reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Mój synek tez jakby przeprosił smoka, jak jest taki bardzo marudny to daję mu go i chwilke trzyma go w buźce, jednak ssanie palucha wygrywa... Z dwojga złego lepszy już jest ten smok niz paluchy:tak:

Hahaha a dokładniej mówiąc ssanie dwóch lub trzech paluchów:-D u nas też paluszki ze smoczkiem wygrywają. to jest silniejsze od Niego;-)

reklama
dzięki dziewczyny.

(co nie zmienia faktu że czuję się jak kulka).

wygladasz rewelacyjnie... duzo szczuplej niz ja..ahahahah

na pierwszym usg Filipek miał 7 tyg i 3 dni:) pamiętam to jakby to było zisiaj, ten stres czy to aby napewno ciąza i to uczucie jak zobaczyłam mały punkcik na monitorze....;)

ja tak samo..a maz pod drzwiami gabinetu podsluchiwal i uslyszalm jak lekjarz powiedzial "tu bije serduszko" a ja sie poplakalam i cisnienie 160/100 mialam i kazal juz sie nie denerwowac bo teraz bedzie juz tylko lepiej:-)
jak tak wspominam to znow bym chciala...
bede troszke sie stresowac..bo mialam z mezem dluga przerwe jakos tak z mojego braku ochoty na seks i jak zaszalelismy to 2 razy pod rzad bez zabezpieczenia...ahahaha:-p

Cherie i Nessi gratuluje ze wszystko na Chrzcie przebieglo pomyslnie...

U nas tez bylo super..Julka wyspala sie przed Chrztem i w trakcie obserwowala sobie....
zreszta w sobote poszlysmy na Święconke razem i byla tez grzeczna....
doszlismy na 15:20 i zlozylismy wczesniej wszystkie potrzebne podpisy:-)
ksiadz powiedzial na wstepie ze jst to jego 1szy chrzest i zapamieta go i Julke do konca zycia i zlozy za nia modlitwe gdyz dla kazdego ksiedza jest to wyjatkowe i pamieta sie 1sze chrzczone dziecko:-) ale poszlo mu naprawde rewelacyjnie ciagle sie smial:-)
Julka byla zadowlona caly czas az do momentu gdy ksiadz polewal ja woda swiecona i nalecialo jej do oczka... ale tylko steknela wlozylam jej smoka bo wypadl i bylo super:-)
a pozneij juz z gorki.. dostala prezenty, chodzik, krzeselko do karmienia, maskotki, i inne przybory, mlodziez nie pracujaca kupila julce 3 pudelka mleka i jakies herbatki:-) no i troszke kasiorki Julcia uzbierala:-)
u nas bylo 12 osob... :-)

I ja sie witam poswiatecznie:-)ja nie wchodze na wage bo sie wystrasze a o jakims powazniejszym odchudzaniu moge narazie zapomniec:-(
Od dzis powazne plany łazienki i zakupy:tak:az mnie to wszystko przeraza,sama nie wiem juz teraz jaka ta kabine kupic,czym wiecej ogladam tym bardziej jestem niezdecydowana,az mi sie odechciewa tego remontu.Powiedzcie ktora koncepcja wam bardziej sie podoba
Kabina prysznicowa 150x83x215 cm ******NAJTANIEJ (972050517) - Aukcje internetowe Allegro
130x85 cm KABINA SPA +hydromasaż +SAUNA +wanna (974481758) - Aukcje internetowe Allegro
Witam się!
Cherie, Nessi gratuluję udanych chrzcin!
aga6671 faktycznie troszkę szkoda dawać Tomkowi smoka, ale z drugiej strony oboje się zamęczycie, a przecież nie o to chodzi. Najwyżej za jakiś czas oduczysz go ssania smoka i tyle:) Moja Ala jakoś nie lubi smoczka, czasami jak bardzo płacze na spacerze to z łaską trochę pociągnie, ale jak tylko jej stres przejdzie to wypluwa:)
U mnie problem z teściową, jak się dowiedziała kto ma zostać chrzestną Ali, to powiedziała mężowi, że ma do niej nie dzwonić i nie przyjeżdżać. No wyobrażacie sobie coś takiego, jak mi to Sławek powiedział to myslałam, że mnie coś trafi. Ona sobie wymyśliła na chrzestną bratową Sławka, którą ja ledwo toleruję. No nie mogę wziąć na chrzestną osoby, której nie lubię. Wybraliśmy więc siostrę cioteczną Sławka (dokładnie to bratanicę teściowej), ale teściowa stwierdziła, że jak mogliśmy wziąć tak daleką rodzinę, zamiast bliskiej bratowej. Ale jak można decydować za nas kto ma być chrzestną naszego dziecka, no i jeszcze ten szantaż. ALe ze ślubem też go szantażowała, że jak nie zaprosi pewnych osób to nie przyjdą. Widać ma to już we krwi i nie patrzy jak rani własnego syna.
Musiałam to napisać, bo cały czas to we mnie siedzi:( Pewnie przy okazji komunii Ali też będzie jakiś szantażyk, coś już teściowa wymyśli.

Nie no to juz przesada zeby decydowac kto ma zostac chrzestnym/ą,no ale coz niektorzy maja tupet.
Co do smoka to powiem tak,moja corcia ciagla bardzo dlugo i odzwyczaila sie migusiem,nawet nie myslalam ze to tak szybko nam pojdzie.Zabki tez ma proste.

Kuźwaaaaa nadrobiłam Was i mnie kurde wylogowało!!!!! posta nie zapisało:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Tyle napisałam, opisałam wesele....nie wiem dlaczego, ale ciągle mnie wylogowywuje i jak nie zrobię Ctrl+c to dupa. Wcześniej tak nie było...po tej odnowie forum się chrzani.

w skrócie - gratuluję udanych chrzcin mamuśkom :-)
My zamiast u rodzinki ślubnie spędziliśmy święta :))) Weselicho się udało (bynajmniej trochę, bo T coś zaszkodziło i o 24 bylismy w domu a T rzygał - cos mu na żołądku stanęło:-()
Poprawiny z Alusiem udane - cieszę się, że moje dziecko nie płacze na widok obcych, tylko uważnie im się przygląda, a jak pozna już, to wali uśmiechy:-))
Pobalował ze starszą o miesiąc Zuzią:-):-):-):-) Oczywiście wyglądał na starszego od niej, ale co tam....hehe
Jestem zadowolona, dziękuję za życzenia wszystkim :*

Koniecznie wstaw fotki;-)

Witam i ja poświątecznie;-) W końcu szal minął, juz spokojnie w domku;-) a ja dochodzę do siebie;-)
Gratuluje Wszystkim naszym forumowym ochrzczonym dzieciaczkom ;-)

Aga uśmiałam sie z tymi pieluchami;-) hehe no ale tak bywa, że nawet mama nie wie jaką pieluszkę zakłada.

Lecę ogladać zdjęcia w albumie:tak:

OOOO patrze na swój suwaczek i widzę, że mam juz czteromiesięczne niemowlę;-) ale czas szybko leci!!!

Wszystkiego najlepszego dla Piotrusia;-)

Witam się i ja po świętach u nas marudzenia ciąg dalszy chyba to częściowo zasługa tej pogody maluch zasypia tylko na rękach lub w kołysce.

U mnie tez jest gorzej:wściekła/y:wczoraj nawet nie chcial zasypiac w lozeczku,plakal chyba z 10 minut ale bylam twarda:tak:

I ja sie witam poswiatecznie:-)ja nie wchodze na wage bo sie wystrasze a o jakims powazniejszym odchudzaniu moge narazie zapomniec:-(
Od dzis powazne plany łazienki i zakupy:tak:az mnie to wszystko przeraza,sama nie wiem juz teraz jaka ta kabine kupic,czym wiecej ogladam tym bardziej jestem niezdecydowana,az mi sie odechciewa tego remontu.Powiedzcie ktora koncepcja wam bardziej sie podoba
Kabina prysznicowa 150x83x215 cm ******NAJTANIEJ (972050517) - Aukcje internetowe Allegro
130x85 cm KABINA SPA +hydromasaż +SAUNA +wanna (974481758) - Aukcje internetowe Allegro
jesli chodzi o mnie to ta 1 sza:-)

co do biczy wodnych to sprawialy mi ogromna radosc w czasie skurczy hahaha coz za wspomnienia.:-)
i nie umialabamy bez nich zyc:-)

reklama
Witamy,
cieszę się, że chrzciny, śluby i wesela powypadały dobrze.
Piotrusiowi wszystkich kolorów tęczy z okazji 4 m-cy.

U nas norma, Franek dostał dziś ostatni zastrzyk, bardzo płakał przy każdym, jutro idziemy na kontrolę. Modlę się żeby był zdrowy i nie musiał już być kłuty. Staś zagilony, ja już dochodzę do siebie, a R poszedł normalnie do pracy. Postanowienia poświąteczne też mam, muszę chyba spisać żeby nie zapomnieć :-)
Za miesiąc planuję chrzciny, czekam czy siostrze ksiądz nie będzie problemów robił, bo jest z rozwodnikiem (a więc nie ma ślubu a jest dziecko) i idę zamawiać termin na 2 maja.

Do góry