reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Aśka, biedulo, no ale fakt, sama kiedyś pisałaś, że z pewnością Fifi jeszcze Ci pokaże na co go stać. oby szybko wyszły mu ząbki, oby go nie bolało, oby się nie męczył.
a zaproszenia świetne, przygotowaniem też się nie martw, poradzisz sobie, masz wielu ludzi do pomocy.

i komunia Patryka jest w moje urodziny :-)

luuuzna, mój uwielbia właśnie zupkę jarzynową!
w ogóle to smakuje mu tylko Gerber... Bobovitą i Hippem pluje. ale Gerber jest chyba gęstszy od nich :sorry2:

reklama
Asia nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :szok::szok: :-D:-D:-D

spoko spoko mlody i tak nie pozwolil

Asia doczytałam. Nie martw się dacie radę z przygotowywaniem jedzenia - szczególnie, że tyle osób ma ci pomagać :tak: głowa do góry, bo będzie dobrze :-)
Biedny Fifi ząbkuje...ja się boję ząbkowania :szok: nie wiem, jak będzie reagował Aluś na to.
Życzymy powodzenia na komunii :) i pokaż później te zaproszenia :-)

10 cm stopa? Aluś ma 12 cm :szok:szok: myślicie, że to duża?? nie znam się na stopach dzieci :-D
Ale bucików już prawie nie ma :szok: kupiłam mu niedawno i już za małe :-(

A i zapomniałam się pochwalić - Alusiowi jako tako smakuje zupka jarzynowa! zje z 4-5 łyżeczek dziennie: jak na niego to sukces!!!!!
Któraś z dziewczyn pisała, że jej dziecko uwielbia zupkę, to sama spróbowałam :-D

to moj uwielbia zupe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jarzynowa wlasnie!

zdrowia!

lajtway- napisałam Ci wczesniej przykładowe menu o które pytałas :)
Wiem wiem, przeczytałam już i dziękuję;) Z tą wieprzowiną to mnie zaskoczyłaś- mi lekarka mówiła tylko o wołowinie. I teraz mam dylemat co lepsze- swojska wieprzowina bez tej całej chemii czy sklepowy drób:baffled: Tzn mam w zamrażarce jeszcze pół kogucika z domu ale na długo to nie starczy a moja mama nie była przygotowanba na większe spożycie drobiu i nie ma już młodych kogucików do ubicia. I tak chwała jej za to że tak dba o swoją córeczkę i oprócz normalnej pracy- bo jest meteorologiem a nie rolnikiem;-)-daje jeszcze radę chowac te kuraki.
Może poproszę męża zeby mi po weekendzie majowym przywiózłjagnięcinę albo królika- jak będzie komu zakłuć te biene zwieraki;-)
A dziś miałam akcję ze śn8iadaniem- otwieram lodówkę a tam nic co mogłabym zjeść, poszłam do sklepu, stanęłam na środku i nie wiedziałam co kupić.... Hehe

Leje deszcz znów :dry:
A Aluś śpi w najlepsze - nie dziwię mu się :-D
Gdyby nie wymyślny obiad T (golonki sobie zażyczył!) to bym kimała z nim

lajtway studiowałam wychowanie fizyczne ale teraz mam przerwe przez fizjologie i przez małego:) wiem, że przedmioty podobne, myślę jednak, że jakbym się uczyła fizjologii zwierzat to byłóby lepiej:)
mam jeszcze do ciebie pytanie: mój Dab bokser od poniedziałku puszcza mega mega śmierdzące bąki, wiem, że one w naturze tak maja;) ale nigdy tak nie miał, żeby trwało to 4 dni..nie wiem mam iść na jakieś usg jamy brzusznej, czy co? dodam, że w listopadzie kończy 11 lat. karmy nie zmieniałam, resztek nie dostają, na spacerach nic nie zjada.

jejku ja chyba nie rozciągne tych butów!! masakra jakaś, nie wiem co sie stało. w sklepie przymierzałam ze stopkami, w domu chodze bez, czy to może mieć jakiś wpływ? np że ze stopkami stopa jest bardziej śliska? kurcze:(
To żeś mi teraz dała.... Jam dopiero na początku bo2. rok i żywienie będę mieć dopiero w przyszłym semestrze. Ale wydaje mi się że to nic złego, może na spacerze coś wszamał jak nie widziałaś. Może już czas go znowu odrobaczyć? Ja swojemu psiakowi daję tabsa jak tylko iwdzę że mu się sierść przestaje błyszczeć- tak co 2-3 miesiące. Dla pewności poszukam info a jak nic nie znajdę to jeszcze zapytam kogos kto już miał żywienie. Wieczorem postaram się odpowiedzieć.
Co do butów to masz problem... Moje były od samego początku mega wygodne- też miałam obcas 8cm. Moze woda Ci się zebrała w organiźmie, nie czujesz po opuszkach palców? Spróbuj sobie zrobiuć dzień bez soli i pij dużo wody, jak nie pomoże to nie to. Nie da się ich zamienić na większy rozmiar?
Ja bym chyba kupiła awaryjnie drugie bo buty są baaardzo ważne. Jaki masz rozmiar? Mogę Ci podesłać swoje- chyba 38/39. Jak nie użyjesz to mi odeślesz a jak się okażą pomocne to odkupisz. Jeśli Ci się będą podobać

reklama
Do góry