reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
no witaj kochana... a powiedz mi czy ty przypadkiem nie zawitalas na forum na Gorzowie i okolicach?
chyba cie tam gdzies widzialam:-)
czy to do mnie było? ;-) to z gorzowem nic nie mam wspólnego :happy: ale pisałam z wami tu w czasie ciąży i może dlatego kojarzysz mój nick :tak::tak:

witam po calym dniu ... kurcze jak mariusz ma 2 zmiane to ja nie moge na sekunde od dziecka odejsc bo zaraz tesciowa mi ja zabiera !!!
ale popoludniu bylo u nas 18 stopni wiec poszlysmy sobie spac do ogrodu :) tzn mala spac a ja na klachy do ciotki ... oczywiscie tesciowa nie wytrzymala i przylazla zaraz za mna ... ech zycie ...
ja jak słyszę słowo teściowa to mnie ciarki przechodzą :szok::szok:

kurcze chciałam nadrobić ale nie dam rady teraz bo mały wstał... później zajrze i dozytam :-):-)

No dla mnie 6 rano to nowość, wcześniej Franek wstawał 7:30, czasami Stasiek mnie pierwszy budził. A ja starym zwyczajem chodzę spać po północy i jeszcze zasnąć nie mogę. A od dwóch nocy mi się mały wybudza i beczy, nie wiem dlaczego.
kurcze u mnie od tygodnia cos sie poprzestawiało małemu przesypiał 6 godzin w nocy a teraz budzi sie o 24 i potem co 2,5 godziny... niewiem czy jakis kryzys ma czy co...chce cyca i dalej idzie spac

Niedawno napisałam o swoich wątpliwościach dotyczących kupy Alusia, picia i ślubu. Żadna mi nie odp :-(
Luuuzna, Kochanie, co do pićku i kupy nie wypowiem się bo my jestesmy cycusiowe i pojęcia nie mam jak to jest na butli. Co do ślubu- przyznam się że nadrabiałam po łebkach bo chciałam wiedzieć co mniej więcej się po świętach dzieje i chyba przeoczyłam. A wczoraj to już w ogóle czytałam jednym okiem bo byłyśmy na szczepieniu i jakieś takie marudne te moje dziecię. Ale chętnie pomogę jesli zapytasz jeszcze raz:)

Luuzna moj maly to pije jak mu sie zechce sa dni ze on mi nic nie wypije ani lyka a sa ze np 60 gora 80 wiecej mu nie wcisne lekarka mowila jak pytalam ze jak nie chce to nic na sile ale probowac zachecac do picia:)

Chciałam zaraz iść na spacer, ale coś się u mnie pogoda psuje, pochmurniało.
Weekend chciałam spędzić na działce, ale coś mnie słuchy dochodzą, że ma być deszczowo, słyszałyście coś na ten temat?

Ja posprzatalam zrobilam obiad a maly maruda taka ze hej ciagle pcha cos do buzi a jak mu sie uda zagryzc pieluche albo misia to wrzask nie z tej ziemi juz 3 razy byl no moze go dziasla bola teraz spi ale juz sie przebudza. Jutro jedziemy na weselicho ciesze sie tylko sukienke mam na ramiaczkach a rece jakies po tej ciazy flaki i chcialam bolerko na ramiona jak zwykle na ostatnia chwile bede dzis jechala obym cos kupila:)

NO niby kurde mowia ze pogoda sie psuje ma byc duzo chlodniej i popadywac a ja nad morze jade i nawet maly sie jodu nie nawdycha u mnie dzis tez jakos pochmurno na deszcz sie zanosi

Mamo Stacha wczoraj w pogodzie najbliższe dni zapowiadali deszczowe:no:

Luzzna pytałaś się o ten slub humanistyczny?
No ja niestety nigdy o takim nie słyszałam więc nie pomogę..ale wiem że można normalny ślub wziąć z ateistą lub wyznawcą innej wiary w kościele..tylko on nie wypowiada wszystkich słów przysięgi..zdaje się że ktoś już o tym też pisał!
Kuzyn jest katolikiem a jego "cywilna" żona wyznawcą Jehowy(byłym bo wrzucili ją za ślub z nim)..i ksiądz powiedział że właśnie tak mogliby się pobrać:tak:
A co do kupek i picia to też nie pomogę bo my cyckowi;-):-)

reklama
Cherie- powiedz mi czy jesteś zadowolona ze swojego laktatora? Bo masz chyba canpola premium, dobrze pamiętam? Chyba w końcu musze nabyć to cudo i nie wiem jakie....

tak Kochana, miałam ten laktator i pamiętam, że go wychwalałam... do momentu aż mi się połamał...
teraz mam elektryczny z NUKa i jestem baaaardzo zadowolona. co prawda nie jest tak cichy jak Medela, ale bardzo dobrze ściąga no i piersi nie bolą w trakcie.

Dzień Dobry,
. . . o ile dobrym można nazwać taki, który rozpoczyna się po 6-stej.

Dziewczyny, zerknęłam wczoraj na tę paczuszkę z Hippa. Wiecie, że tam w środku jest taka malusia książeczka "rabatowa". W Rossmanie można na nią odebrać drugą taką paczuszkę i są dodatkowe kupony rabatowe na ich produkty np. 25% na słoiczek z owocami itp. Co ważne, kupony po 31 maja będą przeterminowane.

ja też zaczynam każdy dzień o 6, czasami jest poślizg do 6:30 :confused2:
a co do kuponów to ja pewnie się wybiorę do Rossmana z tymi kuponami, szczególnie na kosmetyki. posmarowałam wczoraj buzię Danielkowi tą próbką kremu (miał delikatne krosteczki na brodzie) i jest świetny, ładnie nawilża, krostki zniknęły a mnie podoba się jego delikatny zapach :tak:

takie dziecko mi sie trafiło, uporządkowane hehe;-)
A mnie chyba przewiało, potwornie kark mi boli:-(

ach Ty, masz złote dziecko :tak: ale i bardzo mądra z Ciebie mamuśka, jak po radę to przede wszystkim do Martusi :-D a co do karku to może posmaruj jakąś maścią rozgrzewającą? albo chociaż pochodź chwilę w szaliczku/chuście...?

..
ale za to pokarmu mam mniej..
chyba sie po granulki wybiore..

może spróbuj lactinatal? też się po niego wybiorę.

Do góry