reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Teściową też trzeba wychowywać. Ja swoją wychowuję i widzę postępy. Nieładnie wobec mnie zachowała się tylko raz, pokazałam jej wtedy kto jest górą, nie dałam się sprowokować, nie obraziłam jej, no i oczywiście dłuższy czas unikałam spotkań. Zrozumiała swój błąd, a wyrzuty sumienia gryzą ją pewnie do tej pory. Kiedyś to się jeszcze krępowałam zwrócić jej uwagę, teraz już jadę po całości jeśli robi coś z moimi dziećmi co mi się nie podoba. Dobra rada, którą ja stosuję, jak każdemu daję jej czasami poczuć się potrzebną, np. dzwonię i pytam o radę, wtedy czuje się dowartościowana i nasze stosunki układają się dobrze. Tylko z tym dowartościowaniem nie można przesadzić bo wszystkie rozumy pozjada :-)
Daffi Tomek też tak miał niedawno:no:
Ale już mu przeszło więc może u was to też chwilowe:sorry2:

Wiem juz co chciałam ostatnio napisać:-D
W ostatnią niedzielę Tomek miał lekką gorączkę..czułam to dotykając go!
Więc biorę mój termometr skroniowy..i pokazało mi 37,2!
Ale że wydawał mi się naprawdę ciepły to wzięłam zwykły elektroniczny i dla pewności zmierzyłam mu jeszcze w pupce!
I co??? 38,3 ( już po odjęciu 0,5 stopnia!!!)
Jak myślicie czy z tym skroniowym jest coś nie tak???
Bo stopień różnicy to bardzo dużo:no:
Ja też nie ufam swojemu termometrowi do czoła i ucha. Wyniki traktuję orientacyjnie, a jak mam spore wątpliwości to potwierdzam termometrem elektronicznym lub rtęciowym w pupce.

A mój Franuś ostatnio też jest w nocy rozdrażniony, sam nie wie czego chce bo nawet cycka odmawia. Ale może to przez chorobę i te zastrzyki.

Ostatnia edycja:
reklama
ja mam oczy na zapałkach..
moje dziecko od zmiany czasu budzi sie w nocy 3 razy.. albo i wiecej.. piersi nie nadazaja teraz produkowac ..sama bym na ich miejscu zdurniala.. jak juz byly przestawione na jedno nocne karmienie a tu dzisiaj co 2h pobudka.. o_O
malo tego ze co 2h pobudka to od 6 juz nie spi tylko wierci sie kreci krzyczy i w ogole.

jeszcze na deser dzisiaj widzimy sie z B..;-/
Ania u nas jest dokładnie tak samo, więc zwalam to na skok rozwojowy 3-go miesiąca ;-) Nasze maleństwa potrzebują więcej jedzonka a nasza 'mlekodajnia' potrzebuje czasu, żeby się przestawić :-) Ja męczę się już od 3tyg. i nie zapeszając jest chyba lepiej bo Maciek wstaje póki co już tylko raz :tak:
Powodzenia na spotkaniu ;-)

Jeju to moje dziecko to jakis wyjatek? Od prawie 3 tygodni przesypia nocki. Spi od 19.30 , 20 do 6.30. a potem dosypia do 10. i to nawet na mleku bez kleiku.
A bo to pewnie butelkowe dzieciątko i po prostu możesz dać mu więcej mleczka, albo je zagęścić jak jest taka potrzeba od razu ;-)

ja juz wczoraj mialam mysli zaprzestania karmienia piersia.. ale mowie sobie
wytrzymalas już prawie 3 miechy wytrzymasz jeszcze dwa! pozniej bedziemy wprowadzac nowosci ;)
Też przez to przechodziłam i byłam blisko przejścia na butlę, ale się zmotywowałam i jakoś daje radę ;-) Też sobie poradzisz, więc trzymam kciukasy :tak:

Co do pampków to Maćkowi tylko raz wyleciało, ale to dlatego, że jak mu sprawdzałam w nocy czy coś narobił to mu odchyliłam i później niedokładnie zapięłam :sorry2: Także wydaje mi się, że to wina złego ułożenia siusiaczka, albo rozmiaru pampków :tak:

Dziewczyny kiedyś pytałam, ale małymi literkami, więc nie dostałam odpowiedzi ;-) Jak często myjecie dziąsełka maluszkom?

Ostatnia edycja:
ja mam oczy na zapałkach..
moje dziecko od zmiany czasu budzi sie w nocy 3 razy.. albo i wiecej.. piersi nie nadazaja teraz produkowac ..sama bym na ich miejscu zdurniala.. jak juz byly przestawione na jedno nocne karmienie a tu dzisiaj co 2h pobudka.. o_O
malo tego ze co 2h pobudka to od 6 juz nie spi tylko wierci sie kreci krzyczy i w ogole.

jeszcze na deser dzisiaj widzimy sie z B..;-/

ech...z Hanią miałam tak samo...pięknie spała w nocy...budzik nastawiałam na 5 żeby ją nakarmić na spaniu żeby dłużej pospała rano..ale do czasu:wściekła/y:
I niestety już potem aż do roku nie przespała całej nocki bez cycusia co 3 godziny max:no:
ehhh ...Witam.

U Nas po szczepieniu na wieczór zaczęły się dziać cyrki, młody bez przerwy ryczał, temp. nie miał raczej osłabienie bez przerwy ...i non stop wisiał i wiercił się na cycku.. nie wiem jak to dzisiaj będzie ... ze snem nie lepiej :( wczoraj na noc po kąpieli chciałam mu dać czopka :/ zaaplikowałam i co ? ... i załatwił mi się chłopak po same pachy, czopek nawet 2 min. nie był w środku, 2 bałam się już wkładać :/ boję się jak to będzie z Nim w niedzielę na Chrzcie ...

Biedny:no: Az nie mogę uwierzyć że dzieci mogą tak źle reagować na szczepionki:no:
ja tez uwielbiam buszowac po ciucholandach;) ale teraz mam na to miej czasu, chociaz ostatnio wyszperałam taką ładna elegancką małą koszulke w kratkę dla Filipka;) ubiorę go na święta i wstawie Fotkę, wygląda pieknie :)

Też bym chętnie pobuszowała ale nie mam kiedy bo ciucholandy za daleko:no:
Ale na razie buszuje za mnie siostra..super ciuszki przywozi:tak:
Najlepsze dla Hani na razie...bo sama ma córkę..i teraz jest w ciąży i będą mieli drugą dziewuszkę w sierpniu:-)

A ja ostatnio na allegro zakupiłam 5 pajacyków używanych za 23 zł...6 gratis a z racji tego że trochę późno babka to wysłała to dostałam 7 też gratis:-D:-D:-D I są w super stanie..aż się zdziwiłam:tak:
Teściową też trzeba wychowywać. Ja swoją wychowuję i widzę postępy. Nieładnie wobec mnie zachowała się tylko raz, pokazałam jej wtedy kto jest górą, nie dałam się sprowokować, nie obraziłam jej, no i oczywiście dłuższy czas unikałam spotkań. Zrozumiała swój błąd, a wyrzuty sumienia gryzą ją pewnie do tej pory. Kiedyś to się jeszcze krępowałam zwrócić jej uwagę, teraz już jadę po całości jeśli robi coś z moimi dziećmi co mi się nie podoba. Dobra rada, którą ja stosuję, jak każdemu daję jej czasami poczuć się potrzebną, np. dzwonię i pytam o radę, wtedy czuje się dowartościowana i nasze stosunki układają się dobrze. Tylko z tym dowartościowaniem nie można przesadzić bo wszystkie rozumy pozjada :-)

Ja też nie ufam swojemu termometrowi do czoła i ucha. Wyniki traktuję orientacyjnie, a jak mam spore wątpliwości to potwierdzam termometrem elektronicznym lub rtęciowym w pupce.

A mój Franuś ostatnio też jest w nocy rozdrażniony, sam nie wie czego chce bo nawet cycka odmawia. Ale może to przez chorobę i te zastrzyki.

Co do traktowania teściowej..to ja robię tak samo:-D
Na szczęście mało się wtrąca..ale jak już coś mi nie pasuje to jej to powiem i chyba jeszcze poważniejszych zgrzytów między nami nie było:tak:

Z termometrem to się załamałam...tak się na niego napaliłam że będzie łatwiej zmierzyć temp:wściekła/y: Ale może uda mi się go wymienić:tak:

Tomek też w nocy jest nieznośny:no: Wierci się kręci cycka nie chce a jak próbuję go wcisnąć to od razu go dzwiga:no: I dopiero ze mną zasypia:no:

I jeszcze pomarudzę o tych pampersach...:zawstydzona/y:
Bardzo uważam jak je zapinam i jak siusiaka układam bo już kiedyś o tym pisałyśmy i dawałyście takie rady więc je stosuję:tak:
Za duże nie są bo kupuję dalej 2 i są dobre..nie za ciasne..nie za luźne..dlatego tak się dziwię

Ja myję raz dziennie przy kąpaniu
Z Hanią też tak myłam i ma super zdrowe ząbki choć wcześnie jej wyszły!

Czesc kochane :)
Pisze tego posta od godziny 8 rano a wiec juz 5 godz prawie juz zaczynałam witam z nad sprzatanka postanowilam posprzatac najpierw ( poodkurzalam podlogi dywany zmylam podlogi poscieralam kurze zmienilam obrusy i wogole juz domek na swieta sprzatniety ) potem witam z nad kawy no i wypilam i dziecko nakrmilam potem witam z nad sniadanka he no ale pomyslalam juz pora obiadowa trzeba rybke i ziemniaki podszykowac he no wiec witam poprostu :)

A moje dziecko przez caly czas od rana samo gapiło sie w mate ktora sie kreci i swieci caly czas i nawet mnie nie zawolal przelezal 4 godzin .... zjadl i poszedl spac... zagladalam do niego no ale bylam tak pochlonieta sprzataniem aby juz skonczyc i wrocic do niego ale mam kochanego synka sam sie bawil tyle czasu dal mamie posprzatac :)

Zostalo mi zrobic sałatke i w sumie tyle ;p

My w wielkanoc do tesciow w pon do mojej rodzinki i we wtorek zawitam do was :)

No a jutro mojego M urodzinki wiec pewnie tez nie zajrze na BB ;-)

Podczytalam troszke na innych watkach i tu co u was ...

i jesli chodzi o pamki to nam przemukl fakt czasem ale t dlatego ze dlugo nie byl zmnieniamy zazwyczaj po calej nocy tak to jeszcze nigdy mi nie przemokly uzywamy te 12 h ;p hehe

Madziarena pomodlilam sie .....

żeby to dzieciątko rozwijało się rosło i było szcześliwe ... żeby los okazał sie łaskawy i pomogł mu wytrzymać...

Kala mi pediatra nic nie mowil ale tez tak robie ... wiem ze jak postawie swoje dziecko chociaz raz dziennie na chwile na moje kolana to mu nic nie bedzie jak go trzymam to normalne :) gorzej jak go biore na odbicie do gory to on sam stawia nogi taki jest dlugi wtedy musze wstac i pochodzic z nim nie da posiedziec heh
No i podciagam rowniez z raz dziennie do siedzenia pieknie głowke trzyma i do przodu i chyba mu tym krzywdy nie zrobie jak jest w takie pozycji sekunde ;) tylko trzeba uwazac jak sie wraca niech bedzie poducha z yłu bo czasem głowa poleci i nie zdarzy sie złapać skoro trzyma sie za racZki....
No ale jedna mamuska probuje cwiczy jedna uwaza ze to zle wiec robmy co uwazamy same za słuszne:)

Co do dopaiajnia no niby trzeba ale moj niechce osttanio nic a jak byl miejszy to i 100 wypijal ciurkiem... a teraz ani łyka niczego....

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no:A najgorsze jest to ze mnie od 3 dni caly czas boli LEWY JAJNIK juz nie moge wytrzymac z bólu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-:)-:)-:)-:)-:)-(zalamka... nie biore tabsów zadnych a no spa nie pomaga wizytye u gina mam 29 kwietnia .... jeju co ja mam zrobic szlak mnie trafi ta ciagnie od rana do wieczora a tak to tylko wieczorami mnie bolał a ostatnio cały czas najchetniej to bym w goracej wodzie w wanie caly czas siedziala bo wtedy jakas ulga na chwiel.... ehhhh

Hmm ja już od dłuższego czasu przyjmuję taktykę, że NP jak sobie nie posprzątasz swoich brudnych rzeczy to Twój problem, będziesz miał syf, nic mi do tego. I to zawsze skutkuje;) Jak ja nie sprzątnę to w końcu to robi:) Ale na ogół i tak zrobi to o co go poproszę a czynności typu rozpalenie w kominku, ciupanie drewna, gniecenie puszek, plastików to i tak leży w jego obowiązkach i zawsze to robi. Tak samo sam sobie prasuje ubrania i sam sobie czyści auto, chyba, że akurat mam chęci mu pomóc:p No i to on wiesza u nas w domu firanki;D Lubi to:p
nie no moj K. to nie pozwoli zebym mu cos wyprasowala,

Dziewczyny właśnie się dowiedziałam, że moja koleżanka z byłej klasy liceum urodziła wczoraj synka Gabriela w ... 24 tyg.ciąży :/ masakra ... nie wyobrażam sobie tego jak strasznie psychicznie musi się czuć ... prosi o modlitwę kogo się da ... oby było wszytsko dobrze, tym bardziej, że ona urodziłą w Anglii a nie wiem jaka tam jest opieka ...
pomodlimy sie zeby był silny i rosl i rosl i rosl, i zeby byl zdrowy:)

To my rodziłyśmy w ten sam dzień???????
A i lumpeks rzecz święta :-D
luzna to mowisz ze jeszcze sie kiedys na lumpy wybierzemy?:p

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no:A najgorsze jest to ze mnie od 3 dni caly czas boli LEWY JAJNIK juz nie moge wytrzymac z bólu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-:)-:)-:)-:)-:)-(zalamka... nie biore tabsów zadnych a no spa nie pomaga wizytye u gina mam 29 kwietnia .... jeju co ja mam zrobic szlak mnie trafi ta ciagnie od rana do wieczora a tak to tylko wieczorami mnie bolał a ostatnio cały czas najchetniej to bym w goracej wodzie w wanie caly czas siedziala bo wtedy jakas ulga na chwiel.... ehhhh
mnie kluja jajniki:/

witam sie u nas dzis pochmurno i spiiiaaaaccccooooo :O

U nas dzis w miare ok pogoda słonce jest czasami a moj za 30 min chyba konczy :D wiec moze na spacer pujdziemy :)

ooOOOoo wlasnie zadzwonił :D ze juz skonczł ;)

reklama
temat lumpeks hmmm no dla mnie rewelka dziecko i tak wyrosnie lada dzien i trzeba nowe wiec nic innego lapszego nie ma hihi dla dzieci wymyslone haha no bo kurcze czasem takie sliczne rzeczy sa jak nowe oooOOOooo a i nawet z metka czasem sie cos trafi I TO Firmówki ;)

Takze my tez chodzimy lubimy ale teraz to ma tyllleee ciuchów i jeszcze mama ma z Włoch przywiesc takze predko nie pujdziemy :D chyba ze sie np. okaze ze nie ma czegos tam to po ta rzecz;p

Do góry