reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Witam,
kurcze dzis totalnie leniwy dzien...
pogoda nie za fajna wiec siedzimy w domu, za to wczoraj byla rewelacja. Zrobilismy grilla - pyszna kielbaska a Julcia w trakcie sobie spala w ogrodzie:)
Tesciowa przylatuje za miesiac bo jeszcze wnuczki nie widziala a jej przylot mobilizuje D do zdarcia tapet w malej sypialni (szykujemy pokoj dla malej) i dzis siedzi i zrywa i wkurza sie bo te tepety sa okropne(gruba warstwa i do tego malowane-latwo nie zchodza). No i pozniej trzeba bedzie pomalowac, chcemy zrobic 2 sciany rozowe i 2 zolte(naprzemiennie).

Kurcze strasznie przykro ze Michas Marzki chory...mam nadzieje ze szybko mu przejdzie.
No i trzymam kciuki za Mee, zeby Agatka nie zalapala od ciebie przeziebienia...oby szybko ci przeszlo:)

Emwu no to macie nauczke zeby dziecka w nocy nie zabawiac hehehe

A Julka ostatnio troche bardziej marudna niz zwykle. W nocy sie budzi i w dzien tez szybko sie nudzi zabawami trzeba ciagle cos nowego wymyslac no i chce siadac ... tylko to ja interesuje. Moze to juz taki etap przejsciowy bo na zabawki od 6m jest za mala a mata i bujak juz jej nie bawia...no trudno trzeba przetrwac:)

reklama
Hej laseczki:-)widze ze dzis pusciutko:tak:no ale to dobrze bo nie ma za duzo nadrabiania;-)
My jak zwykle bylismy u rodzicow,potem podskoczylismy do marketu po klanki i takie tam;-)babcia pobawila malego wiec mialam luzik;-)pozatym piekna pogoda wiec chce sie zyc:-)
Dzwonil do mnie tez brat i powiedzial ze bilety do PL maja na 12 lipca:-)wiec juz moge planowac chrzciny i zamawiac restauracje;-):-)
Hej lasencje :)
I tak pewnie za duzo Was dziś nie będzie hehe ale napiszę co u nas. Młodemu chyba wyłażą te zębiska, bo dziś miałam koszmar w nocy :szok: Budzil się co 20 min do 1 w nocy. Dalam mu w końcu zrezygnowana jeść i poszedł spać dalej. wstaliśmy niedawno. Trochę pospałam, ale do 1 w nocy byłam jak zombie. Pampka miał pełnego chociaż mu 4 zalożyłam :szok:
Dostaliśmy 1 paczkę z allegro - śliniak ten gumowy, zestaw do karmienia w terenie z TT, gryzak z TT (ten o którym pisałyście - w kształcie smoczka), szczoteczka do zębów, 2 łyżeczki z TT co zmieniają kolor pod wpływem temp itd
Bardzo mi się podoba miseczka i łyżeczka z TT do karmienia :tak: Mozna wrzucić do torby i wziąć ze sobą :) wiecie ten z chowaną łyżeczką :)
T dziś w pracy :-( Więc niedziela u baby sie szykuje.
Za jakiś czas mykamy do kościoła na Mszę za pradziadków Alusia.
Odebralam też paczkę w Rossmanie :) Dostalismy soczkej jabłkowy, obiadek: puree jarzynowe z indykiem po 5 m-cu, łyżeczkę (setną u mnie w domu dla Alusia hahahaha) i poróbkę kremu.
Wczoraj Aluś nawet zasmakował w sliwkach z Bobovity (no ale nie tak bardzo jak w gruszkach od mamy :-D)
Raczej dzis nic nie napiszę juz więc miłej niedzieli :-) I na spacery laski :-)

Wiesz co a moze to od tych sliwek?To byl jego pierwszy taki posiłek?

dziewczyny mam problem..
bralam Azalie ale po niej mnie brzuch bolał tak dziwnie i odstawilam..jakis miesiac temu..
a teraz.. okresu nie mam juz 5 dzień. ;-/
zapytacie czy moge byc w ciazy .. no wlasnie nie wiem..
a moze dwa poprzednie okresy to takie pseudo okresy byly..
moze faktycznie jesli daej karmie to nie bede sie rozciekac..

zrobic test czy nie..

a dokladnie rok temu juz bylam zafasolkowana i wlasnie w kwietniu nie dostalam okresu :-D

Lepiej zrob test:tak:no ale ja np mialam @ po 5 tyg od porodu i teraz nie ma nic;-)i tak oczywiscie moze byc jesli sie karmi:tak:tylko ze ja nie biore zadnych hormonow:tak:

Ja też biorę Azalię i też nie najlepiej sie po niej czuję. Okres trwa mi już 10 dzień i szlag mnie trafia. Na Twoim miejscu zrobiłabym ten test, lepiej wiedzieć na pewno :-) Nie kosztuje to aż tak dużo przecież, ale lepiej wiedzieć ;-)

A ty karmisz piersia?Bo chyba Azalia jest wlasnie dla takich kobiet,chyba ze sie myle...

dziewczyny mam problem..
bralam Azalie ale po niej mnie brzuch bolał tak dziwnie i odstawilam..jakis miesiac temu..
a teraz.. okresu nie mam juz 5 dzień. ;-/
zapytacie czy moge byc w ciazy .. no wlasnie nie wiem..
a moze dwa poprzednie okresy to takie pseudo okresy byly..
moze faktycznie jesli daej karmie to nie bede sie rozciekac..

zrobic test czy nie..

a dokladnie rok temu juz bylam zafasolkowana i wlasnie w kwietniu nie dostalam okresu :-D

u mnie moze byc powtorka z rozrywki.. w ogole za 4 dni bedzie rocznica testu ciazowego:):):)
jak narazie od 2 dni powinnam miec @.. albo cos sie przedluza albo jestem zafasolkowana...
czekam i czekam.....
teraz troche nie najlepszy moment ale bedzie co ma byc.

A my dzis na dworze bylismy od 12 do 19....
maz musial na warsztaciedokonczyc obic autko bo we wtorek jedzie do Niemiec na 10 dni:(:(:(:(:(
a ja wysprzatalam nasze autko bo juz bylo tak brudno ze az nie chcialo sie w nim siedziec..... niestety musialam w neidziele bo innego dnia wolnego nie mamy... gdyz maz w soboty wraca o 16 i chcemy chwile dla siebie!
a juleczka spala na slonku w wozeczku:):):)
pozniej poszlismy na spacer i tak 7 godz... stuknelo... ona dzis zjadla
o 6:00 120ml mleka
o 11:00 zupke jarzynowa i
o 16:00 120 ml mleka.....
Boje sie ze zacznie mi spadac z wagi od takich malenkich ilosci jedzenia!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej laski:)
Na początku życzę zdrówka dla Mei i synusia Marzki:*
Anoola ja bym zrobiła test ja też biorę Azalię(lekarz mi przepisał bo próbowałam karmić i tam pisze, że też dla palaczek jest-ja nie palę, no ale zdziwiło mnie to) ale żadnych bóli nie ma.
Emwu to zabawy z dzidziusiem się zachciało:)))
No a my prawie całe dzionki na dworku bo cieplutko, jutro jdziemy z A do księdza.
Odchudzanie idzie pełną parą:) w 6 dni 2kg! Dietka skutkuje:)
Aluś nadal śpi od 20 do 6.30, ale marudny jest przez ząbki( na szczęście Dentinox pomaga)

A my dzis na dworze bylismy od 12 do 19....
maz musial na warsztaciedokonczyc obic autko bo we wtorek jedzie do Niemiec na 10 dni:(:(:(:(:(
a ja wysprzatalam nasze autko bo juz bylo tak brudno ze az nie chcialo sie w nim siedziec..... niestety musialam w neidziele bo innego dnia wolnego nie mamy... gdyz maz w soboty wraca o 16 i chcemy chwile dla siebie!
a juleczka spala na slonku w wozeczku:):):)
pozniej poszlismy na spacer i tak 7 godz... stuknelo... ona dzis zjadla
Boje sie ze zacznie mi spadac z wagi od takich malenkich ilosci jedzenia!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie martw się Aluś też miał taki okres:)

reklama
ona dzis zjadla

Daniel też mi niewiele je, ale się tym nie martwię. najwidoczniej im to wystarcza. Daniel jak zje zupkę o 13 to je dopiero po 18 i też ok. 120 ml. o 23 zjada jakieś 210-240 ml mleka zagęszczonego kaszką i trzyma go tak, że rano (ok. 6) zje ledwo z jednej piersi, po 8 zje z drugiej i tak do 13...

Odchudzanie idzie pełną parą:) w 6 dni 2kg! Dietka skutkuje:)

to ta dieta kanapkowa? możesz mi ją przypomnieć?

Do góry