reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

He he i my dzisiaj dołaczymy!!

Predzej pleśniawek dziecko dostanie od zbyt częstej sterylizacji;-) skoro butelki wyparzasz a np zabawek nie;-) Poza tym gdzies czytałam , że dzieci butelkowe częściej mają pleśniawki niz dzieci karmione cycem.
Plesniawki to nic złego, szkoda tylko dziecka bo sie męczy.

no wiesz raz na dzien wyparzam butelke takze to chyba nie wiele! z samego rana po 1szym karmieniu jest wyparzona i tak do nastepnego dnia!
a zabawek nie wyparzam.. no chyba ze bym szla na dworze i spadlaby na chodnik czy cos to wtedy tak ale tu w domu?? nikt w buciorach na szczescie po domku mi nie lazi!

Ostatnia edycja:
reklama
Lanjaa paczka doszła :-) Jeszcze raz dzięki :*

hhe co kupowalas?
ja ten krem nivea bo u nas nie mozna go dostac i wczoraj z samego rana doszla do mnie:):):):):)

dzieki niej mialam zabawe bo wyslala w kopercie z babelkami.. i babelki wyczepilam i pol dnia reaksowalam sie strezlajac babelkami:):):):)

Ostatnia edycja:
no jedno z dowch to musi byc... butelki albo zabawki no ewentualnie smoczek..
nei zawsze go plucze woda czasem stosuje chyba dosc sly nawyk oblizuje zmoka i podaje!
Nigdy tego nie rób, dzioecko próchnice może złapać:-( bo nie wierze zebys jakies zarazki okropne w buzi miała ale próchnica niebezpieczna jest.

hhe co kupowalas?
ja ten krem nivea bo u nas nie mozna go dostac i wczoraj z samego rana doszla do mnie:):):):):)

dzieki lanjaa miala zabawe bo wysalla w kopercie z babelkami.. i babelki wyczepilam i pol dnia reaksowalam sie strezlajac babelkami:):):):)

Hahaha ja też mam bąbelki :p
Szampon i sudockrem mały :)))) :-)

Hahaha ja też mam bąbelki :p
Szampon i sudockrem mały :)))) :-)
Super pomysł z bąbelkami:tak:
Łatwiej będzie założyć elitarny klub aniołków :-D:-D:-D:-D
haha z pewnościa:-)
No pierwsze słyszę...ja nigdy piersi nie myję przed ani po karmieniu..a ani Hania ani Tomek jeszcze pleśniawek nie mieli

To cię zadziwię bo Hania niczego takiego nigdy nie pakowała do buzi..w kwiatkach nawet nie grzebała a kilka mi stoi na ziemi! W piasku też się już długo bawi i jakoś ją to nie kręci hi hi!
Moje dzieci tez bez pleśniawek:-) i tez piersi nie myje po kazdym karmieniu, to jakas obsesja pachnie:-)
Mój Antoni tez taki był, ze nic do buzi nie wkładał:-) omineło mnie to:-) ciekawe jak tym razem będzie.

Wika przy dwójce maluchów dużo ciężej jest zachować taką sterylnośc, też staram sie za kazdym razem wyparzac zabawki, smoczki itd ale musiałabym za każdym razem pilnowac Antosia czy ma umyte raczki jak dotyka i bawi się z Piotrem. Poza tym mamy psa, kilka razy Kama dopadła PIotra i go oblizała.
Bakteriom mlekowym, kaszkowym mówię nie, one są najgorsze ale tym od brudu, kurzu nie zapobiegnę.:-)

Napisalas tego posta jakbym ja sterylna byla:-D napisalas tez staram sie wyparzac zabawki itd ale ja nie pisalam ze tak robie hehe :-) hehe oj tam ;)

Lanjaa paczka doszła :-) Jeszcze raz dzięki :*
a jaka paczka ja tez chce hehehhe :-D

no jedno z dowch to musi byc... butelki albo zabawki no ewentualnie smoczek..
nei zawsze go plucze woda czasem stosuje chyba dosc sly nawyk oblizuje zmoka i podaje!

Ja nie oblizuje bo mam sklonnosc do psucia sie zebow.... nigdy niewiadomo nie bede mu dawac mojej sliny hehe ;)

Łatwiej będzie założyć elitarny klub aniołków :-D:-D:-D:-D
Dokladnie:tak:

reklama
Do góry