reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
Dostałam dziś kolejną paczkę dla Malutkiej. Dostaję na przemian, raz z Hippa, raz z Nestle, no świetna sprawa, zaoszczędzę na zakupach;D Uwielbiam te paczki:) Deserki, zupki, soczki, mleczka, gazetki, kaszki:) Fajnie, że za darmo:)

Ja wypisywałam ankiety w szpitalu po porodzie i od tego czasu paczki dostaję;) Ale może w necie popatrz, może będzie jakiś portal dla mamusiek i może też coś wysyłają:)
wlasnie ja tez wypelnialam ankiety i wczoraj doszly do mnie ulotki z hipa i probka mleka bio po 6. miesiacu, a dzis gazetka:):tak:
ale zadnych kaszek i sloiczkow nie dostalam jeszcze:no:
i Chcialam zyczyc Wam zdrowych i wesołych świat, smacznego jajeczka i bogatego zajączka!;-)
i ide malowac jajka:)

Kasiuch ja jak pierwszy raz dostałam paczkę to też taka skromniasta bardzo, ulotki, próbka kremiku;) Ale teraz to już są bogate te paczki, aż w szoku jestem:) Doczekasz się:) Mi w szybkim tempie te paczki przychodzą, myślałam, że raz na miech będę dostawać a już dostałam 3 paczki w ciągu 1.5 miesiąca.

Kasiuch ja jak pierwszy raz dostałam paczkę to też taka skromniasta bardzo, ulotki, próbka kremiku;) Ale teraz to już są bogate te paczki, aż w szoku jestem:) Doczekasz się:) Mi w szybkim tempie te paczki przychodzą, myślałam, że raz na miech będę dostawać a już dostałam 3 paczki w ciągu 1.5 miesiąca.
Ja dostałam dwie jedną z Hippa i jedną z Nestle

Aga, zastanów się nad wielkością pampersów. Ja też do wczoraj używałam 2. Wydawało mi się, że jeszcze jakiś czas będzie to dobry rozmiar choć zdarzało się, że płynna kupka wyleciała tyłem. Nawet myślałam, że za duże bo z tyłu miejsce jest żeby mogło wylecieć. Jak otworzyłam paczkę 3 i porównałam z 2 to się za głowę złapałam jakie wielkie, no ale założyliśmy i powiem ci, że wcale nie są za duże, nic mu nie przecieka. A mój Franek wcale duży nie jest ma może 6,5kg. Więc może przetestuj 3, powodzenia.

Co do paczuszek to ja dostałam kilka dni temu z Hippa, też wypełniałam ankiety w szpitalu, ale to jednorazowe zdarzenie.

Jestem już u teściów, Franek płacze po każdym zastrzyku. Babcia się chowa bo nie chce żeby ją zapamiętał, że to ta zła od kłucia. Kaszelek jakby robił się mokrawy, ale z odrywaniem jeszcze kiepsko, on za malutki jest żeby umiał odkasłać :-(

Ania, jak spotkanie z B?

wlasnie ja tez wypelnialam ankiety i wczoraj doszly do mnie ulotki z hipa i probka mleka bio po 6. miesiacu, a dzis gazetka:):tak:
ale zadnych kaszek i sloiczkow nie dostalam jeszcze:no:
i Chcialam zyczyc Wam zdrowych i wesołych świat, smacznego jajeczka i bogatego zajączka!;-)
i ide malowac jajka:)

ja wlasnie tez juz kilka paczek dostala..... ech dziewczynki padam na twarz!!!!!!!doslownie,,,, te przygotowania........... ja juz chce zeby bylo po!!!!!

z hippa też dostałam tę jedną jedyną próbkę i na tym koniec.
no nic, może jeszcze zechcą mi coś wysłać :-)

idę spać. ciekawe jak dziś pośpi mój łobuziak.
dobranoc!

A ja tym razem nie wypełniałam tych ankiet w szpitalu bo mi się nie chciało a w dodatku przy Hani te paczki były bardziej niz skromne a nic tylko mi wydzwaniali z jakimiś ofertami:no:

Mamo Stacha..to mozliwe bo Tomek ma już 7,5 kg!
Ale nie miał nic odciśnięte ani nic więc myślałam że są dobre..w sumie akurat mi się skończyła paczka 2 więc nastepne na noc kupię 3!
Dzięki:-D

A u nas ciąg dalszy super zasypiania:szok:
Cały dzień zasypiał bez płaczu w łóżeczku i wieczorem po kąpaniu też:tak:

Ale dziś się wkur..na siostrę:no:
Jest chrzestną Tomka, a ja dziś sobie oparzyłam rękę a bardzo chciałam go wykąpać bo wczoraj tylko go obmywałam. A siostra akurat była u taty na dole( zresztą ona tam dziennie siedzi..nawet jak taty nie ma) więc dałam jej sygnała i jak do mnie przyszła to pytam się o której wraca do domu bo może by mi wykąpała małego bo mnie strasznie ręka piecze!
A ona że chetnie by go wykąpała ale musi jecheć do domu sprzatać!
I poszła!
Ja wzięłam się za to kąpanie, jak mi woda leciała na tą rękę to myślałam że wypuszcz małego..zdążyłam jeszcze posprzątać w sypialni po kąpaniu i chyba dopiero po następnych 15 min słyszałam że ona w końcu odjezdza!!! A jak się brata zapytałam to powiedział że w kości z tatą grała:szok::szok::szok:
Ona jest nienormalna! Pracuje od 7 do 14..od razu przyjeżdza do nas ( 5 km) nawet jak taty nie ma..czasem nawet się nie przyjdzie przywitać..jedzie po córkę do przedszkola..je obiad( na razie mieszkają u teściowej) i znów wraca do nas i siedzi tak do 19-20:szok:
Na prawdę już nie moge na nią patrzeć czasami:no:
A zeby pita coś zrobiła na dole tacie...siedzi tam całe dnie, jej dziecko tam syf robi..to nawet nie posprząta:no:

Musiałam się wypisać
Dzięki;-)

reklama
Czesc kochane.
Wpadlam Wam zyczyc wszystkim wesolych Swiat.
Podczytalam was tyci i niektore naprawde maja ''przechlapane'' w nocy jak sie nawstaja do dzieciaczkow...
Moje dziecko od ok poltora miesiaca zasypia ok 20.30-21 i spi do 6-7 rano:-)
A dzis to w ogole dlugo spala bo wczoraj zasnela krotko po 20 i spala do 7.30:-)

Milego wieczorku

Ciesz sie bo jest z czego;-):tak:

No i u dentysty byłam, okazało sie ze po wyrwaniu zrobił mi się suchy zębodół:-( w kazdym razie musi oczyszczać mi ta ranę, jutro też mam przyjść... ale już jest trochę lepiej...więc święta przeżyję:-D

Fajnie ze jest juz lepiej;-)

Aga, zastanów się nad wielkością pampersów. Ja też do wczoraj używałam 2. Wydawało mi się, że jeszcze jakiś czas będzie to dobry rozmiar choć zdarzało się, że płynna kupka wyleciała tyłem. Nawet myślałam, że za duże bo z tyłu miejsce jest żeby mogło wylecieć. Jak otworzyłam paczkę 3 i porównałam z 2 to się za głowę złapałam jakie wielkie, no ale założyliśmy i powiem ci, że wcale nie są za duże, nic mu nie przecieka. A mój Franek wcale duży nie jest ma może 6,5kg. Więc może przetestuj 3, powodzenia.

Co do paczuszek to ja dostałam kilka dni temu z Hippa, też wypełniałam ankiety w szpitalu, ale to jednorazowe zdarzenie.

Jestem już u teściów, Franek płacze po każdym zastrzyku. Babcia się chowa bo nie chce żeby ją zapamiętał, że to ta zła od kłucia. Kaszelek jakby robił się mokrawy, ale z odrywaniem jeszcze kiepsko, on za malutki jest żeby umiał odkasłać :-(

Ania, jak spotkanie z B?

Jejciu przy tej wadze wchodzicie dopiero w pampersy 3:szok::szok:ja juz chyba przy 5 kg zmienilam na ten rozmiar:tak:no to nie dziwie sie ze zdarzala sie niespodzianka:tak::-D
AGA a ty jestes jeszcze lepsza:-Dzmianiaj rozmiar czym predzej:tak:

A i ja tez wypelnialam w szpitalu te ankiety a jeszcze zadnej paczki nie dostalam...

Do góry