reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Dzien dobry:-)ciekawe czy jednak bedzie dobry?Dzis idziemy na kontrole z bioderkami i mam nadzieje ze bedzie dobrze,pozatym dzis stuka 4 miesiace:-)ale ten czas zasuwa:tak:a tak szczerze to teraz jest najfajniejszy czas zycia dziecka:-)takie male usmiechajace sie kruszynki sa cudowne:-)

reklama
Nessi ja też się nie moge napatrzeć na tego twojego synusia!! fotka z podpisu jest prześliczna!!!

Mika- na jkaki temat piszesz tę pracę?
"WPŁYW ŻYWNOŚCI EKOLOGICZNEJ NA NASZE ZDROWIE" ;-)

nie trzeba skierowania do dermatologa (ani do ginekologa :laugh2:).
też muszę zarejestrować Danielka na kontrolę u dermatologa, bo ma dalej suche placki gdzie-niegdzie i nie mogę sobie poradzić z otarciami na jego szyjce - pudruję 3 razy dziennie, po kąpieli smaruję bepanthenem a i tak jest podrażniona :-( i już nie wiem czy to przez nadmierne ślinienie się mojego dziecka? waszym też tak kapie z dzioba? :sorry2:
u nas tez taki ślinotok i wielkie suche i czerwone place przy szyi i na dokoldzie i smaruje to kilka razy dziennie kremami typu Emolium/Oilatum i 2 razy posmarowałam Tormentiolem i już prawie całkiem zniknęło ;-)

Mika, jestem chemikiem, jaka definicja cię interesuje? I strasznie mnie ciekawi o czym pracę piszesz.
potrzebuje jeszcze z jedną taką definicje jaką znalazłam na ściąga.pl hihi... coś w stylu: "Metale ciężkie to pierwiastki o masie właściwej większej od 4,5 g/cm,3 które w reakcjach chemicznych wykazują tendencję do oddawania elektronów, tworząc proste kationy. W stanie stałym i ciekłym charakteryzują się dobrą przewodnością cieplną i elektryczną, posiadają połysk i są nieprzeźroczyste. Mają wysoką temperaturę topnienie i wrzenia. Są kowalne i ciągliwe, a ich pary są najczęściej jednoatomowe. Wykazują właściwości redukujące. Do metali ciężkich zaliczamy: Cu, Co, Cr, Cd, Fe, Zn, Pb, Sn, Hg, Mn, Ni, Mo, V,W oraz niemetal Se. W grupie metali ciężkich występują zarówno pierwiastki niezbędne dla organizmów (mikroelementy: miedź, cynk, nikiel, chrom) jak i pierwiastki o nieznanej roli fizjologicznej (kadm, rtęć, ołów, arsen i inne), czyli zbyteczne dla roślin, zwierząt i człowieka."

ja mam tego slodziaka kolo siebie :) bawi sie ulubionym slimakiem i pszczola :D i dyskutuje z Matylda :D
czeka mnie dzis gora prasowania do pokonania, wyciagnelam wieksze ciuszki ze strychu popralam i musze to teraz pokonac :D

Dobry wieczór,
ja po weekendziku u brata, praktycznie cały czas na dworzu. Sezon grillowy rozpoczęty. Z dzieciakami na boisku byliśmy, na rolkach się wyjeździłam. Siostra otrzymała karteczkę od księdza, więc jak jutro się uda załatwić to za 2 tygodni chrzciny :-)
A dokładnie rok temu, też u brata, zrobiłam test i zobaczyłam 2 krechy :-)

Mika, jestem chemikiem, jaka definicja cię interesuje? I strasznie mnie ciekawi o czym pracę piszesz.
He ja tez jestem ciekawa jak jej się udało przekonać księdza..a może w końcu trafiła na jakiegoś "życiowego":-D
Dzien dobry:-)ciekawe czy jednak bedzie dobry?Dzis idziemy na kontrole z bioderkami i mam nadzieje ze bedzie dobrze,pozatym dzis stuka 4 miesiace:-)ale ten czas zasuwa:tak:a tak szczerze to teraz jest najfajniejszy czas zycia dziecka:-)takie male usmiechajace sie kruszynki sa cudowne:-)

Buziaki dla Patryczka:tak::tak::tak:

To teraz się witam;-)
Noc nie najgorsza ale cudów ze spaniem nie było...od 20.30 do 1..potem 4 i rano to juz nie wiem od której nie śpi:-D Ale już się zmęczył i właśnie zasypia:-D

No i zapomniałam napisać że Hania znów chora..2 dni ma katar..a najgorsze jest to że już jest żółto-zielony..no i początek kaszlu..daję jej flegaminę i nasivin...zobaczymy może się obejdzie bez lekarza:no: Tomek na szczęście na razie zdrowy:tak:

Dzien dobry!

Zyczonka wszystkiego najlepszego dla Patryka.

Wczoraj zakonczylam 13-dniowa diete(w koncu) i 7kg mniej:)

kala uwazaj teraz 10 razy bardziej bo po kopenchaskiej diecie efekt jojo jest porazajacy !! i wiem co pisze !! ja schudlam 8 kg a po 2 miesiachach mialam +10 !!!!!!!!!!!!! a nie objadalam sie wcale i slodyczy prawie nie jadlam ...

Dzień doberek!!! Jak ja nie lubię poniedziałku!!!! M był dwa dni w domu i dzis trudno sie przestawić, że znowu same zostałyśmy-życie!!!
Wszystkim dzieciaczkom jubileuszowym przesyłamy z Amelcią buziaki !!
My w sobotę spróbowaliśmy dać Małej kleik(nawet jej smakował) a ile po nim spała??!! 10min-nawet nie zdążyłam sie wykąpać-życie!! Dajemy po jednej łyżeczce dla smaku-narazie nic się nie dzieje złego!! dziś z zalecenia pediatry zaczynamy podawać soczek!!
Aga zdrówka dla Hani życzymy....

Witam sie i ja.. wyspana ale misia z 2 razy dzis wymusila w nocy smoczka!
Wszystkiego Najlepszego Wszystkim Jubilatom dzisiejszym:-)

Witajcie:) znaim zacznę Was nadrabiac daję znac że żyję (ledwo bo ledwo ...), moje dziecko od kilku dni oprotestowuje dosłownie wszystko!:wściekła/y: spac nie, jeść po 50 ml co godzinkę,bo po co najeśc sie raz a pożądnie, na spacerach płacze (o ubieraniu już nie wspomnę), w nocy jak juz łaskawie zaśnie to budzi się co 1,5 - 2 godziny, w dzień też rewelacji nie ma.. a ja chodze od kilku dni ciągle nie wyspana.. dzisiaj iidziemy dogadac się co do terminu chrzcin, coś czuje że trzeba będie przenieść je na czerwiec, bo matka chrzestna Filipka w drugiej połowie maja wyjeżdza, jak dobrze że chociaz pogoda jest ładna, inaczej bym chyba jakąs chandrę załapała;)
Wszystkim 4-miesięczniaczkom słodkie buziaki ode mnie i mojej marudy ;P

reklama
Dzień doberek!!! Jak ja nie lubię poniedziałku!!!! M był dwa dni w domu i dzis trudno sie przestawić, że znowu same zostałyśmy-życie!!!
Wszystkim dzieciaczkom jubileuszowym przesyłamy z Amelcią buziaki !!
My w sobotę spróbowaliśmy dać Małej kleik(nawet jej smakował) a ile po nim spała??!! 10min-nawet nie zdążyłam sie wykąpać-życie!! Dajemy po jednej łyżeczce dla smaku-narazie nic się nie dzieje złego!! dziś z zalecenia pediatry zaczynamy podawać soczek!!
Aga zdrówka dla Hani życzymy....
u ns kleik ryżowy też nie zdał egzaminu więc przestałam go podawać, bo nadomiar złego mały dostał po nim zaparcia, oj ciężkie życie z alergikami ;)

Do góry