reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

NO hej laseczki mnie tu wczoraj nie bylo bo mialam dzien swira hihi sprzatalam cala chate od rana z malym tzn przenosilam go w foteliku i patrzyl pol dnia co ta mama robi potem przyjechala kolezanka popilnowac go a ja do reala na zakupy (jakies 60 kg do domu wtargalam) no i pozniej z biegu na spacer bo ladna pogoda byla jak wrocilam to przyszykowalam jeszcze palki i ziemniaczki bo dzis beda pieczone palki z pieczonymi ziemniaczkami no bo w koncu moj T wraca o 16 powinien byc z rana chyba godzine w lazience spedzilam ( golenie pilingi maseczki balsamy haha) a maly siedzial na pralce i sie patrzyl ten to jest kochany:)
nam dla wyleczenia ziazku chyba by sie przydaa taka dluga przerwa....
ja przez ostatnie dwa lata sumujac moze 10 dni spedzilam bez meza...(nie liczac szpitala bo wtedy przyjezdzal)...

no i u waspewnie bedzie goraco:)
maz chyba nie bedzie wiedzial z kogo sie "brac" za mame w obroty czy z synm do zabawy i rozpieszczania:)

reklama
to chyba spróbujemy bo serce mi się na kawałki kroi jak On tak cierpi....Dziś z przychodni wzięłam ciekawą ulotkę..jest taki kremik,którym smaruje skórę przed sczepieniem(60 min. przed) dla tych co nie lubią igieł...no ale to rozwiązuje i tak tylko kwestię ukłucia a już nie reakcji na szczepionkę:( ....ech a następną szczepionkę mamy za miesiąc....

Ciekawe... A mozesz mi podac nazwe tego kremu?

Witam, zanim nadrobiłam mały zaczął już jęczeć pod karuzelką, więc odpisuję szybciutko :-)
Emira, podaj proszę link do huśtawki jaką masz.

Mam klasyczna Fisher Price Rainforest

Huśtawka Fisher Price Rainforest - [Fisher-Price] - Meble dla dzieci -

a tak sie ostatnio obcielam :shocked2:
a miałam proste włosy do ramion:baffled:
nie wklejam to do albumu bo to album naszych dzieci
i mam z dziecmi

i tak to skasuje pozniej
moze byc :confused: czy wioska:confused:

Bardzo fajnie :) Masz taki owal twarzy ze duzo fryzurek do niego pasuje. Ja mam jakies takie jajo :sorry2:

NO hej laseczki mnie tu wczoraj nie bylo bo mialam dzien swira hihi sprzatalam cala chate od rana z malym tzn przenosilam go w foteliku i patrzyl pol dnia co ta mama robi potem przyjechala kolezanka popilnowac go a ja do reala na zakupy (jakies 60 kg do domu wtargalam) no i pozniej z biegu na spacer bo ladna pogoda byla jak wrocilam to przyszykowalam jeszcze palki i ziemniaczki bo dzis beda pieczone palki z pieczonymi ziemniaczkami no bo w koncu moj T wraca o 16 powinien byc z rana chyba godzine w lazience spedzilam ( golenie pilingi maseczki balsamy haha) a maly siedzial na pralce i sie patrzyl ten to jest kochany:)

Zainteresowaly mnie te "palki" :tak: Co to takiego?

dzieki dziewczynki jestesci wielkie:-)
a ile sie czaiłam zeby foto wstawic:baffled:

twarz troche niewyjsciowa no ale w nia kilogramy tez poszły:sorry2:

no az szczesciem od tego postu bije !!!!!!!! pozdrow T ! i cieszcie sie soba bo wam to sie nalezy najbardziej za te rozlaki !

Czesc laseczki :)
U nas juz nocka wrocila dzis do normy 21 mleczko sen i wstal mis dopiero 5 :D talze wczoraj to chyba jednorazowe bylo
troche was podczytalam pranie nastawilam zostalo obiadek zrobic ;)
akoza jeju ja tez Cie podziwiam ale sama sie boje kochalam sie ze swoim w sumie 2 razy i sie zabezpieczalismy ale nie mam @ i niewiem czy to normalne :baffled::szok: bo karmie butla...
chyba polece po test :confused::baffled: bo mi to spac niedaje .... :wściekła/y:

dziewczyny juz wysle wam linka co do tych zdjec (kopciuszku ) juz szukam ale wiecie co na allegro raz sliczne wyjda a czasem tez zółtawe ;/ niektore trzeba trafic ..

juz znalazlam------

100 ZDJĘĆ 9x13 KODAK - ODBITKI KODAK 9X13 (925532139) - Aukcje internetowe Allegro

ja ostatnio tu wywolywalam i wyszly od 1 do 5 w skali na 4 a mogly by byc troche ladniejsze...

wika idz do gina
moja kolezanka jakos tez tak pozno dostała @
i lekarz jej powiedzial ze jak do 10 czy 12 tyg ( dokładnie nie pamietam) po porodzie by nie dostała to by wywoływał
oczywiscie jak nie jestes w ciazy
i ona tez na butli prawie od poczatku

a tak z innej beczki- dziewczyny które rodziły SN i byly szyte- czy dokucza Wam ten szew ? b mnieczasem "ciągnie" i kłuje wtym miejscu a do tego mam trochę inną wydzielinę niż zazwyczaj i martwię się czy wszystko napewno jest oki ..?

a ja się zszyć nie dałam..dłużej się goiło ale nic mnie nie boli i zrosło się ładnie, mimo,ze Julek mnie rozerwał ( a nie cięcie) i P mówi,że nie ma dla niego różnicy,bo o to sie bałam....

Tak, wiem to o bliznie i cc, dlatego też się bałam. Ale co będzie to będzie. Wolałabym poczekać, to fakt, ale jeśli mam czekać 3 lata po każdym to będę za stara na trzecie :-( Trochę długo nam zeszło z pierwszym, bo 2 lata nie mogliśmy zajść. Dlatego teraz boję się wszelkiej anty, żeby znowu nie mieć problemów potem. Za 2 tyg. pierwsza wizyta u gina po porodzie, zobaczymy co powie :-) Na razie się rozluźniam po stresie testowym ;-) Mój jeszcze nie wie o negatywie, więc może go trochę podręczę wizją ojcostwa ;-)
Bezpieczna odległość czasowa do zajścia w ciąże to jest ponoć 6-8 miesięcy, tak żeby urodzić jak minie 1,5 roku od poprzedniego porodu. Wcześniej grozi to bardzo poważnymi komplikacjami, łącznie ze zbyt szybkim porodem (w okolicy 30 tc), więc chyba warto jednak się wstrzymać. Ja też bardzo bym chciała szybko kolejnego dzidziusia, ale nie chce ryzykować jego zdrowiem. Blizna na macicy jest jeszcze świeża i bardzo łatwo może się rozejść jak dzidziuś w brzuszku będzie duży. To bardzo groźne jest, nie tylko dla mamy!

u Julka też zauważyłam myłam ,myłam i nic ale nie dawało mi to spokoju więc delikatnie wydłubałam..to była resztka strupka jeszcze...
Hehe, mój mąż ma w pępku całe życie takie "czarne". To faktycznie pozostałość strupka, ale wcale nie trzeba tego wydłubywać :) To zupełnie normalne jest :) Mi pediatra tłumaczyła, że jak kikut się trochę za wcześnie odrywa i tam jeszcze nie do końca się zrosło to powstaje właśnie taki strupek jeszcze :)

a moje dziecie znow przesypia pore jedzenia i plan dnia strzelił
ide sobie kawke zrobic ...
EMIRA ciebie to na NK podejrzałam
ty to bez włosów byś nawet pieknie wygladała:-)

reklama
a tak sie ostatnio obcielam :shocked2:
a miałam proste włosy do ramion:baffled:
nie wklejam to do albumu bo to album naszych dzieci
i mam z dziecmi

i tak to skasuje pozniej
moze byc :confused: czy wioska:confused:

super:):):) !!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja tez się obciełam....ale cięzko mi sier przyzwyczaić do krótkich..skapitulowałam po prostu tak mi wypadały;(

Do góry