reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

dobry;-)
własnie strasznie kreci mi sie w głowie i nie wiem czemu:baffled:
to pewnie ten pył wulkaniczny:laugh2:
mam nadzieje ze przytomnosci nie strace:sorry2:

natalka dzis w nocy wstała tylko raz:szok:
a pozniej po 8 :-)
teraz miała drzemke i własnie sie pieknie do mnie usmiechneła

wczoraj udało mi sie kupic małej kiecke na chrzest
i ja tez juz mam sie w co ubrac;-)

reklama
dziewczyny z innej beczki, mieli wasi faceci wieczory kawalerskie pewnie..były jakieś panienki do tańczenia? :p
Nie mam pojęcia;) Mój miała wieczþór kawalerski w czwartek- w sobotę ślub- i miała go na drugim końcu Polski. Hehe, tzrba było widzieć miny gości, którzy się z moim lubym minęli na dworcu. Oni na wesele a on w przeciwną stronę, hehe.
Ja za to miałam trochę wcześniej- było fajnie, tyle napiszę bo reszta nie nadaje się do czytania przez szersze grono;p
wlasnie marta przeczytalam ,ze mialas ochote dzien dziecka Antosiowi zrobic.
My tez kilka razy zroiimy dzien dziecka Maxowi i jaos z brudu nie umarl :)
A dzis...
Mamy dwie lazienki. Jedna z naszej sypialni i ma tylko prysznic a druga na korytarzu z wanna.
I w tej na korytarzu moj syn Ernest rozsiadl sie na teonie dokladnie o 19.
I stekal ta chyba z pol godziny a Max spiacy. Skoro z tego stekania nie wynikalo ,ze lazienka szybko sie zwolni postanowilismy ze Max wezmie prysznic. :)
I dzisiaj - po raz pierwszy kapal sie z tata pod prysznicem. A jaki byl zadowolony :)
I jaka mine mial smieszna. Jezyk wywalal bo mu woda na buzke chlapala.
U nas na reszcie kąpiele są bezkrzykowe. Na nowe aksperymenty jeszcze poczekam. Na razie delektuję się ciszą w łazience, hihi

Trzeba dużo bioli znać.. Nie jestem z niej dobra, za dużo szczegółów, a ja tak kocham zwierzaki.
Moim kierunkiem jest BHP:) Wydawać by się mogło - nudne, ale wcale nie:)
Włąśnie dopiero po rozpoczęciu studiów widzi się że wszystko wygląda niż się to sobie wyobrażało- super że jesteś zadowolona;)
Z tą biologią to dobrym trzeba być żeby dobrze zdać maturę. Potem to już inna bajka, więcej jest chyba chemii- chemia zwykła, biochemia, miałam też do zaliczenbia fizykę.
Magda85- a co studiujesz? Bo jeśli mydecynę ludzką to muszę Cie rozczarować że duża częśc materiału sie pokrywa, są nawet takie same podręcznmiki. A anatomię człowieka też miałam;) Może nie tak dokładnie jak na medycynie ale też, hihi.
hej a ja sie dzis slabo czuje ... katar mnie dopadl i gardlo napitala ... obym malucha nei zarazila ...
Zdrówka i ciepełka, wracaj szybko do formy
przyda sie troche zdrowka !!! dzieki dziewczyny !!

a mi skonczyli wyswietlac serial JAG !!!!!!!!!!!!1 i co ja teraz bede ogladac ??? jeden serial na dzien to troche malo !!!!

a na spacer to do apteki pojde !!! masakra !!! do tego zimnica niemozliwa !! a doiero na tesciowa wrzeszczalam ze ma w piecu nie palic bo juz maj za pasem ... chyba musze ja przeprosic !!

Ojoj widzę grupa stworzona przez Daffi wywołała kontrowersje u nas niemałe.
U nas powolutku. Wczoraj byliśmy u baby na kawce i czas zleciał :))
Dziś jedziemy do neurologa i trzymajcie kciuki - oby powiedział, że dalej wszystko ok z rozwojem Alusia :) Może mu filmik pokażę? :-D

a i niedawno napisałam posta z pytaniem o materac i nikt nie odp :-( Ale powtórzę: kupiłam materac gryka-pianka-kokos z pobrudzoną poszewką od łóżeczka. No ale nie mogę jej wyprać, bo w poszewce zaszyta jest gryka a od strony kokosa wata wsadzona....nie jest cały brudny ten materac, tylko z boku...
A nie możesz odesłać i poprosić o wysłanie nowego? Bo musiał byc źle zabezpieczony skoro się pobrudził. Prać raczej się nie powinno- jak dziewczyny pisały możesz mieć potem niespodziankę w postaci zielonego dywanika na materacu;)

witamy sie moje dupeczki!
Wiecie co bedzie teraz nie !!!! Spam od Aski bo uwaga ide nadrabiac poki moj maly spi - a czort niedobry sie zobil od 2 dni ze masakra! zeby !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lajtway studiowałam wychowanie fizyczne ale teraz mam przerwe przez fizjologie i przez małego:) wiem, że przedmioty podobne, myślę jednak, że jakbym się uczyła fizjologii zwierzat to byłóby lepiej:)
mam jeszcze do ciebie pytanie: mój Dab bokser od poniedziałku puszcza mega mega śmierdzące bąki, wiem, że one w naturze tak maja;) ale nigdy tak nie miał, żeby trwało to 4 dni..nie wiem mam iść na jakieś usg jamy brzusznej, czy co? dodam, że w listopadzie kończy 11 lat. karmy nie zmieniałam, resztek nie dostają, na spacerach nic nie zjada.

jejku ja chyba nie rozciągne tych butów!! masakra jakaś, nie wiem co sie stało. w sklepie przymierzałam ze stopkami, w domu chodze bez, czy to może mieć jakiś wpływ? np że ze stopkami stopa jest bardziej śliska? kurcze:(

Ostatnia edycja:
Dobra SPAM bedzie pozniej ! Bo widze ze moje dziecko juz sie rzuca wiec neiwiem ile mu sie bedzie spalo! Narazie napisze co u nas !

Tak wiec wqurwionam na maxa ostatni laze !
Zaczelo sie od tego ze restauracje domowilam na komunie bo wynajelismy sale w szkole ,a kurachy se zamowilam jakis miesiac temu ,stwierdzilismy tez tak bedzie lepiej i TANIEJ!:wściekła/y:
Wszystko fajnie tylko ze kucharka ktora miala robic zarcie sie rozchorowala i jest w szpitalu jakas operacja ja czeka czy cóś ! No i zarabiscie bo zostalam z sala bez zarcia !!!
Nikogo w tej chwili juz nie znajde bo wszystkie maja terminy porezerwowane wiadomoa MAJ termin KOMUNI!
No i bede musiala zas szykowac i podawac wszystko sama !!!! Az sie rozryczalam z tego wszystkiego.Ale spoko LUZ moj maz jest CUDOWNY i powiedzial ze damy rade ! Zadzwonil do swojej matki maja zjechac z Niemiec szybciej i pomoc ( bo tez im sie teraz wyjazdow zachcialo wszystkim) ,Teciowa bedzie piec ciasta u siebie ,moi rodzice sa We Rzymie - pojechali na chrzest Szymonka - mojego brata i niestety ale tez beda musieli zjechac szybciej i beda gotowac ,no i Jarek przejmie nasza kuchnie tez.Jakos sie uda.

Przeraza mnie fakt 34 osob - no ale okroic sie nie da zreszta wszyscy juz wiedza wstepnie ze maja byc to nie bedziemy robic popeliny !Bo juz bylam w desparacji takiej ze chcialam tylko dziadkow i chrzesnych prosic ,ale Jarek wybil mi to z glowy przekonujac ze bedzie dobrze i mam nie panikowac.

garnitur mlody juz ma i wyglada rewelacyjnie normalnie az mi sie lezka w oku zakrecila jak mierzyl! Zaproszenia sie drukuja dostalam wstepny projekt zaproszen wkleje i wam pokaze!Mam juz wszystko w kosciele poplacone ,zostal tylko do kupienia rozaniec i swieca dla Patryka!
Maz ubrany tylko ja jeszcze zostalam do ubrania ale to juz na dniach ;)

Filip - ostatnio jak nie moje dziecko - istny diabel! Placze bez powodu ,marudzi 24 h na dobe , placze nawet przez sen czasami ,wciaz na rekach i to nie raz mu nie pasuje.
W nocy zaczol sie budzic kilka razy ,steka i marudzi az nie dam mu smoka ! Budzi sie o 6 i zaraz marudzi tak na DZIEN DOBRY!
Bola go dziasla bo nawet masowanie sprawia mu bol ,zel pomaga nam tylko na chwile ,spi jak mysza cos skrzypinie oczy jak pieciozlotowy i po 30 minutach juz marudzi bo niedospany ! ehhhh ! Widac juz te jedyneczki dolne ale zanim one wyjda moze to jeszcze trwac ,TRAGEDI nie ma bo nie beczy strasznie tylko jest marudny ! Teraz of kors juz sie naspal i siedzi u mnie na kolanach jak ja pisze i patrzy jak moje palce zpierdzielaja po klawiaturze!Proboje ugryzc kazdego doslownie kto sie nad nim nachyla ,uwielbia moja brode gryzc ! I powiem wam ze robi to tak mocno ze az boli ahahhah !wkurza sie jak nie ma co lub kogo ugryzc!wypija ponad litr mleka w dawkach 180-190 ml i zjada sloik zupy lub deserku na raz !pic dalej nie chce ale wiem ze zacznie jak sie zrobi goraco !KUPY wali co 2 dni jak w zegarku
stope ma -10 cm :-D
Jak ma humor przez kilka chwil to zaciesza w glos .tak wiec mlody daje popalic 2 dni !jak to powiedziala moja mama przez tel jak jej to strescilam - wkoncu wiesz ze masz dziecko - bo wczesniej byl tak grzeczny ze lezal jak laleczka!
w dalszym ciagu lubi sie klocic ze az sie robi czerwony :-D:-D:-D

no i juz mu sie znudzilo pisanie na bb! dobrze ze nie zaczelam nadrabiac zaleglosci !:baffled:

reklama
No i zapomialam pokazac projekt zaproszenia :-D 8ks2.jpg
Rysunek1 kopia.jpg

Do góry