reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

my jeszcze pozwolenia nie mamy i projekt tez nie skonczony ale na gielde po inspiracje jedziemy !!! to nie taka typowo zakupowa impreza ale raczej informacyjno promocyjna :D
:-) Ja już się nie mogę doczekać kiedy będziemy wykańczać nasz dom :tak: Choć do tego jeszcze długa droga :baffled: Jako-taką wizję domu mam (minimalistyczną, zwłaszcza że projekt domu też będzie bardzo prosty), ale inspiracji zawsze warto poszukać, zwłaszcza że co chwilę jakieś nowości pojawiają się na rynku :tak:

Czekam aż Macol się obudzi i uderzamy na spacerek bo piękna pogoda dzisiaj u nas :tak::tak::tak:

reklama
dziewczyny mam problem..
bralam Azalie ale po niej mnie brzuch bolał tak dziwnie i odstawilam..jakis miesiac temu..
a teraz.. okresu nie mam juz 5 dzień. ;-/
zapytacie czy moge byc w ciazy .. no wlasnie nie wiem..
a moze dwa poprzednie okresy to takie pseudo okresy byly..
moze faktycznie jesli daej karmie to nie bede sie rozciekac..

zrobic test czy nie..

a dokladnie rok temu juz bylam zafasolkowana i wlasnie w kwietniu nie dostalam okresu :-D

Hej dziewuszki!
Króciutko się odezwę, bo zaraz zmykamy na spacer ze znajomymi :-)
U nas noc w miarę, ale wieczór był koszmarny. Mimi nie miała wczoraj jednej drzemki i to był wielki błąd. Od 18 do 2 w nocy próbowała zasnąć i nie mogła. Już nie wiedzieliśmy co robić! Normalnie chodzi spać o 22 a tu nic! Koszmar... Wstała normalnie i teraz na szczęście śpi, pierwsza drzemka zaliczona ;-) Może wróci dziś do normy, ale nie wiem.
Co do idealnego ojca przy obcych to też coś wiem na ten temat... I to z dwóch stron - jako córka takiego i jako współrodzic. Ech, faceci...
Za to wczorajszy dzień spędziliśmy w salonach samochodowych, szukając inspiracji. Jako, że nasz 12-letni Scenic wydaje już ostatnie tchnienia to szukamy czegoś na szybko. I nie jest łatwo ;-( Tak więc musimy kupić dwie nowe fury - dla Misi jedna i dla nas druga. O domu to na razie przyjdzie nam pomarzyć...
No nic, zmykam szykować się do drogi. Znowu cały dzień poza domem. W życiu nie nadrobię zaległych prac domowych i zawalę ten semestr jak nic!
Udanej niedzieli!

dziewczyny mam problem..
bralam Azalie ale po niej mnie brzuch bolał tak dziwnie i odstawilam..jakis miesiac temu..

zrobic test czy nie..

a dokladnie rok temu juz bylam zafasolkowana i wlasnie w kwietniu nie dostalam okresu :-D

Ja też biorę Azalię i też nie najlepiej sie po niej czuję. Okres trwa mi już 10 dzień i szlag mnie trafia. Na Twoim miejscu zrobiłabym ten test, lepiej wiedzieć na pewno :-) Nie kosztuje to aż tak dużo przecież, ale lepiej wiedzieć ;-)

dziewczyny mam problem..

zrobic test czy nie..
Aniu też biorę azalię, ale mi nic po niej nie dolega :no: Nie dostałam też jeszcze okresu, więc niestety nie mogę ci pomóc :sorry2: Ale radziłabym w pierwszej kolejności zrobić teściora dla pewności ;-)

dziewczyny mam problem..

zrobic test czy nie..

Zrobić!
ja też zrobiłam tydzień temu''not pregnant'.....zaczełam wiec brac cerazette...i póki co jestem bardzo zadowolona:...czuje sie swietnie i odchudzanie lepiej mi idzie a tego sie bardzo bałam....bo po hormonach czesto sie tyje;/
Ja tez w kwietniu nie dostałam okresu....test zrobiłam w ndz o 5 rano,przed praca.hehe od razu powiedziałam mojemu:) taki zaspany był ale zaraz przetrzeźwiał:) hehe ale było RADOŚĆI!!!!!:-):laugh2::tak::-D

zazdroszcze u nas niesttey tak ładnie nie jest...
witam kolezanki w słoneczny dzionek :-)
zaraz kościółek i spacerek, trzeba korzystac z pogody ma byc dzis u nas 17 stopni...
no wlasnie ja tez bede dzis korzystac z uroku pogody i po obiadku u tesciowej zabieram malego na mega dlugi spacer:)

dziewczyny mam problem..

zrobic test czy nie..

anka ja bym zrobila test...tak dla pewnosci zeby sie nie meczyc...
dodam ze ja biore harmonet i krwawienia mialam w czasie jego brania a jak byl czas odstawienia i czas okresu to niestety okresu brak i tez taka mysl o ciazy ale na razie czekam bo u mnie to dopiero 3mies a do 3niby tak moze byc. tak sobie tlumacze heh no jestem ciekawa... anka a moze ty juz grudniowka2010 jestes co??? :)))

reklama
Dzien doberek.
Ostatnio malo pisze ale czytam Was. Nie komentuje bo jak dojde do konca to juz zapominam co tam bylo do skomentowania hihi.

Pamietam ze mea chora - mam nadzieje ,ze juz lepiej.
Pamietam ,ze Marzki maluszek choruje takze - oby sie szybciutko polepszylo. Szkoda tych maluszkow bo jak im wytlumaczyc ze maja odkaszlnac albo smarknac noskiem a jakby im lzej bylo gdyby umieli to zrobic... :(
Pamietam ,ze chyba Ulenka cieszy sie ze maly spi od 20 do rana z przerwa o 3 na szybka butle. - Nie chce Cie martwic :)
Max 4 miesiace tak wlasnie spal. Od kilku dni to jakis koszmar. Bydzi sie o 24 i jeczy i steka i od wczoraj jeszcze sie wscieka i krzyczy jak zlosnik, wygina sie jak banan. Normalnie ,zeby zasnal znow trwa to okolo 30 min. Nie wiem co mu jest. Do lozka nie wezme tylko skaczemy na zmiane i wtykamy dydka a Max go wyplowa. Nie wiem o co chodzi. Jak juz w koncu zasnie o 4 znowu to samo. Wariacji mozna dostac a przeciez nie bylo zadnych problemow ze spaniem. A juz na pewno z usypianiem. I w dzien i w nocy zasypia sam.:(

I wiecie co? My jacys nienormalni jestesmy. Wczoraj wypilismy sobei przy filmie drinka (ja drinka , M - winko) i mielismy wesole humorki.
Do sypialnie poszlismy o 24 i zapalilismy swiatlo w lazience. Oczywiscie Max zaczal sie przebudzac a my zamiast zgasic swiatlo i zrobic butle (moze udaloby sie bez tych wygibasow i stekan) zaczelismy sie z Maxa smiac. No ale byl tak slodki. Zaspany, cieplutki, wloski mu streczaly jak kurczakowi i patrzyl na nas z otwarta buzia. Potem ten wielki szczerbaty usmiech i gadanie. Wyjelismy go z lozeczka i "smichi chichi". Po 20 min nam juz sie znudzilo i mowimy ze pora spac. Jak sadzicie , komu sie wtedy chcialo spac? Oczywiscie nie maxowi. I zaczelo sie....
No ale wczoraj to juz nasza wina - nie trzeba bylo pic to by sie rozsadniej myslalo :).

Byc moze dolaczy do nas grudnioweczek Paulina z synkiem Davidem. David to kumpel Maxa z basenu :)
Paulina jest polka i mieszka w Dublinie a roznica wieku miedzy naszymi chlopcami to 3 dni.
Dzisiaj rozmawialysmy o forum i mowila ,ze juz do nas zagladala i moze sie zdecyduje odezwac :).
Prosze o cieple przyjecie nowej mamy jak sie pojawi . :)
Zreszta po co ja prosze . Przeciez Wy i tak kazda mame cieplo przyjmujecie.

W albumie wstawilam nowe fotki. Pisze bo dotycza naszej wczesniejszej dyskusji na watku glownym o lapaniu za stopki.

No , narazie tyle. Pewnie nie bedzie ikgo dzisiaj bo niedziela jest. Jakby co ja jestem.:) Chlopaki pewnie pojada na rowery a ja moze sie zdrzemne bo nigdzie nie mam zamiaru lazic. Mamy juz za soba basen i wystarczy.

A jeszcze wracajac do basenu. Naszedzieciaczki juz zaczynaja nurkowac. Max tego nie cierpi :) . Mam nadzieje ,ze polubi przebywanie pod woda jak sie troszke bardziej z tym oswoi :)

Do góry