reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Rano na śniadanie dwie kromki chlebka z jakąś zieleninką(pomidorek, sałata, itp można też dodać ser np)
Obiad dwie kromki z jakąś wędlinką i dowolne dodatki np sos, ketchup.
Kolacja dwie kromki z nabiałem (twaróg, ser żółty itp)

Pierwsze dwa dni było ciężko się przestawić ale dużo pijęi zołądek się skurczył jest ok:)

reklama
Rano na śniadanie dwie kromki chlebka z jakąś zieleninką(pomidorek, sałata, itp można też dodać ser np)
Obiad dwie kromki z jakąś wędlinką i dowolne dodatki np sos, ketchup.
Kolacja dwie kromki z nabiałem (twaróg, ser żółty itp)

Pierwsze dwa dni było ciężko się przestawić ale dużo pijęi zołądek się skurczył jest ok:)

hmmm a pieczywo? obojętne jaki chlebek?

Aha miałam napisać. Wczoraj z moim A byliśmy na zakupach i kupowaliśmy pampersy aleks waży 8 kilo prawie więc od jakiegoś czasu rozmiar 4 nosi.
Zauważyłam te majteczki Active boy co są od 9 i kupiłam też, żeby już były. Oczywiście z ciekawości mu założyłam i co????
Rozmiar idealny na Aleksa(może dlatego, że taki długi-70 cm), lepsze niż Active baby, pozbawione tego zapachu słowem REWELACJA!!!

a ja dziś kupiłam urządzenie do gotowania na parze.
trzeba zacząć zdrowy tryb życia. :tak:
i w nosie mam te wszystkie diety, może poza MŻ :laugh2:
ale zamierzam zrezygnować z pieczywa (ewentualnie zastąpić go pieczywem chrupkim), na śniadanie wcinać owsiankę z owocami. kolacja to pieczywo chrupkie z jakąś chudą wędlinką albo nabiałem (+jakaś zieleninka) a obiadki za jednym zamachem na parze :tak:
+ owoce surowe i min. 2 litry wody na dzień.

Ostatnia edycja:
a ja dziś kupiłam urządzenie do gotowania na parze.
trzeba zacząć zdrowy tryb życia. :tak:
i w nosie mam te wszystkie diety, może poza MŻ :laugh2:
ale zamierzam zrezygnować z pieczywa (ewentualnie zastąpić go pieczywem chrupkim), na śniadanie wcinać owsiankę z owocami. kolacja to pieczywo chrupkie z jakąś chudą wędlinką albo nabiałem (+jakaś zieleninka) a obiadki za jednym zamachem na parze :tak:
+ owoce surowe i min. 2 litry wody na dzień.
Przet=rzucasz się na zdrowy tryb życia:) ja najpierw schudnę a potem w podobny sposób postaram się efekt podtrzymać

Pamietam ,ze chyba Ulenka cieszy sie ze maly spi od 20 do rana z przerwa o 3 na szybka butle. - Nie chce Cie martwic :)
Max 4 miesiace tak wlasnie spal. Od kilku dni to jakis koszmar. Bydzi sie o 24 i jeczy i steka i od wczoraj jeszcze sie wscieka i krzyczy jak zlosnik, wygina sie jak banan. Normalnie ,zeby zasnal znow trwa to okolo 30 min. Nie wiem co mu jest. Do lozka nie wezme tylko skaczemy na zmiane i wtykamy dydka a Max go wyplowa. Nie wiem o co chodzi. Jak juz w koncu zasnie o 4 znowu to samo. Wariacji mozna dostac a przeciez nie bylo zadnych problemow ze spaniem. A juz na pewno z usypianiem. I w dzien i w nocy zasypia sam.:(
Emwu u nas to samo dokładnie :szok:nie mieliśmy żadnych problemów a teraz jest jakaś masakra :-( od 3tygodni Mała budzi się w nocy , nie chce sama zasypiać , smoczka też juz nie chce za nic a dzisiejasz noc to jakiś koszmar...pobodka o 2,4 i co godzine do rana :/ ledwo żyję ,więc wybaczcie nic więcej nie pisze a narobić postaram się jutro...
lece spać..pa

Emwu u nas to samo dokładnie :szok:nie mieliśmy żadnych problemów a teraz jest jakaś masakra :-( od 3tygodni Mała budzi się w nocy , nie chce sama zasypiać , smoczka też juz nie chce za nic a dzisiejasz noc to jakiś koszmar...pobodka o 2,4 i co godzine do rana :/ ledwo żyję ,więc wybaczcie nic więcej nie pisze a narobić postaram się jutro...
lece spać..pa

Jejku , to co to jest Eliza?
Zeby?
Skok rozwojowy?
Normalnie mnie cholera bierze bo tyle miesiecy bylo dobrze i teraz wszystko idzie na marne. Gdybym wiedziala ,ze potrwa to jeszcze tydzien czy dwa to bym przetrzymala a tak to boje sie ze zaczne kombinowac jak go przelamac a w rezultacie przelamie rutyne i guzik z tego calego spania bedzie :(

Mea, kiedy nasz album zostanie zamknięty? wiesz coś może?
Wlasnie

reklama
lece spać..pa
niechce nic mowic moze u Was bedzie lepije u nas ta zmiana w spaniu trwa juz ok 3-4 tygodni.... wrrrr czasami są juz objawy ze sie zmienia i znów następuje to samo....

Do góry