reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Dzien dobry:-)ciekawe czy jednak bedzie dobry?Dzis idziemy na kontrole z bioderkami i mam nadzieje ze bedzie dobrze,pozatym dzis stuka 4 miesiace:-)ale ten czas zasuwa:tak:a tak szczerze to teraz jest najfajniejszy czas zycia dziecka:-)takie male usmiechajace sie kruszynki sa cudowne:-)

reklama
Nessi ja też się nie moge napatrzeć na tego twojego synusia!! fotka z podpisu jest prześliczna!!!

Mika- na jkaki temat piszesz tę pracę?
"WPŁYW ŻYWNOŚCI EKOLOGICZNEJ NA NASZE ZDROWIE" ;-)

nie trzeba skierowania do dermatologa (ani do ginekologa :laugh2:).
też muszę zarejestrować Danielka na kontrolę u dermatologa, bo ma dalej suche placki gdzie-niegdzie i nie mogę sobie poradzić z otarciami na jego szyjce - pudruję 3 razy dziennie, po kąpieli smaruję bepanthenem a i tak jest podrażniona :-( i już nie wiem czy to przez nadmierne ślinienie się mojego dziecka? waszym też tak kapie z dzioba? :sorry2:
u nas tez taki ślinotok i wielkie suche i czerwone place przy szyi i na dokoldzie i smaruje to kilka razy dziennie kremami typu Emolium/Oilatum i 2 razy posmarowałam Tormentiolem i już prawie całkiem zniknęło ;-)

Mika, jestem chemikiem, jaka definicja cię interesuje? I strasznie mnie ciekawi o czym pracę piszesz.
potrzebuje jeszcze z jedną taką definicje jaką znalazłam na ściąga.pl hihi... coś w stylu: "Metale ciężkie to pierwiastki o masie właściwej większej od 4,5 g/cm,3 które w reakcjach chemicznych wykazują tendencję do oddawania elektronów, tworząc proste kationy. W stanie stałym i ciekłym charakteryzują się dobrą przewodnością cieplną i elektryczną, posiadają połysk i są nieprzeźroczyste. Mają wysoką temperaturę topnienie i wrzenia. Są kowalne i ciągliwe, a ich pary są najczęściej jednoatomowe. Wykazują właściwości redukujące. Do metali ciężkich zaliczamy: Cu, Co, Cr, Cd, Fe, Zn, Pb, Sn, Hg, Mn, Ni, Mo, V,W oraz niemetal Se. W grupie metali ciężkich występują zarówno pierwiastki niezbędne dla organizmów (mikroelementy: miedź, cynk, nikiel, chrom) jak i pierwiastki o nieznanej roli fizjologicznej (kadm, rtęć, ołów, arsen i inne), czyli zbyteczne dla roślin, zwierząt i człowieka."

ja mam tego slodziaka kolo siebie :) bawi sie ulubionym slimakiem i pszczola :D i dyskutuje z Matylda :D
czeka mnie dzis gora prasowania do pokonania, wyciagnelam wieksze ciuszki ze strychu popralam i musze to teraz pokonac :D

Dobry wieczór,
ja po weekendziku u brata, praktycznie cały czas na dworzu. Sezon grillowy rozpoczęty. Z dzieciakami na boisku byliśmy, na rolkach się wyjeździłam. Siostra otrzymała karteczkę od księdza, więc jak jutro się uda załatwić to za 2 tygodni chrzciny :-)
A dokładnie rok temu, też u brata, zrobiłam test i zobaczyłam 2 krechy :-)

Mika, jestem chemikiem, jaka definicja cię interesuje? I strasznie mnie ciekawi o czym pracę piszesz.
He ja tez jestem ciekawa jak jej się udało przekonać księdza..a może w końcu trafiła na jakiegoś "życiowego":-D
Dzien dobry:-)ciekawe czy jednak bedzie dobry?Dzis idziemy na kontrole z bioderkami i mam nadzieje ze bedzie dobrze,pozatym dzis stuka 4 miesiace:-)ale ten czas zasuwa:tak:a tak szczerze to teraz jest najfajniejszy czas zycia dziecka:-)takie male usmiechajace sie kruszynki sa cudowne:-)

Buziaki dla Patryczka:tak::tak::tak:

To teraz się witam;-)
Noc nie najgorsza ale cudów ze spaniem nie było...od 20.30 do 1..potem 4 i rano to juz nie wiem od której nie śpi:-D Ale już się zmęczył i właśnie zasypia:-D

No i zapomniałam napisać że Hania znów chora..2 dni ma katar..a najgorsze jest to że już jest żółto-zielony..no i początek kaszlu..daję jej flegaminę i nasivin...zobaczymy może się obejdzie bez lekarza:no: Tomek na szczęście na razie zdrowy:tak:

Dzien dobry!

Zyczonka wszystkiego najlepszego dla Patryka.

Wczoraj zakonczylam 13-dniowa diete(w koncu) i 7kg mniej:)

kala uwazaj teraz 10 razy bardziej bo po kopenchaskiej diecie efekt jojo jest porazajacy !! i wiem co pisze !! ja schudlam 8 kg a po 2 miesiachach mialam +10 !!!!!!!!!!!!! a nie objadalam sie wcale i slodyczy prawie nie jadlam ...

Dzień doberek!!! Jak ja nie lubię poniedziałku!!!! M był dwa dni w domu i dzis trudno sie przestawić, że znowu same zostałyśmy-życie!!!
Wszystkim dzieciaczkom jubileuszowym przesyłamy z Amelcią buziaki !!
My w sobotę spróbowaliśmy dać Małej kleik(nawet jej smakował) a ile po nim spała??!! 10min-nawet nie zdążyłam sie wykąpać-życie!! Dajemy po jednej łyżeczce dla smaku-narazie nic się nie dzieje złego!! dziś z zalecenia pediatry zaczynamy podawać soczek!!
Aga zdrówka dla Hani życzymy....

Witam sie i ja.. wyspana ale misia z 2 razy dzis wymusila w nocy smoczka!
Wszystkiego Najlepszego Wszystkim Jubilatom dzisiejszym:-)

Witajcie:) znaim zacznę Was nadrabiac daję znac że żyję (ledwo bo ledwo ...), moje dziecko od kilku dni oprotestowuje dosłownie wszystko!:wściekła/y: spac nie, jeść po 50 ml co godzinkę,bo po co najeśc sie raz a pożądnie, na spacerach płacze (o ubieraniu już nie wspomnę), w nocy jak juz łaskawie zaśnie to budzi się co 1,5 - 2 godziny, w dzień też rewelacji nie ma.. a ja chodze od kilku dni ciągle nie wyspana.. dzisiaj iidziemy dogadac się co do terminu chrzcin, coś czuje że trzeba będie przenieść je na czerwiec, bo matka chrzestna Filipka w drugiej połowie maja wyjeżdza, jak dobrze że chociaz pogoda jest ładna, inaczej bym chyba jakąs chandrę załapała;)
Wszystkim 4-miesięczniaczkom słodkie buziaki ode mnie i mojej marudy ;P

reklama
Dzień doberek!!! Jak ja nie lubię poniedziałku!!!! M był dwa dni w domu i dzis trudno sie przestawić, że znowu same zostałyśmy-życie!!!
Wszystkim dzieciaczkom jubileuszowym przesyłamy z Amelcią buziaki !!
My w sobotę spróbowaliśmy dać Małej kleik(nawet jej smakował) a ile po nim spała??!! 10min-nawet nie zdążyłam sie wykąpać-życie!! Dajemy po jednej łyżeczce dla smaku-narazie nic się nie dzieje złego!! dziś z zalecenia pediatry zaczynamy podawać soczek!!
Aga zdrówka dla Hani życzymy....
u ns kleik ryżowy też nie zdał egzaminu więc przestałam go podawać, bo nadomiar złego mały dostał po nim zaparcia, oj ciężkie życie z alergikami ;)

Do góry