reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Kopciuszku jak Hania miała jelitówkę przed świętami to całą noc i dzień wymiotowała tez bez biegunki i dopiero nastepnego dnia rano dostała:no:

reklama
Kopciuszku jak Hania miała jelitówkę przed świętami to całą noc i dzień wymiotowała tez bez biegunki i dopiero nastepnego dnia rano dostała:no:

Mozliwe,tylko ze ja boli gardlo,ma czerwone wie albo to od gardelka albo jelitowka:tak:dlatego tez dala nam antybiotyk w zastrzykach ze znieczuleniem-podobniez te zastrzyki strasznie bola:-(po zastrzyku mamy nie opuszczac przychodni przez minimum 10 min bo moga byc jakies skutki uboczne:-(tez nie chce jechac na nastepny:no:placze jak jej mowie ze jeszcze 4:-(ja nie wiem jak to bedzie jutro:-:)no:

------------
a teraz w skrócie co u mnie...
poród "nieudany" :szok:
zabrali mnie na cc i cudem zostałam uratowana... w czasie cesarki się wykrwawiłam i przetaczali mi 10litrów krwi.. potem kilka dni na OIOMie pod tysiącem aparatur.. dziecka nie widziałam wogóle :-(
potem przewieźli mnie na intensywną terapie na położnictwie i dopiero wtedy go widziałam.. po porodzie wyszliśmy jak mały miał już ponad 2tygodnie (ze względu na mój stan)
Wojtek urodził się malutki: 2850g i 52cm :tak:
pierwsze miesiące to ciągła jedna wielka kolka ;-) dopiero od 3 miesiaca jest pogodnym, wesołym dzieckiem :-) no dosłownie cały czas się śmieje...
ale niestety on ma anemię i jest alergikiem (ma AZS), a ja do dziś borykam się z problemami natury kobiecej.. aha.. żeby mnie uratować podczas porodu, musieli mnie uśpić i przeprowadzili operację i usunęli mi macicę i jestem bezpłodna :-( a tak marzyłam o trójeczce dzieci...

Srasznie mi przykro :( Tulam...
Ale masz przesłodkie dzieciaczki :)

Ano właśnie- my dziś też dostałyśmy paczuszkę z hippa- zestaw standardowy;)
Maggie- przecież Cie tu wszystkie pamiętamy, pisz pisz.

maggie_f; miło cię znowu czytac:-D
Dzięki Dziewczyny :)

Kopciuszku- współczuje wizyty u takiej baby.., dlatego ja czasem nie cierpię chodzić do lekarza jak nie ma naszego pediatry.., jakoś innym nie ufam, bo wydaje mi się ze jak widza młoda mame to ja zlewają..

aha.. to moje dzieci ;)
img5511.jpg
pikne i slodkie dzieciaczki! wspolczuje takich przejsc, ale wazne ze masz tą dwojke:)

Dziewczyny, nie przejmujecie sie tym wypadaniem wlosow. to jak najbardziej normalne. wypada wszystko to co nie wypadlo podczas ciazy :-)
po prostu poziom hormonów, które sprawialy, że w ciąży wyglądałyśmy wyjątkowo pięknie opadł i teraz wypadaja naraz wszystkie wlosy, ktore normalnie wypadlyby podczas 9 m-cy
Hot Chocolate, mamy podobne problemy z przybieraniem na wadze tzn. mała, bo ja niestety wręcz odwrotnie :-( podobno przyczyna moze byc jakas bezobjawowa infekcja i jesli za 2 tyg. nic sie nie zmieni to dostaniemy skierowanie na posiew moczu.
Poza tym mam pytanie do mam, które czeka niedlugo powrot do pracy:
co sadzicie o stworzeniu wątku: Powrot do pracy (organizacja, obawy itd.)?
Wiem, że Mama Stacha i marta100 wracaja do roboty, czy ktos jeszcze ma takie plany?
ja chce isc do pracy....ale najpierw musze ja znalezc:p

Daffi cieszę się razem z tobą:tak::tak::tak:
Jak ja uwielbiam takie niespodziewane kwoty:-D
Szkoda że tak rzadko się zdażają:-)
ah...z ust (klawiatury) mi to wyjelas!
i przylaczam sie do cieszenia z daffi:p

Mozliwe,tylko ze ja boli gardlo,ma czerwone wie albo to od gardelka albo jelitowka:tak:dlatego tez dala nam antybiotyk w zastrzykach ze znieczuleniem-podobniez te zastrzyki strasznie bola:-(po zastrzyku mamy nie opuszczac przychodni przez minimum 10 min bo moga byc jakies skutki uboczne:-(tez nie chce jechac na nastepny:no:placze jak jej mowie ze jeszcze 4:-(ja nie wiem jak to bedzie jutro:-:)no:
trzymam kciuki za szybko powrot do zdrowia!

jak zwykle mialam wam napisac cos konkretnego ale zapomnialam:/
aaa w niedziele przyjezdza do nas chrzestna Olka! ale sie ciesze:D:D:D:D:D nie moge sie doczekac:p

Georgina..mam nadzieje że to doczytasz...jak tam prawko..już dawno miałam się zapytać i zawsze przypomni mi się jak już leżę w łóżku:no:
Hehe, no jakbym zdała to dawno bym się chwaliła:) Niestety nie udało się i zła jestem na siebie bo 25min już jeździłam;/ Pech. Muszę się na nowy exam zapisać:)

A u nas też ciężki dzień:no:
Pogoda niezbyt..dzieci zmierzłe:no:
I strasznie dziś Tomka wystraszyłam jak wyszłam z łazienki z ręcznikiem na głowie:szok:Najpierw zrobił podkówkę..i w ryk:szok:
Wiec szybko zdjęłam ręcznik..ale rozczochrana też mu się nie podobałam bo dalej płakał:no: Na szczęście przyszła siostra i została z nim na chwilkę żebym mogła się uczesać:no:

A z myciem włosów to ostatnio mam koszmar:szok:
Jak biorę prysznic to w jego trakcie dwa razy muszę czyścić sitko z włosów..potem 10 min się spłukuję bo mam wszędzie włosy i jak już wyjdę to znów wybieram:wściekła/y:
A suszę i prostuję włosy tylko na specjalne okazje..bo po każdej tej czynności muszę zamiatać łazienkę:no: A w aptece mi powiedzieli że tylko wit dla karmiących mi zostały bo wszystkie inne preparaty zawierają chemię!
Chyba wyłysieję zanim skończę karmić!
Ahahaha, ale się uśmiałam z akcji Tomuś płaczący na widok mamy z ręcznikiem na głowie;D

reklama
witam po calym dniu ... kurcze jak mariusz ma 2 zmiane to ja nie moge na sekunde od dziecka odejsc bo zaraz tesciowa mi ja zabiera !!!
ale popoludniu bylo u nas 18 stopni wiec poszlysmy sobie spac do ogrodu :) tzn mala spac a ja na klachy do ciotki ... oczywiscie tesciowa nie wytrzymala i przylazla zaraz za mna ... ech zycie ...

Do góry