reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

no ale tosie jej tak nagle moglo pozmieniac??
skoro od urodzenie spała sama w łózeczku.

ja tez do zasypiania daję młodemu moja koszulkę:)
zasypia sam w łózeczku. śpi do około 24 potem biore go do nas, nawet nie próbuje go odkładać:) ja poprostu uwielbiam z nim spać:) ostatnio nie obudził sie o 23 ani 24 dopiero po 1 i ja nie mogłam usnąć bez niego w łóżku, dopiero jak go wziełam, to o sie przytuliliśmy i od razu zasnęliśmy:) dodam, że byłam przekonana, że moje dziecko będzie spało samo:)

reklama
poza tym to wykoncze sie przez te nocki .. :(
znowu od 24 cyrk na kółkach.. ;/ ja juz nie wiem co zrobic z tym dzieckiem..
cyrku nie ma jak spi ze mną.. nawet jak B ja wzial to 30 min pospala i wrzask nie z tej ziemii..;/
jak ja ją wzielam to sie przytulila , trzymala mnie za pizame i tak spalysmy..
ale co miedzy 24 a 3:30 sie nawalczylam zeby spala w lozeczku to moje..
moze powinnam z nią spac? tzn ona z nami?
ale nie chce jej uczyc takich nawykow .. o_O
nie mam już siły.. i to nie wina mleka.. bo po moim nie spi.. mialam Humane tez tak nie spała.. bebilon tez byl .. Bebiko tez - i nadal jest i (_)_) taka blada, O!
a poza tym po bebilonie i humanie miala dodatkowo problem z brzuszkiem..po bebiko jest ok.. ale to spanie.. ;/

No to mala was niezle tresuje:-Dnie daj sie bo potem bedzie ciezko:tak:wiem ze trudno jest sluchac jak dziecko placze ale poswiec jedna noc a zobaczysz ze bedzie dobrze:tak:no ale nie zazdroszcze:no:mam nadzieje ze ci sie uda ja oduczyc;-)trzymam kciuki;-)

kurcze wstydz ale nie wiem czy to skóra..zapłaciłam 160 zeta, ale to chyba słaby wyznacznik czy sa skórzane. podeszwa(wkładka) jest taka mieciutka, więc to chyba skóra środek buta też wydaje mi się skórzany, kurcze boje sie zniszczyć:/ a tym alkoholem moze byc spirytus pępkowy Damiana? i co na wacik i w środku smarować a potem gazete?

Z tego co ja wiem to dobrze jest posmarowac buty kremem:tak:oczywiscie w srodku:tak:tam gdzie obcieraja:tak:

no ale tosie jej tak nagle moglo pozmieniac??
skoro od urodzenie spała sama w łózeczku.
Nie mam pojęcia... Naprawdę. Ale może przeżywa teraz jakiś skok rozwojowy, może z Wami czuje się bezpiecznie a może ma taki kaprys- to naki sam człowiek jak my tylko malutki8 więc czemu nie?;)
kurcze wstydz ale nie wiem czy to skóra..zapłaciłam 160 zeta, ale to chyba słaby wyznacznik czy sa skórzane. podeszwa(wkładka) jest taka mieciutka, więc to chyba skóra środek buta też wydaje mi się skórzany, kurcze boje sie zniszczyć:/ a tym alkoholem moze byc spirytus pępkowy Damiana? i co na wacik i w środku smarować a potem gazete?
Chyba są skórzane, powinnaś mieć taką naklejkę albo info na pudełku. A alkohol ich nie zniszczy, wyparuje sobie, chodzi tylko o to, żeby lekko rozmiękczyć skórę- nie rozciągac jej gazetami tak na sucho. Ja uzywałam takiego jaki był- raz salicylowy, raz wódka...;) Więc taki pępuszkowy tez jesty ok

poza tym to wykoncze sie przez te nocki .. :(
znowu od 24 cyrk na kółkach.. ;/ ja juz nie wiem co zrobic z tym dzieckiem..
cyrku nie ma jak spi ze mną.. nawet jak B ja wzial to 30 min pospala i wrzask nie z tej ziemii..;/
jak ja ją wzielam to sie przytulila , trzymala mnie za pizame i tak spalysmy..
ale co miedzy 24 a 3:30 sie nawalczylam zeby spala w lozeczku to moje..
moze powinnam z nią spac? tzn ona z nami?
ale nie chce jej uczyc takich nawykow .. o_O
nie mam już siły.. i to nie wina mleka.. bo po moim nie spi.. mialam Humane tez tak nie spała.. bebilon tez byl .. Bebiko tez - i nadal jest i (_)_) taka blada, O!
a poza tym po bebilonie i humanie miala dodatkowo problem z brzuszkiem..po bebiko jest ok.. ale to spanie.. ;/

Chyba się przyzwyczaiła już kurde...a może potrzebuje narazie Twojej bliskości?

wiecie, że moje dziecko od wczoraj pije samo z butli? :szok: leży sobie właśnie teraz na leżaczku i obala butlę:-D A jak ja chcę go nakarmić, to się pręży i protestuje!

No i zasnął wczoraj bez smoka...zobaczę jak dziś...

ASIU piekne!!
nie martw sie na pewno sobie poradzisz!!
obrotna jestes:)
nie rezygnuj z gosci w zadnym wypadku!! to goscie Patryczka i musi zebrac kaske i prezenty:) hehe
wiecie, że moje dziecko od wczoraj pije samo z butli? :szok: leży sobie właśnie teraz na leżaczku i obala butlę:-D A jak ja chcę go nakarmić, to się pręży i protestuje!

No i zasnął wczoraj bez smoka...zobaczę jak dziś...
hehe niezle:)

moj zasnal po zupoe:) dzis dyniowa z ziemniakami:) yslalam ze mu ne posmakuje a zjadl caly sloik az mu sie uszy trzesly:)

No to mala was niezle tresuje:-Dnie daj sie bo potem bedzie ciezko:tak:wiem ze trudno jest sluchac jak dziecko placze ale poswiec jedna noc a zobaczysz ze bedzie dobrze:tak:no ale nie zazdroszcze:no:mam nadzieje ze ci sie uda ja oduczyc;-)trzymam kciuki;-)
ile ja juz takich nocy poswiecilam..
myslalam ze sie nie najada.. ale ona zwyczajnie pusci cyca .. i wiecej nie da sobie wlozyc.. przychodzi czas odlozenia do lozeczka zaczyna rzucac glowa na boki rekami i nogami macha i sie w koncu budzi.. i placze niemilosiernie..
dobrze ze z tesciowa nie gadam bo by tu pewnie co noc lądowala..

ASIU piekne!!
nie martw sie na pewno sobie poradzisz!!
obrotna jestes:)
nie rezygnuj z gosci w zadnym wypadku!! to goscie Patryczka i musi zebrac kaske i prezenty:) hehe

hehe niezle:)

moj zasnal po zupoe:) dzis dyniowa z ziemniakami:) yslalam ze mu ne posmakuje a zjadl caly sloik az mu sie uszy trzesly:)

Dziwnie się czuję, jak go nie tulę przy karmieniu :dry:

aga ty ostatnio chyba kupowalas butelki TT
jakbys mogła podesłac linka ze sprzedaca

ja ci moge odsprzedać moje, bo kupiłam i użyłam kilka razy tylko, bo Wojtek nie chciał z nich pić :-(

ile ja juz takich nocy poswiecilam..
myslalam ze sie nie najada.. ale ona zwyczajnie pusci cyca .. i wiecej nie da sobie wlozyc.. przychodzi czas odlozenia do lozeczka zaczyna rzucac glowa na boki rekami i nogami macha i sie w koncu budzi.. i placze niemilosiernie..
dobrze ze z tesciowa nie gadam bo by tu pewnie co noc lądowala..
a może wsadzaj ją do rożka albo zawijaj w kocyk żeby się nie rozbudzała tymi rączkami? ja tak robie, bo inaczej by Wojtek nie spał ;-)

reklama
ja tez do zasypiania daję młodemu moja koszulkę:)
zasypia sam w łózeczku. śpi do około 24 potem biore go do nas, nawet nie próbuje go odkładać:) ja poprostu uwielbiam z nim spać:) ostatnio nie obudził sie o 23 ani 24 dopiero po 1 i ja nie mogłam usnąć bez niego w łóżku, dopiero jak go wziełam, to o sie przytuliliśmy i od razu zasnęliśmy:) dodam, że byłam przekonana, że moje dziecko będzie spało samo:)

my 2razy wzielismy malego do nas do lozka i to bylo na poczatku,jak nie chcial nam zasnac a my juz bylismy bardzo zmeczeni. Jestesmy zdania ze lozko jest nasze a lozeczko jego i trzeba nauczyc sie spac samemu:) nie powiem bo czasem bym z checia go wziela do lozka do nas i potulala ale boje sie ze strace wtedy ta cudowna intymnosc z mezem,bo jak maly zasypia (jest to ok 20tej) to jestesmy juz tylko dla siebie:) A malego jestem przeciez przez caly dzien,jestem do jego uslug:)

Do góry