reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Hej laski wpadam na chwilkę się przywitać:)
Dziś po raz pierwszy ugotowałam Alusiowi zupkę z przepisu z "Twojego dziecka" i jestem z siebie dumna, że tak zrobiłam bo Alusiowi smakuje, więc póki co żegnaj zupko jarzynowa z Gerbera:-D:-D:-D:-D

Maggie ale Cie długo nie było:no: tęskniłyśmy:tak::tak:
Mika nie tylko podczytuj ale też się udzielaj;-)
Daffi i Karnitynko i wy uważacie, że grube jesteście???? Musiałybyście spojrzeć na mnie:crazy:
Hm moje dziecko dziś urocze na maksa pierwszy raz roześmiał się głośno gdy smyrałam go pod paszką podczas rannego przebierania. No kocham mojego aniołeczka:happy:
Teraz śpi po zupce i Herbatce ułatwiającej trawienie. No a tak wogóle to Aluś uwielbia soczki
Bobofrut banany i winogrona, jabłka i maliny a z Hippa jabłko marchewka:-D
No to na tyle.
Buziaki dla wszystkich maluchów. A w szczególności dla Piotrusia i Martynki wczorajszych czteromiesięczniaków:***
Kochana jesteś :)
Fajnie że Aluś sie roześmiał. Mój się uśmiecha bezzębnie i bezgłośnie jak narazie.

Ja dostałam taką samą.
Ja też, ja też :)

Witam,u nas dzis bardzo niemily dzien:-(corka od samego rana wymiotowala,bolał ja brzuch i miala temperature wiec pojechalismy do przychodni a tam...siedzi doktorka ktore nie nawidze,babsztyl taki sam jak ta o ktorej pisala Aska:wściekła/y:normalnie nawet zwierzat nie powinna leczyc:wściekła/y:juz przed wejsciem bylam zla ze trafilismy tak zle no ale ktos musial ja zbadac,osluchowo czysto,gardlo czerwone,bolace.Powiedziala ze albo zaczyna sie jelitowka albo temperatura i wymioty od gardła.Zapisala syrop na wymioty,paracetamol na zbicie temperatury i zastrzyki ze znieczuleniem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:kuzwa i teraz dziecko mi placze ze nie chce juz wiecej jechac na zastrzyk:no:do poniedzialku codziennie bedzie kłuta:wściekła/y:musze teraz uwazac na malego bo ciort wiec co to.Teraz nie wymiotuje ale czuje ze temperatura znow rosnie:-(no ale podobniez moze sie ona utrzymac do jutra:-(
Bylismy tez dzisiaj tak na szybko w Lodzi i kupilismy kabine:tak:jutro maja ja przywiesc,jedno chociaz z glowy.

U mnie z włosami to samo:tak::-(

Fajnie ze juz masz to o czym tyle czasu marzyłas:-)oby tylko było wsio ok;-)

Ja tez tak mysle:tak:

Ja 42 nosze juz od dawna i sie jakos tym tak bardzo nie martwie;-)

Lepiej po:tak:

Mysle podobnie jak dziewczyny:tak:jak karmienie to nie odchudzanie:tak:coś za cos:tak:

Ja ostatnio wyszłam:tak:pytalam i dostałam pozwolenie;-)

Bardzo mi przykro. Oby Julcia szybko wyzdrowiała a Mały sie nie zaraził

reklama
witajcie
tyle napisyalyscie od wczoraj ze nie dalam razy nadrobic i przelecialam zgrubsza...
u mnie wczoraj wieczor niemily ale puszczam to w zapomnienie.

Luzna- Moj Olek tez sie tak drapie a ciagle mu piluje te pazury....
Emwu-czekamy na pokaz:D

a ja od wczpraj zamiast w gondoli to wsadzam malego do fotelika i przyczepiam na wozek. jest o wiele lepiej bo lzej i maly wiecej widzii:)
Paulus- troche nie za szybko na zupki jarzynowe?
no i udalo nam sie z tym dermatologiem mamy wizyte na 27 kwietnia wiec jestem szczesliwa:)

Hej laski wpadam na chwilkę się przywitać:)
Dziś po raz pierwszy ugotowałam Alusiowi zupkę z przepisu z "Twojego dziecka" i jestem z siebie dumna, że tak zrobiłam bo Alusiowi smakuje, więc póki co żegnaj zupko jarzynowa z Gerbera:-D:-D:-D:-D

Teraz śpi po zupce i Herbatce ułatwiającej trawienie. No a tak wogóle to Aluś uwielbia soczki
Bobofrut banany i winogrona, jabłka i maliny a z Hippa jabłko marchewka:-D
o mamo, wszystkie wasze dzieci tak dużo już jedzą? :-)
mój to nadal na samym mleku... :baffled::happy:

kopciuszku zdrówka dla Julci!

------------
a teraz w skrócie co u mnie...
poród "nieudany" :szok:
zabrali mnie na cc i cudem zostałam uratowana... w czasie cesarki się wykrwawiłam i przetaczali mi 10litrów krwi.. potem kilka dni na OIOMie pod tysiącem aparatur.. dziecka nie widziałam wogóle :-(
potem przewieźli mnie na intensywną terapie na położnictwie i dopiero wtedy go widziałam.. po porodzie wyszliśmy jak mały miał już ponad 2tygodnie (ze względu na mój stan)
Wojtek urodził się malutki: 2850g i 52cm :tak:
pierwsze miesiące to ciągła jedna wielka kolka ;-) dopiero od 3 miesiaca jest pogodnym, wesołym dzieckiem :-) no dosłownie cały czas się śmieje...
ale niestety on ma anemię i jest alergikiem (ma AZS), a ja do dziś borykam się z problemami natury kobiecej.. aha.. żeby mnie uratować podczas porodu, musieli mnie uśpić i przeprowadzili operację i usunęli mi macicę i jestem bezpłodna :-( a tak marzyłam o trójeczce dzieci...

aha.. to moje dzieci ;)
img5511.jpg

reklama
Ano właśnie- my dziś też dostałyśmy paczuszkę z hippa- zestaw standardowy;)
Maggie- przecież Cie tu wszystkie pamiętamy, pisz pisz.
Mika- hihi, to mnie trochę uspokoiłaś, już myślałam że tylko ten mój Skarbek taki malutki;)
Kopciuszku- ojej, nieciekawie. A nie myślałąś żeby jeszcze skonsultować się z inną lekarką? Może te zastrzyki wcale nie są potrzebne? No0 i fajnie że w końcu macie kabinę- pochwal się jak już będzie zamontowana- czyli remoncik rusza dio przodu
A Lidka wczoraj nauczyła się piszczeć i teraz wykorzystuje nową umiejętność a my się hahamy od samego rana, nie możemy się powstrzymać jak ona tak piszczy;) No i koordynacja rączek się poprawiła- sprawnie trezyma misie w łapkach i namiętnie patrzy im w oczy, wszystko dokładnie ogląda a po obejrzeniu hop do pyszczka

Do góry