reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Rano na śniadanie dwie kromki chlebka z jakąś zieleninką(pomidorek, sałata, itp można też dodać ser np)
Obiad dwie kromki z jakąś wędlinką i dowolne dodatki np sos, ketchup.
Kolacja dwie kromki z nabiałem (twaróg, ser żółty itp)

Pierwsze dwa dni było ciężko się przestawić ale dużo pijęi zołądek się skurczył jest ok:)

reklama
Rano na śniadanie dwie kromki chlebka z jakąś zieleninką(pomidorek, sałata, itp można też dodać ser np)
Obiad dwie kromki z jakąś wędlinką i dowolne dodatki np sos, ketchup.
Kolacja dwie kromki z nabiałem (twaróg, ser żółty itp)

Pierwsze dwa dni było ciężko się przestawić ale dużo pijęi zołądek się skurczył jest ok:)

hmmm a pieczywo? obojętne jaki chlebek?

Aha miałam napisać. Wczoraj z moim A byliśmy na zakupach i kupowaliśmy pampersy aleks waży 8 kilo prawie więc od jakiegoś czasu rozmiar 4 nosi.
Zauważyłam te majteczki Active boy co są od 9 i kupiłam też, żeby już były. Oczywiście z ciekawości mu założyłam i co????
Rozmiar idealny na Aleksa(może dlatego, że taki długi-70 cm), lepsze niż Active baby, pozbawione tego zapachu słowem REWELACJA!!!

a ja dziś kupiłam urządzenie do gotowania na parze.
trzeba zacząć zdrowy tryb życia. :tak:
i w nosie mam te wszystkie diety, może poza MŻ :laugh2:
ale zamierzam zrezygnować z pieczywa (ewentualnie zastąpić go pieczywem chrupkim), na śniadanie wcinać owsiankę z owocami. kolacja to pieczywo chrupkie z jakąś chudą wędlinką albo nabiałem (+jakaś zieleninka) a obiadki za jednym zamachem na parze :tak:
+ owoce surowe i min. 2 litry wody na dzień.

Ostatnia edycja:
a ja dziś kupiłam urządzenie do gotowania na parze.
trzeba zacząć zdrowy tryb życia. :tak:
i w nosie mam te wszystkie diety, może poza MŻ :laugh2:
ale zamierzam zrezygnować z pieczywa (ewentualnie zastąpić go pieczywem chrupkim), na śniadanie wcinać owsiankę z owocami. kolacja to pieczywo chrupkie z jakąś chudą wędlinką albo nabiałem (+jakaś zieleninka) a obiadki za jednym zamachem na parze :tak:
+ owoce surowe i min. 2 litry wody na dzień.
Przet=rzucasz się na zdrowy tryb życia:) ja najpierw schudnę a potem w podobny sposób postaram się efekt podtrzymać

Pamietam ,ze chyba Ulenka cieszy sie ze maly spi od 20 do rana z przerwa o 3 na szybka butle. - Nie chce Cie martwic :)
Max 4 miesiace tak wlasnie spal. Od kilku dni to jakis koszmar. Bydzi sie o 24 i jeczy i steka i od wczoraj jeszcze sie wscieka i krzyczy jak zlosnik, wygina sie jak banan. Normalnie ,zeby zasnal znow trwa to okolo 30 min. Nie wiem co mu jest. Do lozka nie wezme tylko skaczemy na zmiane i wtykamy dydka a Max go wyplowa. Nie wiem o co chodzi. Jak juz w koncu zasnie o 4 znowu to samo. Wariacji mozna dostac a przeciez nie bylo zadnych problemow ze spaniem. A juz na pewno z usypianiem. I w dzien i w nocy zasypia sam.:(
Emwu u nas to samo dokładnie :szok:nie mieliśmy żadnych problemów a teraz jest jakaś masakra :-( od 3tygodni Mała budzi się w nocy , nie chce sama zasypiać , smoczka też juz nie chce za nic a dzisiejasz noc to jakiś koszmar...pobodka o 2,4 i co godzine do rana :/ ledwo żyję ,więc wybaczcie nic więcej nie pisze a narobić postaram się jutro...
lece spać..pa

Emwu u nas to samo dokładnie :szok:nie mieliśmy żadnych problemów a teraz jest jakaś masakra :-( od 3tygodni Mała budzi się w nocy , nie chce sama zasypiać , smoczka też juz nie chce za nic a dzisiejasz noc to jakiś koszmar...pobodka o 2,4 i co godzine do rana :/ ledwo żyję ,więc wybaczcie nic więcej nie pisze a narobić postaram się jutro...
lece spać..pa

Jejku , to co to jest Eliza?
Zeby?
Skok rozwojowy?
Normalnie mnie cholera bierze bo tyle miesiecy bylo dobrze i teraz wszystko idzie na marne. Gdybym wiedziala ,ze potrwa to jeszcze tydzien czy dwa to bym przetrzymala a tak to boje sie ze zaczne kombinowac jak go przelamac a w rezultacie przelamie rutyne i guzik z tego calego spania bedzie :(

Mea, kiedy nasz album zostanie zamknięty? wiesz coś może?
Wlasnie

reklama
lece spać..pa
niechce nic mowic moze u Was bedzie lepije u nas ta zmiana w spaniu trwa juz ok 3-4 tygodni.... wrrrr czasami są juz objawy ze sie zmienia i znów następuje to samo....

Do góry