sie dzis o 6tej najadl sie i spi dalej:) kochane to moje dziecko,byle nie zapeszyc...
Lece teraz do lazienki zrobic ze soba porzadek a wy mi sie juz budzcie!!! co bede tak sama hihihi

Moja uwielbia kąpiele. Już jak leży na przewijaku w łazience a ja jej mówię ''mamusia naleje teraz wody do wanienki'' to ma taki extra uśmiech:) Jakby rozumiała:D Bo pewnie czuje co zaraz będzie:) A w wanience super wierzga nóżkami, jeszcze trochę i będzie wszystko wokół mokre:) I odpycha się nóżkami od końca wanienki co chwilę;)
moj robi tak samo:)

a w tym tyg moze wybiore sie na basen:)
chociaz pogoda zabardzo mnie oniesmiela..boje sie ze go przyziebie...
i czekam az zaswiecie slonca na dobre...

hej dziewczynki!!!
Wiecie co poszlam jednak z malym dzis do lekarza bo to uczulenie na prawde zaczelo robic sioe brzydkie i juz na szyjce zaczelo wychodzic,co jeszcze bardziej mnie zaniepokoilo. Lek pow ze wyglada to na skaze bialkowa,ale na razie przez 3tyg mam go smarowac mascia robiona i nie dawac nic innego do picia procz mleka i wody,poobserwowac go moze zniknie (bo moze to byc tez po antybiotyku) a jak nie zniknie to za 3tyg zmiana mleczka:( kurcze zeby jednak nam sie udalo i to nie bylo AZS!!! trzymajcie kciukaski za nas!
A tak poza tym to Antoś dzis skonczyl 3miesiace:)))
trzymam kciuki zeby wszystko zelo i zeb nie bylo AZS i Skazy!!!!

MONIA co do mleka to chyba racja ze dziecim nie uczulonym nie podaje sie H.A....
a co do mleka na poczatk moze nie smakowac kazde..dziecko sie musi przyzwyczaic...

kasiek krk no wlasnie gladkie policzki troche sie blyszczase i czerwone i juz pediatra ze to raczej skaza :(:(:(: a cialko ma cale piekne nigdzie chropowate ani nic.,..... wrecz mile w dotyku jenu no ;(;(;(;
a nie pamietasz moze na spacerze go slonko opalilo...moj ma taki policzek od slonca jeden bo na jeden mu swicilo a byl nie posmarowany...
tylko wiem ze to od slonca bo walilo prosto na jego twarz i w zaden sposob idac nie udawalo mi sie go zaslonic....
i ma taki stale...po prostu jakby se opalal na czerwono..

a ja dzis cale dopoludnia bylam na dzialce znajomych ... agatka spala a my cielismy drzewa bo jutro wjezdza kopara i trzeba bylo las wykosic ... zmachana jestem niemozliwiecznie !!! mariusz popoludniu mnie zmienil a my z maluchem na obiadek i do domku ... a potem pojechalismy do sklepu na zakupy i zlapalismy KAPCIA W KOLE W WOZKU !!! czy ktoras z was wie czy takie kola da sie wulkanizowac ??? masakra !!! jutro nie mam czym na spacer jechac ;(
ja juz mialam dwa razy maz mi naprawia jakw rowerze:-D:-D

a ja wam opowiem hitorie jak jade z Ryskiem kuzy nka i jej dzieckiem i na drodku drogi staje mi auto....
zanim wyjechalam z domu dzwonie do meza i mowe ze kontrolka od akumulatora sie swieci..on na to ze to tylko komputer w aucie sie zepsul jedz spokojnie tylko zatankuj gaz...
wiec ja pojechalam auto stanelo na srodku skrzyzowania zwyzywano mnie postokroc...potem jakis mardy facet zamiast wyzywac zepchnal mnie na trwanik...
dzieci rycza w aucie...:-D
az tesc przukechal i mi zmienil akumulator i wrocilam do domu....a bylam ok 15 km od domu....

Martynka dziś się nauczyła słowa bee i jest ciągle bee:D Ale ma też swój słownik - ejo ejo to znaczy, że jest śpiąca i zawsze się to sprawdzało. Ga to znaczy, że jest głodna i też zawsze się to sprawdzało:)

hehe a moj mowi dzi....
albo meee....

a nauczyl sie wsadzac jezyk miedzy wargi i uszcza powietrze ze slina:) najlepiej jednak lubi to robic przy jedzeniu wiec jak mu daje kaszke lub marchhewke/jablko to jestem cala tym skropiona..
hehe musze karmic chyba w wafrtuchu:-D:-D
Hej dziewczyny,
a ja chętnie wprowadziłabym łatwy plan dnia, ale język niemowląt czytam już kilka miesięcy :-) czas mam jedynie wieczorem w łóżku, ale po kilku stronach odpływam. Lajtway napisz mi, może być na priv, jak to u was wygląda.
I mam pytanko o kąpiel. Kąpiecie jeszcze w wanienkach? Mój Franek już się ledwo mieści, a mam tą większą. Jakie macie pomysły co dalej? Ja wanny nie mam, mam głęboki brodzik, ale nie wiem czy tam będzie się go łatwo kąpać, bo "szerokość" ruchów krępuje kabina.

ja kapie w wanienece...
mam juz druga udalo mi sie znalezc w hurtowni naprawde duza....

ale jak sie wyprowadzed os iebie to tam mam plytki brodzik i mam w planach zakupic ta rozkladana wanienke dla dzieci...
http://www.planetasmyka.pl/?gclid=CMmo18D9gqECFQs9ZgodAVlzog

a unas dzis ciezka nocka..wy wczoraj pisalyscie zxe dzieci niespokojnie spaly..
a moj wierzgal dzis cala noc..jestem ukopana do reszty...;/
teraz lezy i gada z noga:)
z dnia na dzien robi sie coraz bardziej kumaty:)
a ja coraz bardziej szczesliwa!!:)

u nas pogody hcyba znow dzis nie bedzie;/
wiec musze cos wymyslec zeby sie z tego domu ewakuowac...znow sie kmus wprosze:-D:-D

Dla mnie zielony jest-bleeeeeeeee:-D:-D:-D:-Dsa gusta i gusciki...
Ja też nie lubiłam zieleni ale łazienke na górze zrobiłam w tym kolorze i jestem bardzo zadowolona, zielen uspokaja;-)
MAMO STACHA a moze bedzie z nim ktos wchodzil do tego brodzika?Bo ja widze ze dziewczyny niektore tak wlasnie robia...Ja osobiscie kapie we wanience,corke kapalam tez dluzszy czas nawet jak miala ciasno.
My na szczęście mamy długą wanienkę:tak: spokojnie Piotrus w niej leży, więc długo posłuży, a później wiadomo, dziecko bedzie siedziało:-)

Martynka dziś się nauczyła słowa bee i jest ciągle bee:D Ale ma też swój słownik - ejo ejo to znaczy, że jest śpiąca i zawsze się to sprawdzało. Ga to znaczy, że jest głodna i też zawsze się to sprawdzało:)
Hehehe jaka mała gaduła:tak:
ja kiedyś byłam na biorezonansie, po tym jak moja koleżanka odczuliła kilku miesięczne dziecko z potwornej alergii pokarmowej - u jej dziecka alergia przeszła jak ręką odjął, u mnie zresztą też- miałam na pyłki i nie mogłam już funkcjonować- bez przerwy kichałam, nic nie pomagało - aż niemogłam uczestniczyć w zajęciach na studiach- niestety jak zaszłam w ciążę to alergia wróciła,w mniejszym natężeniu ale wróciła
No niestety po biorenozansie alergia może wrócić:-( ale mimo wszystko warto;-)
ULENKO to sa badania z krwi,bada sie przeciwciala.

Takie plytki mam upatrzone tylko ze ja chce w kolorze brazu i beżu
Cersanit - łazienki do kochania -
Bardzo Ładne, podobają mi sie!
a ja dzis cale dopoludnia bylam na dzialce znajomych ... agatka spala a my cielismy drzewa bo jutro wjezdza kopara i trzeba bylo las wykosic ... zmachana jestem niemozliwiecznie !!! mariusz popoludniu mnie zmienil a my z maluchem na obiadek i do domku ... a potem pojechalismy do sklepu na zakupy i zlapalismy KAPCIA W KOLE W WOZKU !!! czy ktoras z was wie czy takie kola da sie wulkanizowac ??? masakra !!! jutro nie mam czym na spacer jechac ;(
OOO to juz wykopy zaczynacie, super!!!!
My rok temu tez zaczęliśmy, dokładnie 1 kwietnia a 15 wrzesnia już mieszkaliśmy;-) teraz Mea czeka Cię troszke nerwówki, szczególnie w końcowym etapie ale fajnie, zazdroszcze:-)

reklama
najpierw na placu boju - budowy znaczy sie :D a potem przez park i chyba w parku to sie stalo ...

aga mam pytanie do ciebie - gdzie ty mieskasz w swierklanach ?? bo dzis wlasnie jezdzilam tamtedy kilka razy i sie zastanawialam :D

Najprościej bedzie jak napiszę że między szkołą a dyskoteką Olimp...tak prawie w połowie:-)
Trzeba było wpaść na kawę;-)
a macie gzies na kompie ta ksiazke??? bardzo bylabym wdzieczna za podeslanie na maila k_20@poczta.onet.pl............ z gory dziekuje...... no jakos przetrwalam ten dzien ale zaraz uciekam spac dopoki moj diabel spi,,,,,,,,,, no co w nia wstapilo to ja nie wiem,,,, nawet chwili sie sama nie pobawi jak przy niej nie siedze,,,,,,,, masakra............

Mataka a może to dalej reakcja na szczepienie...chyba Lajtway pisała że u nich to tydzień trwało:no:
Mam nadzieje że szybko wróci do normy:tak:
Luuuzna bo śmiech dziecka to najwspanialsza rzecz pod słońcem:)
Mówimy podobnie bo ja używam określenia KOMPU LOMPU:D

Ja też niektóre rzeczy tak zdrabniam ale ogólnie staram się jak najwięcej "normalnie" do niego mówić..a nic mnie bardziej nie wkurza jak ktoś nas odwiedza i mówi do Tomka jak do nienormalnego:wściekła/y:
Hej dziewczyny,

Ja dalej kapię w wanience i nie wyobrażam sobie już teraz przenieść go do brodzika:no:
Dopiero jak zacznie siedzieć!
My mamy teraz idealny wg mnie brodzik dla dzieci...ma jakieś 15 cm głębokości w środku..jak nalewam Hani wody to jak siedzi to akurat jest do pasa w wodzie..i mam do niej łatwy dostęp...min dlatego nie chcę głębokiego brodzika:tak:
u nas pogody hcyba znow dzis nie bedzie;/
wiec musze cos wymyslec zeby sie z tego domu ewakuowac...znow sie kmus wprosze:-D:-D

To zapraszam na kawę:-D

A u nas nocka dość fajna choć mały wstał o 6:wściekła/y:
Ale do 7 przysypiałam trochę no ale jak już Hania wstała i woła że chce lulki to wiedziałam że już po spaniu:no:
Wczoraj mały zjadł tylko 110 ml mleka z kaszką o 20 no i znów obudził się o północy:no:
Chyba jednak ta kaszka nic nie daje:no:

Do góry