G
Georgina
Gość
Rewelacja!!!!!!Oki wrzucam kilka fotek;-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Rewelacja!!!!!!Oki wrzucam kilka fotek;-)
święte słowaJa 15 marca skończę 22 lataJakieś tam kompleksy swoje mam, ale nie narzekam bo mimo, że mam rozsyępy na brzuchu to mam świadomość, że mam najwspanialszą córeczkę na świecie
I dla takiego Szczęścia mogę się poświęcać
![]()
LUUUZNA moj tez ma taki brudny pepek![]()
U mnie to samo, ale uważam, że każde dziecko w innym tempie się rozwija i na nasze Maleństwa też przyjdzie czasTak patrzę na zdjęcia w albumie i zastanawiam się nad jednym- czemu Wasze dzieciątka tak ładnie trzymaja już główkę, a mój Filip jest leniwy, i nie ma najmniejszego zamiaru jej podnieśc! zamiast głowi dźwiga do góry pupę![]()
Emira, mi pediatra zapisała maść sterydowąi równiez wahałam się czy ją użyć ale Filip tak rozdrapał sobie buzie że wkońcu poddałam się i użyłam jej raz, wysypka znikła, ale wczoraj pojawiła się znowu.:-( tak więc dzisiaj zaczęłam smarowac buzię od nowa (zalecano mi smarowac przez 4 dni ), i już po pierwszym smarooaniu widac poprawę. Powiem Ci tak; jeśli widzisz że dziecku to swędzi t smaruj- po co ma się dziecina męczyć, ale nie dsłużej niż 5 dni! co do ostrożności- poczytaj ulotkę i działania niepożądane to będziesz wiedziała dlaczego z nią uważać. A na co dostałaś ta maść ?
Z przykrościa stwierdzam, że ciuszków mi ubywa dla małego! ON NIESAMOWICIE ROŚNIE!! No już polowy nie mam z tego co miałam....
I teraz sama zostałam, bo T poszedł do kuzynostwa co ze Szkocji pzyjechało (kuzynka była, ale poszli potem, razem do szwagierki) ehhh dobrze, że już mały śpi, bo by T nie poszedł.
Jutro idziemy na badania krwi, USG główki i do neonatologazapytam ją o parę rzeczy - zawsze warto popytać innych lekarzy.
I mam pytanie - jak wyglądaja pępki Waszych maluchów? Bo mój ma takie coś czarnawego w środku, ale pewdiatra mowiła, że to ok i nie mam się martwić....No wygląda ten pepek jakby brudny był, ale wyczyścić, się tego nie da
tak, juz mi dziewczyny o tym pisały więc uzbrajam się w cierpliwośćU mnie to samo, ale uważam, że każde dziecko w innym tempie się rozwija i na nasze Maleństwa też przyjdzie czas![]()
Dostalam na jakies paskudne uczulenie (takie czerwone wypukle plamki na calym ciele oprucz buzi i pupy). W koncu nie uzylam tej masci. Chociaz wygladalo to paskudnie to jakos tak czulam ze jest za mocna. Mysle ze lepiej wyprobowac na poczatek jakies slabsze specyfiki. Dostalam tez jakis krem i cos do kapieli. Kremem mialam smarowac cztery razy dziennie. I (tfu, tfu ;-)) zaczelo blednac. I chyba znalazlam przyczyne - u nas w mieszkaniu jest baaaaaaaardzo slabe cisnienie wody i jak robilam ostatnio pranie to polalam niektore plamy ace (tym delikatnym do kolorow) i niestety sie nie splukalo dobrze. Dzis cale pranie wrzucilam jeszcze raz do pralki i piec (tak wiem przesadzilam ;-)) razy nastawialam plukanie. Jutro bedziemy rozmawiac z wlascicielem zeby cos z ta woda zrobil. Z calego serca mam nadzieje ze to to bylo przyczyna.
Czesto piszecie jak duzo kasy placicie za rozne leki dla dzieciaczkow. Dzis nie zaplacilam ani grosza bo tutaj przez cala ciaze leki dla matki i pozniej do roku dla dziecka i matki wszystko jest na koszt sluzby zdrowia. Oj, ciekawe kiedy u nas w Posce tak bedzie...
Jesli chodzi o ciuszki to masz racje - bardzo szybko maluszki z nich wyrastaja. I zdecydowanie przestalam wierzyc w metki. Dzis moj Maly chodzil caly dzien w spiochach na 9 m-cyi sa na niego idealne.
A te wszystkie badania to sa tak rutynowo w Polsce przeprowadzane czy prywatnie idziesz?
A w naszym pepku tez jest jeszcze jakis strupeczek![]()
Jesli chodzi o ciuszki to masz racje - bardzo szybko maluszki z nich wyrastaja. I zdecydowanie przestalam wierzyc w metki. Dzis moj Maly chodzil caly dzien w spiochach na 9 m-cyi sa na niego idealne.
A te wszystkie badania to sa tak rutynowo w Polsce przeprowadzane czy prywatnie idziesz?
A w naszym pepku tez jest jeszcze jakis strupeczek![]()
Spróbuj zmienić godzine kąpielija na poczatku kąpałam Piotrusia o 22, własnie po ty żeby dłużej pospać, no i on zawsze budził mi się między 3 a 4 w nocy. W 2 tygodniowych odstepach zaczęłam mu zmieniac te godzinki, najpierw na 21-30 i tac co dwa tyg o pół godzinki, okazało się, ze był tak "ustawiony" ze zawsze o tej samej porze się budził. Teraz kąpany jest o 20 i pierwszą pobudkę mamy o 5 rano, więc zycze powodzenia! Zobaczysz, ze u Ciebie też się to zmieni;-)
Jak ja chce na aerobik!!! Ale boje się jeszcze:-( czasami jak ponosze Antka to mi w brzuchu pobolewa tam gdzie szew;-(
Oj Biedna, zdróweczka!!!!