monia bardzo mi przykro :-(nie wiem czy cię to pocieszy, ale chodziłam na studia z dziewczyną która od urodzenia nie słyszała i właśnie miała coś tam wszczepione i była zdolną normalną dziewczyną tyle że nie zawsze dokładnie słyszała.. ale strasznie była mądra i fajna dziewczyna z niej :-)
reklama
aga6671
Mama Hani i Tomka
co do zuek to ja z tej ztrony bede korzystac
Przepisy dla niemowląt
Jestem zadowlona!
kupilam dzis ciuchy na slub brata:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Pochwal się
Strasznie mi przykroMy po drugim szczepieniu
czy u nas wszystko w porządku??? niestety nie:-(
nie wchodziłam do Was, bo zawsze coś się działo- od samego poczatku coś wynajdowałam- notabene później okazywało się, że wszystko ok, ale ja zawsze wszystko przezywałam i nie miałam ochoty się tym z nikim dzielić,- wszystko najpierw muszę przetrawić sama- a nim przetrawiłam- to wszystko wychodziło na prostą.
Aż pewnego dnia okazało się, że Hania nie słyszy :--( a mi pękło serce :-(
i jakoś do tej pory nie potrafię się , z tym pogodzić a z każdym dniem boli coraz bardziej i coraz bardziej smutno.
Ale trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze!
D
daffodill
Gość
zrobie zdjecia i pozniej wrzuce:-)
o ranyyyy smutne to strasznie,że takie rzeczy spotykają nasze kruszynki ...ale głowa do góry...musicie mieć siłe i wiera a na pewno będzie dobrzeMy po drugim szczepieniu
czy u nas wszystko w porządku??? niestety nie:-(
nie wchodziłam do Was, bo zawsze coś się działo- od samego poczatku coś wynajdowałam- notabene później okazywało się, że wszystko ok, ale ja zawsze wszystko przezywałam i nie miałam ochoty się tym z nikim dzielić,- wszystko najpierw muszę przetrawić sama- a nim przetrawiłam- to wszystko wychodziło na prostą.
Aż pewnego dnia okazało się, że Hania nie słyszy :--( a mi pękło serce :-(
i jakoś do tej pory nie potrafię się , z tym pogodzić a z każdym dniem boli coraz bardziej i coraz bardziej smutno.
u nas robili takie badanie zaraz po urodzeniu..żeby określić próg słyszenia robi się badanie tzw abr, dziecko śpi- do czoła i w okolice uszy podłącza- przykleja się elektrody i przez słuchawkę podaje różne dzwięki.
a 20 lipca to dopiero diagnostyka, do implantu jeszcze daleko i z tego co zdąrzyłam się zorientować po wszczepieniu implantu też nie od razu się słyszy, to bardzo długi i żmudny proces aktywowania i dostosowania tego implantu aby dziecko rozrózniało dzwięki
niestety nie znam się dokładnie na tym, nie miałam nigdy styczności z osobami, które mają implany, i bardzo mało osób na tym się zna
Hot chocolate
Mama Macola ;)
monia bardzo mi przykro :-( Trzymam bardzo mocno kciuki za Hanię i mam nadzieję, że jednak wszystko skończy się pomyślnie. Tulę was mocno ;-)Walczę o Hanię jak się da. Na razie nie znam przyczyny niesłyszenia, ani skali.
jak to nie ma komu ?!! u mnie słodycze nawet jedengo dnia w domu nie poleżą ))hahaah ja w fachu nie mialam ale w cukierni pracowalam... mimo wszytsko boje sie! torta na chrzcie kroil moj maz i nawet super mu to poszlo:-) a polowe mam w domu i nie ma komu zjesc!
Luuuzna spokojnie ! faceci tak mają,że musza dojrzeć do pewnych decyzji...na pewno wszystko się ułozyNie chce mi się już o tym mysleć - wszystkie moje marzenia właśnie prysnęły
reklama