reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
wiecie martwialbym sie gdybym widziala ze meczy sie i nie moze zrobic... ale skoro ona robi ja gdy ja tego nawet nie jestem w stanie zauwazyc to znaczy ze jest wporzadku... no tak mi sie zdaje.

I SIE JESZCZE wkurzylam bo konczyly nam sie pampki 3 w sumie koncza no i ku[pilismy nastepne i zamiast 4 to 3 ehhh:crazy: a on w brzuszku w 3 idalnie ale w uda go obcieraja juz 3 i mi ciezko zapiac ehhh

no ale mam pomysla jak zrobic nie majac paragony zeby zdobyc 4 ;)

Witam,

Nie odzywałam się bo u Nas nie bardzo wesoło jest i z czasem kiepściutko :/
Młody już 4 dzień dławi mi się przez sen śliną, i czuwam na warcie bez przerwy ...pierwszy raz jak to zobaczyłam byłam w szoku, aż mnie zamurowało - no niestety to okropny widok jak dziecko walczy o oddech ....... dosłownie musiałam sobie przypomnieć ''reanimację'' tak na wszelki wypadek :/ Lekarz stwierdził, że to ślinianki nadprodukują, ale mi się w tej teorii coś nie podoba, slina jest lepka, może ma to wpływ z alergią ?
Znowu się czochra a ja nic do diety nowego nie wprowadzałam, tym bardziej boję się, że nie ma alergii pokarmowej a kontaktową ;/
Dzisiaj postaram się znowu dostać do alergologa bo ta jego maść na swędzenie się nadaje do (__)___), dziecko w nocy się z płaczem budzi i drapie ... (oczywiście jak się nie dławi w tym czasie) :/ ja nie powiem Wam odkąd nie śpie .........zastanawiam się nad kupnem monitora oddechu.
Ja bym przewaliła neta w poszukiwaniu przyczyny takiej śliny bo to chyba coś nie halo. Trzymaj sie kochana. U nas też do du... wysypka jest znacznie większa i teraz juz nie mam watpliwości że to uczulenie. O d dziś dieta cud;) bo to co ostatnio9 jadłam to taka pseudodieta była, miałam nadzieję że się uda ale jednak nie...My do smarowani9a mamy masć cholesteroloą- pomaga. Aha, spróbuj go kąpać w krochmalu, u nas rewelacja!

Ja prałam ręcznie ale w pralce ją odwirowałam i nie straciła kształtu ani nic się z nią nie stało.
Ja wrzuciłam do prealki na 30* i bez wirowania, wszystko gra

Ja znoszę wózek z 2 piętra ale nigdy mi nie przyszło na myśl żeby znosić w jednym reku Michasia a w drugim wózek...dlatego najpierw znosze wózek a potem dziecko.
To trzeba mieć pomysłĸy... Dobrze że jeszcze zakupóþw razem nie niosła...
Nessi wspolczuje i zycze wytrwalosci...
choc my takiego problemu nie mamy tez saa wstaje jak tylko nie slysze, a nawet jak slysze ze oddycha wstaje zobaczyc cz nie zakryl sobie buzi...
kup na pewno bedzie Ci lzej...

DAFF moze jak jest cieplo to jej sie nie chce tyle jesc moj tez je malo jak jest goraco a wieczorem jak jest chlodniej to wraca mu apetyt:)

takiego fi()ta nie powinno sie chowac..powinno sie w nieludzki sposob zbeszczescic jego zwloki!! jech go psy zjedza albo cos!!
alez mi cisnienie podnosza takie opowiesci..;/

a my po szczepieniu:) waga 7900:) mierzymy 72cm:)
uplakal sie biedny ale dopiero po zczepieniu...bo sie rozczulil...:)
zjadl mleczko i spi mi na rekach....
moj maly wrzliwy mezczyzna...
a byl przed nami chlopiec ok 6-7 lat mial zastrzyk i tez plakal:p wiec moj synus jest i tak dzielny wojak:)
Ale duży chłopak! I jhaki dzielny:)
Marta- 100 lat dla Antosia!!

Czy pralyscie juz maty swoich malenstw?
Max xiagle na nia pluje i wymiotuje. Musze ja wyprac i nie wiem czy w pralke to wepchnac czy poprostu szczota potraktowac

ja już prałam 2 razy i wychodzi z pralki jak nowa :tak: na 30 stopni. i z wirowaniem.

Witam,

Nie odzywałam się bo u Nas nie bardzo wesoło jest i z czasem kiepściutko :/
Młody już 4 dzień dławi mi się przez sen śliną, i czuwam na warcie bez przerwy ...pierwszy raz jak to zobaczyłam byłam w szoku, aż mnie zamurowało - no niestety to okropny widok jak dziecko walczy o oddech ....... dosłownie musiałam sobie przypomnieć ''reanimację'' tak na wszelki wypadek :/ Lekarz stwierdził, że to ślinianki nadprodukują, ale mi się w tej teorii coś nie podoba, slina jest lepka, może ma to wpływ z alergią ?
Znowu się czochra a ja nic do diety nowego nie wprowadzałam, tym bardziej boję się, że nie ma alergii pokarmowej a kontaktową ;/
Dzisiaj postaram się znowu dostać do alergologa bo ta jego maść na swędzenie się nadaje do (__)___), dziecko w nocy się z płaczem budzi i drapie ... (oczywiście jak się nie dławi w tym czasie) :/ ja nie powiem Wam odkąd nie śpie .........zastanawiam się nad kupnem monitora oddechu.

szkoda Michałka. wiem coś na ten temat bo Danielkowi też się zdarzyło zachłysnąć już kilka razy.

a tak z innej beczki to u nas kilka dni temu kobieta z pobliskiej miejscowosci znosila niewiem z ktorego pietra w 1 rece 2,5 miesieczne niemowle a w drugiej wozek.. i co????
i dziecko wyslizgnelo jej sie z reki spadlo i zmarlo!!!! no szok...

a niedaleko swiebodzina.... wydarzyla sie prawdziwa tragedia! no szok jak to przeczytalam!
byl sobie mezczyzna z kobieta...
podobno znecal sie nad nia psychicznie i fizycznie... ta kobieta nie chciala juz z nim byc i postanowila sie od niego wyprowadzic.. miala dosc tego ze grozi jej ciagle ze gdy go zostawi to on sie zabije i odbierze jej to co najbardziej kocha...
i tak tez zrobil...
powiesil na drzewie jej 2.5rocznego synka i siebie obok!
KOSZMAR!!!!!!!!

nie mam słów... przykre to, że na świecie pełno potworów :-(

Antosiu Kochany, 100 lat!

Czesc witam sie i spada,,,

U nas lipnie .... maly wczoraj przeryczal caly dzien taka powtorka z 24 h kolki .... jak tylko wstal zaczal marudzic i tak do wieczora noc jakos minela wstal raz no i zjadl 80 ml mleka :szok: i poszedl dalej spac...

Wyskoczyly mu na raczce i na kolanach krostki takie jakby z górka otoczone plamka czerwona ... mysle ze alergolog sie mylia :-( pomyslalam moze jednak wprowadze ten bebilon pepti zobacze jak sie bedzie zachowywal itd.... we wt szczepienie pogadamy z pediatra..... takze masakra u nas :-:)-:)-:)-:)-(
bidulo wspolczuje!! my z kolkami meczylismy sie od 3 tyg..i trwaly do 3 m-ca..;/
ale orzyszly to odejda i bedzie peknie:)
U nas tak samo. Aleks pije dużo ale myślę, że to przez ,żelazo w NANie. W każdym razie wracam na Bebiko.
Kupka od żelaza jest brązowo zielona. Była taka nawet przed wprowadzaniem nowości

u nas tak samo..ale zostaje na nanie...

reklama
jak ja się cieszę, że Danielek nie ma już problemów z kupkami (odpukać w niemalowane).
codziennie rano po przebudzeniu woła "ejjjjje" - codziennie rano (praktycznie o tej samej godzinie) jest kupa :tak: to chyba zasługa Nutramigenu, dlatego szkoda mi z niego schodzić i mieszam go narazie z Nan Active.

Do góry